Atsinaujinančios energijos projektai visame pasaulyje: kiek ir kur įdiegta?  (0)

Savaitraštis „The Economist“, naudodamasis ENEL duomenimis, grafikais pateikė informaciją, kiek tiksliai kiekvieno tipo atsinaujinančios energijos gigavatų buvo įdiegta 2010 m. bei kur ta galia buvo pagaminta. Praėjusių metų pabaigoje pasaulyje buvo įgyvendinta daug atsinaujinančios energijos projektų, kurių bendra galia siekia 1313 GW.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2010 m. hidroenergija vis dar buvo pasaulinė lyderė atsinaujinančių energijos šaltinių grupėje su 1005 GW, tačiau jau ateinančiais metais ši padėtis gali pasikeisti. Hidroenergijos instaliacijų galia padidėjo tik 3% palyginti su 2009 m. duomenimis. Tuo tarpu saulės energijos augimas per metus siekė net 70%, palyginti su 2009 m. – iki 40 GW.

Vėjo energija taip pat nuo 2009 m. iki 2010 m. savo pajėgumus padidino gražiais 24% ir yra antroje vietoje pasaulyje. Jei šios tendencijos ir toliau išliks, saulės ir vėjo energija artimiausioje ateityje galėtų pademonstruoti puikius rezultatus.

Didžiausia atsinaujinančios energijos projektų koncentracija yra Europoje. Čia ji sudaro 433 GW iš 1313 GW esančių visame pasaulyje. Artimoje antroje pozicijoje yra Azija su 420 GW, kuri jau netrukus gali aplenkti Europą. 

Azijoje pastebėtas didžiausias augimas – nuo 2009 m. atsinaujinančios energijos įrenginių ten padaugėjo 30%. Tuo tarpu Šiaurės Amerika 2010 m. pabaigoje turėjo įdiegusi atsinaujinančios energijos projektų, kurių galia siekė 251 GW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)