Analitikai: AMD išsilaikyti neužteks tiesiog karaliauti žaidimų kompiuterių rinkoje  (0)

Kompanijos AMD pardavimai fiskalinių 2013 metų pirmajame ketvirtyje pasiekė devynerių metų žemumas, tačiau gamintojas išlieka optimistiškas. Taip yra dėl to, jog AMD pavyko visiškai užimti žaidimų kompiuterių rinką, kurioje yra „Nintendo“, „Microsoft“ ir „Sony“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant neabejotinos sėkmės, APU lustų pardavimai žaidimų kompiuteriams nepadengs praradimų asmeninių kompiuterių ir serverių rinkose, sako analitikai. Jie teigia, jog jei AMD nori išlikti bent kiek konkurencinga ir prarasti mažiau lėšų, ji turi susiimti ir pristatyti gerus produktus.

Kalbant apie skaičius, pirmojo 2013 metų ketvirčio AMD pajamos buvo 1,09 milijardai JAV dolerių, o grynasis nuostolis siekė 146 milijonus JAV dolerių, arba 0,19 JAV dolerio cento vienai akcijai. Palyginimui pasakysime, jog šie rezultatai blogesni už 2009 metų finansų krizės.

AMD gerai laikosi su savo „Radeon“ grafikos procesoriais prieš konkurentą „nVidia“, tačiau nuo pat 2006 metų nieko negali pasiūlyti prieš aukštos klasės „Intel“ procesorius. Ir nors galingiausi „AMD FX“ serijos procesoriai priskiriami entuziastams, jų kainos svyruoja viso labo tarp 100-200 JAV dolerių. Tokioje kainos zonoje tėra „lėti“ „Intel Core i3“ ir „Core i5“ procesoriai.

Nesiseka ir serverių rinkoje. Kai AMD turėjo net 25 % rinkos 2006 metais, dabar vos 4,3 %. Visi sutinka, jog žingsnis į žaidimų kompiuterių rinką buvo būtinas, tačiau jei kompanija nepristatys gerų produktų asmeniniams kompiuteriams ir serveriams, ji ir toliau kovos tik dėl išlikimo.

„Esu labai sunerimęs dėl jų pagrindinio verslo. Jie iš tikrųjų prarado daugiau nei milijardą dolerių iš savo pagrindinio verslo per pastaruosius du metus. Ar tai nebesitęs? Aš nesu tikras.“, – sakė Stacy Rasgonas, analitikas iš „Stanford C. Bernstein“, naujienų agentūrai „Bloomberg“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)