JAV snaiperiams – neprašaunantys lazeriniai šautuvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sinister 2010-12-21 08:49
Hm... Čia man deja vu, ar trys pastraipos prieš ir trys po nuotrauka kartojasi? Puiki optika. Amerika sutaupys pinigų - nebereikės snaiperių apmokyt... Galės dar ką nors griaunančio, sprogstančio ar šaudančio patobulint ar sukurt. Vadinkit mane sentimentaliu, bet man prie širdies labiau būtų paprasta optika, patirtis ir intuicija. Kažkaip realiau. O dabar... Kovos - lyg kompiuteriniai žaidimai: pasiuntei bepilotį naikintuvą, sėdi prie kompo, x-box'o pulteliu valdai naikintuvą ir naikini priešą už daugybės kilometrų... Per daug nuklydau.
ligonis 2010-12-21 10:03
bet ta patirtis ir intuicija gali apgaut, kai turi tik 1 suvi, o elektronika visada saudys taip, kaip ja suprogramavo. o su pasikartojanciom pastraipom ir as pastebejau, kad pastaruoju metu keliuose straipsniuose taspats kelis kart rasoma...
kunis 2010-12-21 12:55
Perdaug kisa tu technologiju visur.. ypac i karine pramone.. Palydovai, navigacijos visi kiti s... atsiras juk su laiku koks noliferis kuris nulaus koki jav palydova ir ta paty sraigtasparni bepiloti nukreips i Pentagono bustine ir pasibaigs jiem visi xbox zaidimai siltoj kedej
vyckas 2010-12-21 14:27
Tai jo geriausia kovot lankais ir kardais. Sustoja šimtas amerikiecių prieš šimtą talibu ir kam pirmam gyva mėsa baigias tas ir pralaimes. Reikalaus tikrai daug patirties ir intuicijos norint išlikt gyvam. Nuostabios kovos būtų argi ne?
kunis 2010-12-21 14:52
Kam tas dramatizmas... Juk puikiai turetum suprasti, atsirado firewall atsirado ir kas jy apeitu. tas pats ir su tais daikciukais kurie naudojasi wi-fi ar kita i tinkla pajunga yranga. Nebutinai kardai, naudok sautuvus normalius zimona as uz inovacijas, bet man baugu kad viskas pajunga i tinkla. Prie kurio imano prieit is isores. tame beda.
Analog 2010-12-21 15:03
Kuni nustok verkt, nepajungtas šitas aparatas į tinklą. Ir net jei būtų milžiniškas "system crash" šautuvai dar šaudytų, nors aišku daug ką paveiktų, ypač susisiekimui atsilieptų tai. Gal kas žinot ar tankai, naikintuvai yra ekranizuoti ar kaip ten vadina, kai būna falija apvynioti, kad apsaugot nuo EMP?
punktyras 2010-12-21 16:22
Tankai ekranuoti keliolikos centimetrų storio folija Ji apsaugo tanke sėdinčią fAliją, bet elektronikos nelabai eina apsaugoti, kol ji naudojama
neblogenso 2010-12-21 19:26
Kaip supratau, tai ne shautuvas, o tokie protingi ziuronai. Panashu i praplauta sandori. Kam reikia metytis taip pinigais kai yra patikimesni ir pigesni analogai: logaritmines liniotes ar balistiniai kalkuliatoriai, ziuronai, barometras, termometras. Gal ir palengvins tai snaiperiu darba, bet, manau, igudziai kovos lauke vaidina svarbesni vaidmeni. Reikia mokint shaudyti, o ne naudotis tokiais aparatais. Chia viena elektronika, kaip reiks shaudyt kai toks suges?
Kieshux 2010-12-21 23:39
Idomus zaisliukas Idomu kiek jo verte bus rinkoje kai prades serijine gamyba
Strong_Bad 2010-12-22 02:06
Jau isivaizduoku, kaip snaiperis krumuose issiskleides visa kuprie irankiu braizosi balistine schema kramtydamas piestuka ir kasydamas pakausi O jei rimtai, tai tavo termometrai, barometrai, liniuotes ir logaritmai surytu brangu laika o ir salygos keiciasi labai greit, todel jau po 1 sekundes tavo duomenys gali nebeatitikti dabartines situacijos ir nukencia taiklumas. Tarkim sedi pasaloj ir proga paleist suvi buna kelios sekundes, tai su "smart scope" visa demesi gali skirt taikymuisi nesukdamas galvos apie termometro ar kokio kitokio -metro parodymus. Visu pirma snaiperiui tereikia veikiancio sautuvo 1-2 suviams pakol taikini nusautu, o visu antra reikia pries einant pasitikrint ar veikiantis (pries eidamas i miska kirvio astruma taippat pasitikrini ar kakot eidamas patikrini tuoaletinio popieriaus ritinelio bukle) Taigi ten ta pati optika, tik papildomai projektuojamas vaiztas. O ir lazerinis taikiklis tikrai nera matomas ant kaktos, kaip kad vaizduoja per filmus. Greiciausiai infraredas kuris matosi tik per taikikli. Mesos poreikis musio lauke siais laikais nebeturi reiksmes - tecnologjos paeme virsu, ka ir parode "Persian Gulf War" Baigesi kardu laikai, praejo ir mega patranku era, dabar vikas tik mazeja, zala ir autonomiskumas dideja. Del elektromagnetiniu ataku, jei si atakos rusis taps dazna gresme, tai garantuoju, jog tada viskas bus aklinai apsaugota, nors ir dabar visa karine technika neabejotinai turi ganetinai gera apsauga. Jei jau sukure EMP, tai patikekit, kad iskart patys visur idiege apsauga nuo jos. Beja ir dabar jusu mobilusis telefonas turi ekranuotus "chipus", bet ne del EMP gresmes, o del korpuse imontuotos antenos, kad neiskraipytu signalu.
immortallt 2010-12-22 03:30
Apsaugot nuo EMP sudetinga, nes maziausia tarpeli ras ieiti - visas irenginys kur tik gales toliau eiti bus iskeptas... Tuos pacius lektuvus buvo kilus ideja ekranuot, kad nenumustu kas su EMP bomba. Tai esancius lektuvus neimanoma butu ekranuot arba tiesiog finansiskai pigiau nauja ekranuota isigyt, nes reikia kiekviena laideli ekranuot ir jungtis apsaugot, niekas negali buti praleista arba ta sistemos dalis iskeps.
neblogenso 2010-12-22 23:36
Strong_Bad Snaiperiai elgiasi kitaip. Jei sedi pasaloj ishsimatuoji atstuma nuo tam tikru daiktu ir nusipieshia zemelapi, pvz: medis uz 200 m., garazas uz 350m., tvora uz 500 m. Tada tereikia sukiot taikikli kai ishlenda taikinys. O igudusiam snaiperiui su savo shautuvu ir to nebereik daryti. Be to dazniausiai dirba poroj su stebetoju. Dregme, slegis, temperatura, itakoja kulkos kritimo greiti. Tachiau jie nesikeichia zaibishkai. Greitai kinta nebent vejas, ypach skersvejuose. Tas daiktas bus patogus amerikiechiam kai jie saugiai tupi ,,erelio lizde" ir medzioja ,,mojahedus", bet counter snipingo operacijose jis mazai ka pakeis. O del technologiju virshaus - manau, jos turi didele galia tik konvenciniam kare, o partizaniniam mazai ka keichia. Va ka ishdarineja Bagdado snaiperis/iai (Juba) http://www.youtube.com/watch?v=whyDQpuPqwE . O tai tik shaulys/iai su pasenusiu shautuvu.
Suplysus_kojine 2013-05-23 18:38
Numusus bepiloti lektuva, neprarandama zmogaus gyvybe,naudojant si sautuva, snaiperiui didesne tikimybe pataikyti, kas leiodzia greiciau atsitraukti. Be to, pykit nepykit, bet elektronika greiciau ir tiksliau atlieka skaiciavimus. Tad ner ka lygint sio ir paprasto smaiperio sautuvo. Beja, EMP bombos labau jau humaniskos, nes jos nezudo, o tik sugadina elektronika (na nebent sirdies stimuliatoriu turi )