Ultragarsas padės padidinti SSD ir kietųjų diskų talpą  (17)

Kad būtų patenkinti vis augantys šiuolaikinių kompiuterių skaičiavimo galimybių poreikiai, mokslininkai stengiasi pasitelkti jau žinomus fizikos dėsnius. Pavyzdžiui, Oregono valstijos valstybinio universiteto specialistams pavyko surasti priemonių, kurios padėtų padidinti ne tik SSD kaupiklių, tačiau ir kietų diskų (HDD) talpą, pasitelkiant ultragarsą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinia, viena iš naujausių tendencijų, kurios skirtos kietųjų diskų talpai padidinti, yra taip vadinama termomagnetinio įrašymo technologija (Heat-Assisted Magnetic Recording, HAMR), kuri siūlo pašildyti magnetinės plokštelės paviršių, kad būtų padidintas duomenų įrašymo tankis ir taip apeiti supermagnetizmo efektą. Paprastai tariant, minėtas efektas pasireiškia per daug arti viena kitos esančių celių išmagnetinimu, o tai gresia tikrai didele problema – duomenų praradimu. Vis tik HAMR technologijos trūkumas – tai padidėjęs šilumos išskyrimas, tad, kietas diskas gali perkaisti ir jame esanti informacija dingti.

Su šiuo HAMR technologijos trūkumu turėtų kovoti pašildymas ne lazeriu, tačiau ultragarsu (Acoustic-Assisted Magnetic Recording, AAMR). Koncepcija leidžia tiksliai paveikti atitinkamą celę ir nepažeisti greta esančių. Be to, šis metodas padės atsikratyti būtinybės į kieto disko korpusą diegti miniatiūrinę optiką, taigi taip bus galima sumažinti kietųjų diskų gamybos savikainą.

Kietųjų diskų modelių, naudojančių ultragarsu pagrįstą AAMR technologiją, šiuo metu nėra, skirtingai nei HAMR, kurią proteguoja kompanija Seagate, jau pristačiusi atitinkamus prototipus. Aišku, tai negali tapti kliūtimi pažangiems metodams atsirasti serijiniuose gaminiuose – juk visos šiuolaikinės kompiuterių technologijos kažkada buvo tik teorija.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: