Verslininkas: 3D spausdintuvas – stebuklas, leidžiantis sutaupyti nerealiai daug pinigų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-05-13 00:22
Kad pritaikyti daug kur galima faktas, bet kaip čia kai kas skelbia, kad namuose kiekvienas turės - na nereikia pradėt fantazuot. Dar bent 10 metų nebus poreikio, nes masinė gamyba visada bus pigiau. to sigun, ką ten per printerius perki? Pas tėvą darbe jau išspausdino turbūt virš 40,000 lapų kaip nėr ką. Pas mane namie gal tik 4,000, bet veikia puikiai.
HardAxe 2013-05-13 10:29
na tai daugelį tavo išvardintų dalių gali pigiai pagaminti metalo/plastiko apdirbu užsiimantys žmonės. aš tai sakau, kad bus kaip su printeriais. Nu nespausdinam mes tu klygų. Kažką spausdinam, tačiau spausdinimo pramonės tai tikrai nepakeitė, kas nori popierinio laikraščio tikrai nesisiųs ir nespausdins pdf`ų.
gytis13 2013-05-13 14:37
Mano nuomone, čia per daug sumalama į vieną realios printerio galimybės ir perspektyvos. Kad iš plasmasės galima kaip iš molio kažką nuliet savaime suprantama. Papasakojama kad kažkas iš plasmasės nulipdoma ir po to stebuklai žadami. Teoriškai aišku galima atspausdinti bet ką, bet praktiškai metaliniai daiktai ne iš gabaliukų lipdomi o dažniausiai liejami ar frezuojami. Programinės frezavimo staklės tai irgi panašus daiktas į 3D spausdintuvą, tik daiktas ne sulydomas iš miltelių o freza pagal programą išgraužia gaminį is vientiso ruošinio. Ir, tarp kitko, tai pakankamai sudėtingas procesas, ypač programų rašymas. Tačiau išlaikomas technologiškumas, gaminys išlaiko ruošinio savybes. Toks procesas dažniausiai naudojamas liejimo formos gamybai, tas gamyba kainuoja dešimtis tūkstančių ir jos pagalba vėliau štampuojami plastikiniai gaminiai (gana paprastai).Ir unikalus gaminys reikalauja oi kiek darbo.