Piratus gaudanti organizacija FAST išplatino „labai baisų” vaizdo klipą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mental1ty 2013-06-30 09:29
Ta su Vinniu Jonesu tai nereali
outdoor 2013-06-30 13:43
Uuucchhh koks baisus video
deivis112 2013-06-30 14:07
Viskas, dabar nebesisiūsiu laužtų programų
2013-06-30 15:07
Man tai tikrai nejauku pirataut, nes nesuprantu hakerių intereso dirbti prie programų laužimo. Įtariu, kad vienas dažniausių interesų yra botnetų meistravimas - bet kaip patikrinsi?
Fobus 2013-06-30 16:40
Pirmųjų hakerių tikslas buvo kažką sukurti. Tie, kurie lauždavo programas buvo vadinami breaker'iais. Dabar ideologiniai hakeriai yra už interneto ir informacijos laisvę. Todėl ir nulaužinėja mokamas programas, įrašinėja video ir sklaido torrentus. Toks ir jų interesas. Bet jis paremtas pasitikėjimu - pastebi gal grupės pavadinimą prie torrento pavadinimo? Jei botnetus konstruotų - torrentų saitai taip stipriai nebendradarbiautų. O kad koks gali sugalvoti taip padaryti - kiek laiko užtruktų sustabdyti? Manau, yra daug pigesnių ir saugesnių priemonių botnetams kurti. Be to, visiškai nereguliuojamoje rinkoje tu pats ir saugaisi. Dėl ir viskas eina ant vardo.
tux_mark_5 2013-06-30 17:35
Į programų laužymą, kaip ir į filmų ir kitos informacijos kėlimą į torrentus, mano nuomone, reikia žiūrėti kaip į sportą. Čia ne dėl to, kad kažkam botnetai įdomūs, o dėl paprasčiausio sportinio intereso. Skirtingos grupės tarpusavyje konkuruoja, kas greičiau ir geriau nulauš kokią programinę įrangą. Tas dažnai matosi iš pridedamų "pataisytų" installerių ir kitų intro programėlių, kurioms muziką (chiptunes) specialiai sukuria tam dedikuoti kompozitoriai. Konkurencija labai gerai pasimato iš "nuked" versijų: gan dažnai pasitaiko, kad kažkuri grupė skubėdama blogai arba ne iki galo nulaužia kurią tai programą. Tuomet atsiranda kita grupė, kuri visą nulaužimo procesą pakartoja iš naujo, bet šį kartą nepatingi sarkastiškai NFO faile pasityčioti iš kitos grupės ir taip pavaizduoti savo pranašumą. Botnetais apkrėstus failus dažniausiai įkėlinėja patys botnetų autoriai. T.y. niekas tau nedraudžia parsisiųsti nulaužtos programos versijos ir prie jos prikabinti savo pataisytą ir botnetu apkrėstą pvz. installerį. Dėl to, jei yra apėmus paranoja, reikia turėti gerą antivirusinę ARBA rankiniu būdų lyginti parsisiųstų failų MD5 sumas ir taip užtikrinti, kad parsisiųsti failai yra identiški tiems, kuriuos išleido viena ar kita piratų grupė.