Atsinaujinantys energijos ištekliai pasaulį visiškai aprūpins per 40 metų?  (0)

Per pastaruosius metus atsinaujinančių energijos šaltinių tema sukėlė nemažai karštų diskusijų visame pasaulyje. Ne vienas bandė atsakyti į klausimą, kiek mes pasiekėme tokius išteklius naudodami energijai gaminti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarpvyriausybinė klimato kaitos grupė (TKKG; The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)), atrodo, šiuo klausimu yra nusiteikusi labai optimistiškai. Ji teigia, kad atsinaujinančių išteklių energija visą pasaulį sugebės aprūpinti per artimiausius 40 metų. Jų ataskaitoje pažymima, kad pasaulyje iki 2050 m. numatoma apie 80% elektros energijos gauti iš atsinaujinančių šaltinių, tačiau vyriausybės ir su tuo susijusios institucijos nedelsiant turi imtis įgyvendinti „žaliąsias politikas“.

Pranešime pabrėžiama mokslininkų nuomonė, kad atsinaujinanti energetika ateityje turės didesnę įtaką nei branduolinė. Jie taip pat ragina padidinti atsinaujinančios energijos gamybos apimtis iki 20 kartų ir taip spręsti pavojingą pasaulinio atšilimo problemą.

Tiesa, investicijos turėtų būti proporcingos šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijų rodikliams. Ateinantį dešimtmetį prognozuojamas 5 trilijonų JAV dolerių poreikis, o 2021-2030 metams numatomas pakilimas net iki 7 trilijonų JAV dolerių. Tai sudarytų maždaug 1% pasaulinio BVP kasmet.

Deja, pagal TKKG pranešimo siūlymus, neatrodo, kad potvynių ir atoslūgių energija labai prisidės prie pasaulinės energijos tiekimo iki 2020 m. Tuo tarpu kiti statistiniai duomenys rodo, kad vėjo energija prie pasaulio elektros energijos poreikių tenkinimo 2009 m. prisidėjo 2%, o iki 2050 m., tikimasi, šie rodikliai pasieks daugiau kaip 20%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)