Išmanusis šautuvas šaudo kada nori (Video)  (3)

JAV bendrovė „TrackingPoint“ pateikė rinkai medžioklinį šautuvą su unikalia elektronine taikymosi sistema, kuri leidžia net ir naujokams praktiškai visada pataikyti į judantį taikinį, skelbia „Guns.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Precision Guided Rifle“ pavadintas bendrovės išmanusis šautuvas, šauliui nurodžius jam taikinį, naudodamas elektroninį vaizdo ieškiklį, lazerinį tolimatį, balistinį kompiuterį, vėjo krypties bei stiprumo daviklius bei kitą įrangą pats seka judantį taikinį, parenka optimalų šūvio laiką, taikiklio korekcijas dėl vėjo ir automatiškai iššauna, sakoma pranešime.

Pasak bendrovės atstovų, toks išmanusis šautuvas gali taikliai šaudyti į judančius taikinius iki 1100 metrų atstumu. Nors „Precision Guided Rifle“ skirtas medžiotojams ir jau siūlomas jiems įsigyti už daugiau nei 20 000 JAV dolerių, „TrackingPoint“ vadina jį dideliu technologiniu pasiekimu ir tikisi įsiūlyti savo sukurtą automatinio taikymosi ir šaudymo technologiją JAV kariuomenei.

Įdomu, kad „TrackingPoint“ išmaniajame šautuve įrengtas ir „Wi-Fi“ belaidžio ryšio modulis, kurį naudojant vaizdą, matomą elektroninio taikiklio ekrane, galima įrašyti ir belaidžiu internetu paskelbti savo tinklalapyje ar socialiniame tinkle. Nors bendrovė jau skelbia sulaukusi didelio medžiotojų susidomėjimo šiuo šautuvu ir jau spėjusi nemažai jų parduoti, daug jų „Precision Guided Rifle“ internete vadina žaisliuku ir ironiškai lygina jį su automatine golfo lazda, kurią būtų galima suprogramuoti taip, kad ji visada pataikytų įmušti golfo kamuoliuką į pasirinktą duobutę.

Šiame vaizdo siužete pristatomos „Precision Guided Rifle“ technologijos ir galimybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(0)
(2)

Komentarai (3)