Priemonių kovoti su piratavimu Lietuvoje užtenka, bet situacija ir toliau nesikeičia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dizzee 2013-05-23 12:32
Straipsnis vien tik apie statistikas ir mokesčius, bet iš kur visos problemos kyla visiškai niekam neįdomu. Programinės įrangos nematau šiais laikais prasmės pirataut, yra daugybė freeware alternatyvu kurios yra taip pat geros kaip ir brangios programos, o žaidimai tiesiog per brangūs, nes kainos pagal EU standartus, bet yra tokie dalykai kaip Steam kur dažnai būna akcijos ir galima pigiai nusipirkt arba kiti Rusiškus raktus perka už kelis kartus pigesne kaina.
kestutisz 2013-05-23 12:39
Kažkokie kliedesiai ir tiek, kažką tyrė, kažką skaičiavo, metodikos nepateikta, bet piratavimas blogis. Arba ne tik piratavimas, bet ir šiaip nesidalinimas pinigais - pvz naudojant nemokamą programinę įrangą.
Anonymous 2013-05-23 13:07
Tipo, jei rašysi su ms$ ofisu tai uždirbsi daugiau, nei parašęs su open ofisu? Kaip taip?
Simplicity 2013-05-23 13:12
Naminiai piratai yra įdomūs tik JAV, o visur kitur yra paliekami ramybėje. Čia kalba eina apie piratavimą įmonėse. Tiesa pasakius, aš nesuprantu kaip įmonėse gali būti toks dalykas kaip piratavimas. Legali programinė įranga tikrai ne aukso kalnus kainuoja. Iš kitos pusės, jei darbe reikalinga tikrai brangi programinė įranga, tai vadinasi projektai ir jų grąža turėtų būti nemenki. Panašu, kad pirataujama pas mus tik iš įpročio, o žema namų vartotojų kultūra persiduoda ir į įmones. Mokamoms programoms yra nemažai alternatyvų, kuriomis įmanoma kokybiškai dirbti.
kestutisz 2013-05-23 13:17
Na žinoma. Pvz jei tie kurie savo pažintį su IT pradėjo nuo už paskutinius nupirktu hardwaru ir vogtu softu, būtų geriau dar kelis mėnesius (metus) pataupę legaliam softui, o tuo pačiu paskaitę daugiau knygų apie programavimą, dabar uždirbtų dar daugiau!
Shinigami 2013-05-23 13:40
Aš galvoju, kad įmonėse pagrinde pirataujama iš įpročio. Dauguma įmonių norėdamos sutaupyti tikrai galėtu naudoti koki LibreOffice ir Linux. Bet kadangi vartotojai pripratę prie win ir M$ office ir nemato nieko blogo naudoti piratinę programinę įranga - tai ir įmonėse tą daro. Kita dalis yra kai konkurentai naudoja piratinę programinę įranga ir dėl to gali nuleisti savo paslaugų kainas. Tada tampi nebekonkurencingu ir gali bankrutuoti, nes įmonės klientui vienodai ar įmonė dirba su piratinėmis, legaliomis ar nemokamomis programomis. Kaip vienas pažįstamas kalbėjo apie pardavimus. Yra įkurta įmonė kuri pardavinėja iš Rusijos atvežtas vogtas prekes. Nes ten jos lengvai legalizuojamos. Todėl įmonėms kurios pardavinėja legalias prekes konkuruoti su ankstesnę ne įmanoma.
Indzius 2013-05-23 22:56
tegu issodina i kaleimus ir visas bibliotekininkes, kurios dalina nemokamai knygas, leidzia kopijuoti ir dalintis su kitais.. juk tai tas pats. Viska ka sukuria kas uz viska imkim milijona... jei kas pasidalins i kaleima.. Kalbet pradedama apie laisva moksliniu tyrimu ir isradimu prieinamuma, reikia imti kalbeti ir apie terminus kiek laiko programos ar dainos gali buti mokamos.. ir nustoti kalbeti apie zala, is pirsto lauzta zala piratavimo, juk labai maza dalis pirks ta produkta jei bus tik mokama, didzioji dalis ieskos alternatyvu.. O muzikantai ir labai sauniai kartais isgarseja is nemokamos muzikos, ir po to gauna pajamas is koncertu.. Kodel tu autoriniu teisiu gynejai kalba vieni, tegu kalba autoriai.. Ar cia visi viska kuria tik del pinigu?
Makashi 2013-05-24 09:59
Piratavimas - tai tik kapitalistu isgalvotas terminas, padedantis teismuose dar daugiau vogti is pilieciu, kurie vos sugeba susimoketi sildymo saskaitas.
- 2013-05-24 11:16
Dar vienas, galvojantis, kad informaciniai produktai atsiranda iš niekur.
Makashi 2013-05-24 23:55
Dar vienas, galvojantis, kad informaciniai produktai negali sekmingai gyventi be surudyjusio kapitalizmo varikliuko.