JAV bandomas įspūdingos 5 MW galios ličio jonų akumuliatorių masyvas  (15)

Visų ir kiekvieno prijungimas prie vieningo elektros tiekimo tinklo atrodo racionalus iki to momento, kol nekyla problemų su energijos pristatymu iš šaltinio galutiniam vartotojui. Vis tik atjungimo pasekmių galima išvengti, papildžius tinklą mažais, elektrą gaunančiais iš atsinaujinančių energijos šaltinių, taškais. Šią hipotezę teks išbandyti amerikiečių mokslininkams, kurie įgyvendina projektą Pacific Northwest Smart Grid.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas tęsis penkerius metus, jo biudžetas – 178 mln. JAV dolerių (~ 472 mln. lt). Dalyviai – 17 organizacijų, nuo energetikos kompanijų iki švietimo įstaigų (taip pat ir Vašingtono universitetas), visos jos apima penkias valstijas. Bandomuoju poligonu tapo plotas, kuriame gyvena apie 60 tūkst. vartotojų.

Įgyvendindama projektą, kompanija Portland General Electric sukūrė didžiulę, užimančią 750 kv. metrų energijos akumuliavimo sistemą, kurios galingumas – 5 megavatai (MW), rašo portalas Gizmodo. Kompleksą sudaro 1440 ličio jonų baterijų, visam tam išleista 23 mln. dolerių. Elektros dingimo atveju sistema galėtų maždaug pusvalandį ja aprūpinti 500 vartotojų, o taip pat akumuliuoti perteklinę energiją, kuri generuoja tokie atsinaujinantys šaltiniai, kaip saulės moduliai.

Projektas Pacific Northwest Smart Grid startavo 2010 metais. Jo tikslas yra ištirti paskirstyto tinklo automatizavimą, elektros energijos paskirstymo generaciją ir akumuliavimą, paklausos valdymą ir t. t. Projekto dalyviai naudoja specialų skaitmeninį signalą, kuris įvertina ir reguliuoja elektros suvartojimo lygį kiekviename namų ūkyje.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (15)