„Google Glass“: pirmos kliūtys dar nepradėjus prekybos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fobus 2013-05-09 12:55
Apgaulinga antraštė. Paprastai kai kalbame apie technologijų produktus, kliūtys reiškia neišpręstus gamybos aspektus, vėlavimą, programines klaidas. Bet čia tiesiog teisinio reglamentavimo vėlavimas...
- 2013-05-09 13:16
Teisinės kliūtys irgi yra kliūtys. Įvedus rimtus ribojimus, produktas gali būti perkamas silpniau, nei norėtų Google ar vartotojai.
Fobus 2013-05-09 13:38
Telefonams irgi yra kliūtys. Pvz teatruose, kine reikia išsijungti garsą. Lėktuve išsijungti. Važiuodamas juo negali kalbėtis. Bet ar tai trukdys pardavimams? Prieš atsirandant telefonams irgi teisinė reglamentacija vėlavo. Bet neatrodytų, kad tai atsiliepė telefonų pardavimams. Greičiau atvirksčiai, geri pardavimai skubino teisės leidėjus. Ir taip yra su dauguma masinio vartojimo prekių.
eimantasks 2013-05-09 14:11
Buvo straipsnis, kad žmonės pernelyg priklausomi nuo technologijų, na, tai va kišam jų dar daugiau, net eidami spoksosim, o juk taip pat straipsnis buvo kad tas "multitaskinimas" taip pat kenkia nuovokai, tai nereikia stebėtis kai visi lys po mašinų ratais ar dardės požeminėmis perėjomis žemyn P.S pokerio namuose norėčiau tokius turėti
Uniklas 2013-05-09 14:50
Reiktų Google padaryt, kad akiniai neleistų ko nors kitko nei GPS įsijunkt vairuojant, priešingu atvėju avaringumas žmonių su tais akiniais labai smarkiai padidės.
Fobus 2013-05-09 15:13
Tą patį sakė ir apie televizijos žiūrėjimą, ir apie sms rašančius paauglius. Bet nematau paauglių lendančių po mašinomis epidemijos, taip pat tyrimais parodyta, kad mes judame taip pat, kaip ir prieš 50 m. (kodėl tunkame? Nes valgome kitokį maistą, ir kitaip apdorotą)
andrulis 2013-05-09 15:19
Kaip bebutu, bet gresme privatumui butu tikrai didziule. Gal pasirodysiu paranojikas, bet isivaizduokite milijonus zmoniu su siais akiniais ir zmones galincius prisijungti prie bet kuriu akiniu per tinkla (spec. tarnybos, hakeriai ir t.t.). Praktiskai analogu neturinti stebejimo sistema. Per specialia programine iranga gali stebeti kur yra google glas naudotojas ir jei reikia, jam net nezinant gali prisijungti ir stebeti aplinka. Praktiskai paverciant zmogu vaiksciojancia kamera, arba duomenu surinkimo aparatu
Simplicity 2013-05-09 15:21
Dar nemačiau nė vieno, kuris vaikščiotų po miestą su televizoriumi, bet Youtube svetainėj pilna į fontanus griūnančių ir kitaip užsigaunančių SMS rašinėtojų. Gaila, bet SMS rašinėtojų ar telefono gnaibytojų tenka sutikti ir keliuose... Blogiausia, kai tokie telefoną gnaibo net sėdėdami prie vairo ir sunkiai įsitenka savo juostoje. Iš galo važiuodamas galvoji jog girtas, o susilyginęs pamati jog nosį nuleidęs telefoną gnaibo
EdvasP 2013-05-09 16:21
Man tai tas privatumo pažeidimas juokingas dalykas. Iš kur sėdėdamas restorane tu gali žinoti, kad tavęs nefilmuoja su kokia mini kamera? Arba kai eini gatve? Tavo namuose juk nevaikšto nepažįstami su kamerom. Žinai, kad niekas nepradės filmuoti. O gatvėje gal ir nufilmuos. Na ir kas? pamatys kaip aš eini šaligatviu visas pasaulis? Oho. Galų gale visi pradės vieni kitus filmuot ir Youtubai bus prikrauti tiek nereikalingo šlamšto, kad niekam nebus įdomu, kad tu ir ant ledo išsitiesi ir būs įdėtas kokią tai svetainę. Gal tik tie patys paaugliai prisibijos viešai kokias nesamones daryti, kad koks piktas dėdė per langą nenupaparacintų.
immortallt 2013-05-09 17:00
Surprise, surprise, tu kaip individas totaliai niekam neįdomus.
šakės 2013-05-09 18:15
Nieko keisto, kad teisinė sistema atsilieka nuo technologijų. Taip visada buvo. Bėda tik ta, kad technologijų progresas greitėja, o teisė išlieka tokia pat inertiška. Jei dabar tiek problemų dėl paprasčiausių akinių, pagalvokit kas bus, kai paplis 3D spausdinami ginklai, smegenų implantai, dirbtinės kūno dalys, robotai su stipriu DI, atminties perkėlimas į neorganinę terpę ir t.t.
Giltine002 2013-05-09 19:49
Gal aš ir klystu, bet ar nebuvo savu laiku panašūs verksmai, kai te pradėjo gaminti mobiliuosius telefonus su kameros funkcija?