„Microsoft“ visus ramina: Pardavėme 100 milijonų „Windows 8” kopijų, „Blue“ artėja  (16)

Nors analitikams kompanija „Microsoft“ vis aiškina, jog viskas su „Windows 8” pardavimais yra gerai, jie tuo tiesiog netiki. Šį kartą programinės įrangos gigantas žengė tvirtą žingsnį į priekį ir pranešė, jog iki šiandien dienos jau yra parduota apie 100 milijonų „Windows 8” OS kopijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, jog be lyginimų su „Windows 7”, kuri šiuo metu dominuoja, mes neišsiversime. Kad ir kaip tai keistai atrodytų, pardavimai yra labai panašūs. Štai „TechReport“ nurodo, kad 100 milijonų „Windows 7” kopijų buvo parduota 2010 metų balandžio 27 dieną, o tai sako daug.

Tai sako, kad „Windows 7” prireikė pusės metų pasiekti šią gairę. Atsižvelgiant į tai, jog dabar gegužės pradžia, o „Windows 8” pasirodė tiesiog po trijų metų nuo „Windows 7”, praėjusių metų spalio 26 dieną, šiai OS prireikė tik kelių dienų daugiau pasiekti tą pačią 100 milijonų vienetų gairę.

Kai kas sakys, jog asmeninių kompiuterių pardavimai augo. Tas tiesa, nes 2010 metais jie augo 13.8%, tačiau 2011 metais tas augimas tebuvo 0.5%, o 2012 metais matytas 3.5% smukimas. Tai leidžia daryti prielaidą, kad „Windows 8” iš esmės neturi labai didelio pranašumo dėl didesnių AK pardavimų.

Kartu su džiugia žinia „Microsoft“ marketingo ir finansų vadovė Tami Reller pasakė, jog „Windows Blue“ kodinį vardą turintis „atnaujinimas“ tikrai pasirodys šiais metais. Mes jį dar žinome kaip „Windows 8.1”, o tikėtina jo pasirodymo data - šių metų rudens pradžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (16)