Pareigos žemei jausmas trumpam suvienijo visą planetą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-03-28 10:28
O, kad paragintų žmones apsikuopti tai būtų šimteriopa nauda, nei išjungiant įjungiant jungiklį. O ir toliau viskas eis kaip ėjo po senovei.
vitalijuss 2011-03-28 10:58
Tai visi įjunkit šviesą, tai išjunkit. Bardakas. Gal tiesog taupykit ??
kionig 2011-03-28 11:08
O man įdomu koks čia taupymas, kai žmonijos energijos poreikiai auga ir labai dideliais tempais Toks čia ir taupymas, vietoj realių darbų, kuriuos būtų galima padaryti. Ir visgi labai įdomu, kas paskaičiuos kiek iš viso buvo sutaupyta Reikia ne taupyti, o sugalvoti grįžtamuosius ryšius energijai perduoti atgal į tinklą. Nematau tokiose akcijose jokios naudos, kai vieną dieną vaizduojama taupuoliais, o kitą dieną ir vėl tas pats ir gerai sakai, kad reikia taupyti racionaliai.
RiMuSaS 2011-03-28 11:59
Principas manau yra zmones susimastyti. O ne tai, kad isjungus sviesa kazkuriam laikui kazkas stebuklingo ivyks. Taigi taip po truputi i zmoniu savimone ateina dalykas kaip taupymas ir kad laikas apie tai pradet daugiau galvot. Cia isimtinai mano nuomone, na bent ji ne tokia ciniska.
vitalijuss 2011-03-28 13:17
Hmm, labai teisingai sakai Mes irgi buvom išjungę šviesą, bet deja kompas, telikas ir kt. veikė, o kai ėjau pasidaryti arbatos į virtuvę, tai atsirado toks keistas jausmas, tarsi daryčiau kažką negero, kai jungiau virtuvėje šviesą. Aišku tas mintis šveičiau šalin, bet vien tai, jog kažkoks "pyyypt" signalas vis dėlto suveikė, jau daug ką reiškia. Nors realiai daugiau niekas nepasikeitė... peršasi švada - apie taupymą reikia kalbėti daugiau, tokiu būdu bent išvegti enegijos sunaudojimo pakilimo, bent likti ten kur esame, o nauji energijos gavimo būdai ir taupesni prietaisai savaime sumažins taršą ir t.t.
kionig 2011-03-28 13:22
Na ir papasokok kaip gi tu susimąstei ? Ką kitaip pradėjai taupyt ? Ką darai, kad sutaupytum el energiją ? Bet pasakysiu tik viena, kad jos į kibirus neprisipilsi ir neužkonservuosi, taigi taupyk netaupęs, o branduoliai reaktoriuose kaip skilo taip ir skyla
Insomniakė 2011-03-28 15:10
Na išprususiams cinikams tai ir svariais argumentais neįrodysi ko galima pasimokyt, ar apie ką susimąstyt. Bet paprastesniems žmogeliams nuolat dalyvaujant tokiose renginiuose, ypač žinant, kad jis pasauliniu mąstu vyksta, lengviau įbrukt į galvą taupymo ir pan naudą. Nemanau, jog kas čia siekia staigių pokyčių ir rezultatų, todėl kolkas nėra ir ką lygint ar skaičiuot, tai reikalauja laiko, ypač žmonių psichologijoje. Bet su metais manau, bus tikrai ką lygint, jei šis renginys bus ir toliau plečiamas bei vystomas.
mindfreak 2011-03-28 15:20
Graži akcija. Tik kad naudos nebent moralinės/dvasinės, kad žmogus suprastų jog yra dar ne tik jis ir jo šeima/giminės bet ir Planeta kurį juos išlaiko ir maitina. Pilnai pritariu "kionig" komentarui.
RiMuSaS 2011-03-28 15:20
Stai isomniake ganetinai neblogai paaiskino. O tavo cinizmas ne ka geresnis uz to neveiksnaus piliecio kuris sedi kabake geria ir skundziasi, kad viskas prie ruso buvo geriau. Principas supazindint zmones su tuom. As matai asmeniskai domiuos tuom, bet manau suvoki, kad tai veiksnus budas atkreipt likusios visuomenes demesi i tai. Ir nereikia bereikalingai tausket apie kibira ir panasiai cia gi ne idijotai susirenka manau.
DJ_LFS 2011-03-28 17:47
zmonems tokiu akciju reikia, nes kai dings religija, tai nebebus kas juos vienyja, liaudziai reikalingos tokios akcijos... P.S. ne sviesas reik isjunginet, o tokiu tokiu kvailu istatymu neleisti, kurie skatina masine nekokybisku daiktu gamyba, pvz. bukumo virsune daugiau apmokestinti automobilius senesnius nei tarkim 10m, nzn ar pas mus taip yra, bet kitose valstybese taip yra, zodziu "logika" tiesiog nuostabi, tarkim pirkciau 20metu senumo elektromobili ir uz ji as turesiu moketi daugiau, nes jis gamta tersia, nes yra per senas:))), o kad 0 co2, tai cia kaip ir nesvarbu:)) zodziu daugiau gaminkit, daugiau pirkit, greiciau vartokit, ismeskit ir vel pirkit kuo naujesni daikta, o kur, idomu, seni pasideda? o kiek jiem energijos suvartojama pagaminti, galu gale perdirbti????
Xdmin 2011-03-28 18:30
Zmones prades taupyti tik tada kai tai bus prabanga. Kaip ir benzina, dabar perka mazalitrazius automobilius, kad pigiau gautusi, o kaip buvo anksciau? Svarbu kad variklis butu galingas, tie keli litrai ne beda. To: DJ_LFS: Elektromobiliai dar tik pirmus metus skaiciuoja. Ir siaip jiems daug isimciu taikoma, tai papildomo apmokestinimo jiems tikrai nebus.
punktyras 2011-03-28 18:40
Kai serijiniai elektromobiliai bus gaminami ilgiau, nei 20 metų, galėsim mąstyti, o dabar 20 metų karbiuratorinis dranduletas tikrai labiau teršia, nei naujos mašinos Perdirbant sunaudojama gal 1/10 pagaminimui iš žaliavų sunaudojamos energijos. Seni daiktai niekur nepasideda, juos padedame mes.
Wolfy 2011-03-28 19:25
Nuo kada yra padejimas zemei,jei mes isjungeme sviesas,o elektrines veikia tokiais paciais tempais,kaip su sviesom.Man asmeniskai si akcija yra mazu maziausiai juokinga.Cia tas pats,kaip darom akcija,per kuria apsitvarkome,o veliau vel prisisiuksliname.Visu pirma, reikia keistis patiems zmonems,o ne daryti durnas akcijas.
kionig 2011-03-28 23:25
? Ar sugebėtum pagrįsti savo pateisinimus, juk tavo dėmesį atkreipė toji akcija, tai vadinasi ir turėjo kažkaip tave kažką pergalvoti ar kitaip daryti ? Tai šito ir klausiu, o man nesvarbu kas ten ką nori atkreipti, jau minėjau būdus kaip tai lengvai galima padaryti.
Nerkashis 2011-03-31 11:36
Bent jau aš per tą akciją, net nemaniau žvakės kurt. O taupau jau seniai. Kodėl taupau? Nes tai papildomas litas kišenėj. Kalba eina ne vien apie elektrą. Tai ir vanduo, dujos, kuras, pirkiniai... Tokios akcijos naudingos. Taip, jos realiai žemei atsikvėpt nepadės, bet bent jau pamąstyt apie tai, ypač, vaikams, naudinga.