Nuo šiol galima apmokėti sąskaitas jas tiesiog nufotografuojant  (0)

UAB Medicinos bankas pristato atnaujintą mobiliosios bankininkystės programėlę, kurios viena iš funkcijų unikali ne tik Lietuvoje, bet ir viena pirmųjų pasaulyje – galimybė apmokėti sąskaitą už paslaugas ją nufotografuojant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų pradžioje pristatyta Medicinos banko mobiliosios bankininkystės programėlė pasipildė naujomis galimybėmis. Viena jų leidžia banko klientui atsiskaityti už ryšio, televizijos ar kitas paslaugas, fotografuojant specialų brūkšninį kodą, gaunamą kartu su paslaugos teikėjo sąskaita. Toks turimų sąskaitų apmokėjimo būdas ne tik gerokai greitesnis ir patogesnis, bet ir pirmasis Lietuvoje.

Nuo šiol nebereikia būti namie ar jungti kompiuterį, norint apmokėti sąskaitą už komunalines, ryšio ar kitas paslaugas, o sutaupytą laiką galima skirti šeimai, artimiesiems ar poilsiui. Išmaniesiems „Apple“ ir „Android“ įrenginiams skirta Medicinos banko mobiliosios bankininkystės programėlė, nukreipta į sąskaitos apačioje esantį brūkšninį kodą, pati užpildo laukus ir suformuoja mokėjimą. Jei paslaugų teikėjas brūkšniniame kode nurodė visą jų pačių reikalaujamą informaciją, klientui belieka patvirtinti mokėjimą elektroniniu parašu. Naudodami programėlę Medicinos banko klientai gali apmokėti apie 88 proc. visų įmokų priimamų internetu (į skaičiavimus neįtrauktos įmokos, apmokamos pagal atsiskaitymo knygeles ir paslaugų teikėjų, kurių sąskaitose faktūrose nenurodomi brūkšniniai kodai, įmokos). Apmokėti sąskaitą Medicinos banke nieko nekainuoja, kaip ir už įmokas internetu, tad taupomi pinigai.

„Džiugu, kad pirmieji Lietuvoje galime savo klientams pasiūlyti technologijas, atitinkančias šiuolaikinio gyvenimo ritmą. Juk gaišti laiką eilėse, norint apmokėti sąskaitas – prabanga, kadangi laikas – pinigai“, teigia Raimondas Kutra, Medicinos banko valdybos narys.

Primename, kad šių metų pradžioje Medicinos bankas privatiems ir verslo klientams pristatė mobiliosios bankininkystės programėlę, kuri vos keliais pirštų prisilietimais leidžia pervesti pinigus, sužinoti sąskaitų likučius, pakeisti valiutą, sumokėti už įsigyjamas prekes ar suteikiamas paslaugas, rasti artimiausią banko skyrių, sužinoti banko naujienas, valiutų kursus, indėlių palūkanas. Verslo klientai gali peržiūrėti, pasirašyti, atšaukti ar šalinti per internetinę bankinę sistemą ar mobiliosios bankininkystės programėlę jų pačių ar jų įmonės darbuotojų atliktas operacijas. Programėlė leidžia naudotis savo sukurtais gavėjų sąrašais bei šablonais. Vienos sesijos metu valdyti savo ir kitų atstovaujamų klientų paskyras.

Mobiliosios bankininkystės programėlę pagal Medicinos banko reikalavimus sukūrė Lietuvos IT įmonė ETRONIKA. „Mobilioji bankininkystė taps vienu iš svarbiausių banko ir kliento bendravimo kanalu jau netolimoje ateityje“, pasakoja ETRONIKOS direktorius Kęstutis Gardžiulis. „Būtent todėl finansinės institucijos jau šiandien privalo išsiaiškinti kaip, kada ir kur dažniausiai klientai naudojasi mobiliosios bankininkystės paslaugomis, kokių funkcijų norėtų, kas juos varžo ir ką būtų galima atrasti iš naujo. Džiaugiuosi, kad kartu su Medicinos banku einame teisinga kryptimi ir ieškome atsakymų į šiuos klausimus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: