„Western Digital“: Didėjantys SSD pardavimai mažai veikia įprastų HDD rinką  (0)

Vienas iš įprastų mechaninių kietųjų diskų gamybos lyderių „Western Digital“ praėjusią savaitę pareiškė, jog nepaisant ypač populiarėjančių kietosios būsenos kaupiklių (SSD), bendra įprastinių mechaninių kietųjų diskų rinka yra paveikta visiškai ne jų, o kitų veiksnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Western Digital“ teigė, jog mažesni HDD pardavimai yra susiję su mažais asmeninių kompiuterių pardavimais bei senomis problemomis, kurios prasidėjo po 2011 metų potvynio Tailande. Neva didėjanti SSD kaupiklių paklausa iš esmės neveikia esamos HDD rinkos.

Atrodytų, jog „Western Digital“ taip sako, nes negamina SSD kaupiklių, bet taip nėra. Kai kuriose rinkose ši kompanija siūlo SSD kaupiklius, nors niekad neminėjo, kiek jų parduoda. Tuo tarpu, vis daugiau kompiuterių turi tik SSD kaupiklį, kurio talpos įprastiems vartotojams tiesiog užtenka.

Vis dėlto „Western Digital“ labiausiai prisibijo ne nešiojamųjų ar stalinių kompiuterių su tik SSD kaupikliais, tačiau planšetinių kompiuterių, kuriuose įprasti kietieji diskai - tikra retenybė. Būtent šie įrenginiai „vagia“ rinkos dalį iš įprastų kompiuterių ir, žinoma, labiausiai veikia HDD pardavimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: