Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas Rytų Baltijos šalims

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

edgarasl 2013-06-09 10:45
Smagu skaityti tokį straipsnį. Šaltiniai, išvados (delfio "mokslininkų" skyriui toli kaip iki mėnulio pėsčiom) Nesvarbu, kad kai kurie šaltiniai nėra visiškai "moksliški", tačiau autorius bent kažkuom remiasi, o ne sapalioja. Ir išvados, mano nuomone, gana teisingos.
kurmis 2013-06-09 11:59
Jau ta prievolė, pirkti iš terminalo nemažiau kaip 25 proc. dujų, yra panaikinta.
Creatium 2013-06-09 12:01
Aš iš esmės irgi pritarčiau išvadoms. Jeigu tikrai būtų bendras sutarimas ir politika mažinti dujų vartojimą skatinant šiukšlių deginimą, geotermiką ir kt. atsinaujinančias gamybos rūšis - tuomet mūsų regionui pilnai pakanka mūsų statomo SGD terminalo. Ir būtent mūsų, nes mes jau jį statome. Todėl pilnai suprantama kodėl Lietuva aktyviai nedalyvauja vystant regioninį projektą, nes mes tiesiog nebegalime laukti (kas bus, jeigu iki 2015 neturėsim terminalo?). Lietuva, įgyvendinus šią prognozę, turinti SGD terminalą (regioninį), galbūt pasistačius VAE gali tapti absoliučia regiono lydere energetikos saugumo užtikrinimo srityje.
evaldosia 2013-06-09 18:28
energetikos saugumo lietuvoje iš vis neakcentuočiau šiuo metu.kuro dabar galima nusipirkti bet kokio ir bet kokiais kiekiais,ir iš bet kur.prekės teka ten, kur didelės kainos.visi tokie straipsniai tik dėjonės didelių energetinių ryklių ,kaip jiems blogai.manyčiau jie ir valdo lietuvos politikus.
sigun 2013-06-09 20:46
Nu tai nupirk 2 mlrd kub. m, jei galima pirkt iš bet ko ir bet kokiais kiekiais. Pasiūlyk Butkevičiui bent 1 cnt pigiau, nereiks nei ieškoti pinigų, duos. Arba gal tiesiog nepraleisk progos patylėt.