Kinija pasigamino didžiausią pasaulyje bateriją  (14)

Hebėjaus provincijoje Kinijoje pastatyta didžiausia pasaulyje energijos saugojimo stotis, skirta naujos kartos elektros tinklų poreikiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausia Kinijoje elektromobilių gamintoja bendrovė BYD ir valstybinė elektros tinklų kompanija (SGCC) bendromis pastangomis įgyvendino didžiausio pasaulyje baterijų masyvo projektą. Šis 500 mln. JAV dolerių vertės projektas – didesniame nei futbolo aikštės plote pastatytas pastatų su energijos saugyklomis kompleksas, galintis sukaupti 36 MWh elektros energijos kiekį, pranešė „Cleantechnica.com.“

Žangbėjaus miesto apylinkėse pastatytą naują energetikos objektą sudaro 140 MW galios saulės ir vėjo elektrinės, 36 MWh talpos energijos saugykla ir „išmanusis“ energijos perdavimo tinklas. Pasak bendrovės BYD atstovų, naujoji energijos saugykla padidins alternatyvių energijos šaltinių naudojimo šiame regione efektyvumą iki 10 proc.

Skelbiama, kad 36 MWh talpos pakaktų elektros srovę tiekti 1 valandą į 12 000 namų. Pasak specialistų, naujasis Žangbėjaus energetinis kompleksas yra rimtas Kinijos žingsnis naujos kartos elektros tinklų kūrimo kryptimi. Šis objektas generuoja energiją iš atsinaujinančių šaltinių tuo metu, kai sąlygos tam yra palankiausios, ir kaupia perteklinę energiją saugykloje, kad ją vėliau būtų galima atiduoti į elektros tinklą didžiausio poreikio metu.

Kinijos nacionalinės Energetikos administracijos vadovo pavaduotojo teigimu, toks modelis taps šalies atsinaujinančių energijos šaltinių plėtros pagrindu, o tai reiškia, kad tokių energijos saugyklų bus statoma ir daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)