Laimės barometrą užpuolė nelaimingi programišiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2013-07-03 10:57
Šiuo atveju palaikau programišius. Nėr čia ko kurt tokių beprasmiškų projektų.
wi_lius 2013-07-03 13:10
Laimingas nelaimingas — ne esmė. Jam svarbiausia iššūkis.
Sarunas 2013-07-03 17:16
Palaikai žmogų, kuris laužo kitų kūrinius? Nesvarbu sistema turi tikslą, neturi tikslo - tai subjektyvi nuomonė. Tu vadovaudamasis savo subjektyvia nuomone bandai pateisint tuos, kurie negerbtų tavęs pačio (jei sugalvotų tavo sukurtą sistemą laužyt).
Shinigami 2013-07-03 17:59
Jei tau atrodo, kad kazkoks projektas beprasmis tai apie ji nesidomek ir nevertink jo rezultatu. Bet jei jau bandai jam pakenkti vadinasi projektas prasmingas, bet tau ASMENISKAI nepatinka jo rezultatai. O cia jau tavo asmenine problema.
Bobinux 2013-07-03 17:59
Kad klausimas ar pats laimes barometras nera propagandinio stiliaus... Aisku, Vilnieciai tikrai puikiai gyvena, ypac palyginus su kitais miestais
immortallt 2013-07-03 18:03
Visuomenė be propagandos nebegali gyventi. Jinai tuo minta, tik propaganda gali būti teigiama ir gali būti neigiama. Pvz antireklamos dėl vairavimo išgėrusiam - propaganda, bet veikia. Tas pats ir čia, jei žmonės daugiau šypsosis vienas kitam, tai nepastebės, kaip ir patys bus laimignesni bei kaip pagerės bendravimo tarpusavyje lygis
Shinigami 2013-07-03 18:07
Ar gerai gyveni priklauso nuo to su kuo lyginsi. Dabar gan daznai girdziu kad prie ruso buvo gyventi geriau. Bet prie ruso niekas nieko neturejo. Kiek zmoniu turejo automobilius? Kiek zmoniu turejo mobilius telefonus? Jei norejo nusipirkti mesos tai stodavo 4 ryto i eile prie mesos parduotuves su visais vaikais, kad galetu nusipirkti po 2 kg mesos asmeniui. Bet prie ruso buvo geriau tik todel, kad visi aplinkui gyveno vienodai skurdziai. O jei kas ir turejo siek tiek daugiau labai smarkiai tuo nesigire. O kaip gyvenama uzsienije taip pat nelabai kas zinojo, del sovietines propagandos. Va todel visi ir gyveno skurdziai, bet "gerai".
Bobinux 2013-07-03 19:24
Na taip, ta ir turiu omenyje, nes kuomet praeina Vilniaus gatves, tenka matyti ne tik gerai gyvenancius zmones, bet ir grynai sumaterialejusius, kurie nuolat skundziasi kazkuo... O tikrai gyvena super, aisku cia daug kur tokiu, tik sakau, koncentracija skiriasi... O del propagandos teigiamos as nieko pries, kaip tik tenka buti realistu, kad visgi zmoniu protai kaip molis, tad bent jau tinkamai lipdyti ji reikia. Tik ar situo visu nepasinaudos propagandai, is kurios kazkas islos, neigiama prasme turiu omeny.
immortallt 2013-07-04 00:46
Shinigami, sakyčiau yra vienas faktorius labai svarbus, kodėl kai kurie gyveno geriau prie ruso - buvo jauni.
aukselis 2013-07-04 02:04
Kai sakai "gerai", turi omeny "materialiai apsirūpinęs", ar tiesiog žodį "gerai" vartoji kaip "laimingai" sinonimą? Kaip žmonės sako "prie ruso buvo geriau", jie akcentuoja savijautą t.y. jie sako, kad tuo metu jie buvo laimingesni. Socialinė lygybė yra vienas iš pagrindinių faktorių įtakojančių gerą žmogaus savijautą.
Bobinux 2013-07-04 09:15
Prie ruso realiai buvo gerai visiems juodadarbiams ir zmones, kurie kaip gyvunai, tik egzistuoja.
Simplicity 2013-07-04 09:49
Kaip tau liežuvis apsiverčia savo darbą dirbantį pavadinti juodadarbiu? Kuo duonos kepėjas ar fabriko darbininkas prastesnis už inžinierių, bibliotekininkę ar mokytoją? Žmogus, kuris dirba savo darbą, o neina vogti ir žudyti nusipelno pagarbos. Kuo anksčiau Lietuvoje tai supras, tuo greičiau socialinė atmosfera pasikeis gerąją pusę. Vargu ar bent vienas iš jūsų, pasirašiusių po šiuo straipsnių, gyvenote TSRS laikais. (Vargu ar pamenat ir pirmąjį Lietuvos neprikausomybės dešimtmetį) Tais senais tarybiniais laikais gerai gyveno visi, nepriklausomai nuo to kokį darbą dirbo. Baigę mokslus iškart gaudavo paskyrimą į vieną ar kitą įmonę, stodavo į eilę gauti butui ir važinėdavo į pažintines keliones įmonės/gamyklos sąskaita. Tais laikais gimdyti ir auginti vaikus tikrai nebuvo jokia prabanga. Komunaliniai mokesčiai kainavo kapeikas, laidinis telefonas ilgą laiko tarpą buvo išvis nemokamas. Aukštąjį išsilavinimą gaunantys gal ir neuždirbo keleriopai daugiau už paprastą darbininką, bet atsiimdavo per kitus dalykus (paskyras)... Būtent viso to jūsų dabartiniai penkiasdešimtmečiai ir ilgisi — patogaus gyvenimo ir saugios aplinkos. Aš juos kuo puikiausiai suprantu, nes nesu gyvenimo nematęs dvidešimtmetis Nieko, palaukit dar trisdešimt metų ir jau, turbūt, nebeliks nė vieno, kuris dirbo TSRS laikais ir stovėjo eilėje butui gauti Tada jau aš ir jūs galėsim tik pasidžiaugti, kad mūsų vaikai gyvena geriau nei mes gyvenome