ES karinis vadovas atmeta Europos kariuomenės idėją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marko 2013-07-09 13:39
tai reiskia, kad kiekvienas pats uz save. va tau ir broliska pagalba:) ginsimes patys, nors paskutiniai patriotai baigia issivazinet po uzsienius
Eidumukas 2013-07-09 14:16
Tiesiog apie federacijos požymius dar labai bijoma kalbėti, kaip, kad šiuo atveju apie bendrą kariuomenę. O kad toks darinys būtų efektyvesnis, tai faktas, manau
Arwis 2013-07-09 14:29
Sita idejo atmesta ne del to kad kiekvienas ziuri saves, nes tai butu tiek finansiskai tiek saugumo atzvilgiu daug geriau tiek europai tiek jos zmonems, taciau patys zmones dar nepasirenge suvirskinti tokios idejos nes tai yra per greit. As pilnai tikiu jai EU issilaikys, per ateinancius simta metu taps kazkas panasaus i JAV, pagrindiniai politiniai sprendimai bus atliekami briuselyje, pagrindine valdzia bus briuselyje, o salys sau pasiliks kaip regionino statusa, kaip JAV valstijos. Jau dabar, is ekonomines ir istatymu puses briuselis yra pagrindinis centras, ateityje briuselio itaka tik dides. Tokia sistema zinoma turi savo pliusu ir minusu, taciau mano nuomone pliusai nusveria minusus.
Arns 2013-07-09 15:05
Arwis, nevertini jog JAV formavimosi pradžioje buvo daugiau mažiau vienos tautos atstovai, o vėlesniais laikais jau buvo bendra idėja. Europoje skirtingos tautos ir jokios bendros idėjos, dar labiau, visi nori ES pinigų, o ne pačios ES.
immortallt 2013-07-09 17:19
1) Iš kur atsiranda ES pinigai? 2) Nėra idėjos? Pagalvok. 3) Skirtingos tautos? Ar tikrai? JAV tai kultūros katilas, Europoje mažesni skirtumai.
Arns 2013-07-09 17:40
1) suneša skirtingos šalys, tiksliau kelios duoda, o kitos dalinasi. Pastarosios būtent labiau ir suinteresuotos europos federalizmu, 2) Tai apšviesk kokia ta idėja. 3) JAV pilna atvykėlių besiintegruojančių į amerikiečių gyvenimo būdą. Tuo tarpu yra kokia europinė sąmonė, europinis solidarumas?
Arwis 2013-07-09 18:38
Pirma pasidomek kas yra JAV ir kaip tai funkcionuoja, surasi daugybe panasumu i tai kuria linkme EU juda. Bendra ideja yra, ir dar kokia yra. Esme tame kad ziurint 30+ metu i ateiti, susiskaldziusi europa ir jos valstybes pasaulinije rinkoje turi labai mazas perspektyvas, tiek ekonomiskai, tiek politiskai. Ne viena europos valstybe neturi jokiu sancu ilgalaikeje perspektyvoje igauti superpower statuso, tik vieninga europa. O ateityje pasaulis ir bus padalintas i super powers. JAV+Kanada, EU, Kinija, Indija, Rusija, Brazilija arba kokia Pietu Amerikos sajunga. Kas liecia ES finansavima, tai matau irgi visiskai nesigaudai. Europos sajungos salys, kaip ir JAV valstijos moka tam tikra mokesti. Vienos valstijos sumoka daugiau maziau gauna, kitos sumoka maziau nei gauna. Skamba kvailai rodos, taciau net tos valstybes kurios sumoka zymiai daugiau nei gauna, del daugybes kitu EU privalumu tuos pinigus atsiima su kaupu per kitus kanalus.
Rukis 2013-07-09 18:56
Papildysiu: Tokios šalys kaip Vokietija, kuri yra didžiausia ES biudžeto donorė, atsiima savo pinigus eksporto pavidalu. Pvz.: Vokietijoje pagamintas BMW parduodamas kitoje ES valstybėje. Nereikia mokėti muitų, dėl bendrų ES susitarimų (ir valiutos) išvengiamas didelis biurokratizmas, todėl parduoti autotransporto priemonę tampa visai patogu ir lengva, tereikia pirkėjų. Gerinant kitų ES šalių padėtį didinamas jų vartotojiškumas, taigi ir perkamoji galia. Visa tai Vokietijai atsiperka mažu nedarbo lygiu (užimti fabrikai, šiuo atveju BMW gaminti) ir pakankamai dideliu pelnu iš eksporto, tiek gamykloms, tiek valstybei atsiriekiant PVM nuo automobilio kainos (bei kitų PVM'ų žaliavoms ir t.t. tai mašinai gaminti). Keliami kokybės reikalavimai kitose mažesnėse ES šalyse mažina jų produktyvumą, todėl jų rinką užplūsta kokybiška didžiųjų ES donorių produkcija. Pasakos pabaiga.
Arns 2013-07-09 20:30
Arwis, faktais galėtumei pagrįsti, kodėl ES ketina tapti "supervalstybe"? (tiksliau žingsniais, kuriuos žengia jau dabar) Nes aš nelabai matau jų, čia daugiau JAV politologų bandymai visus "suvalstybinti" iki primityvaus visuotinės galios siekėjų, nes kitaip jie negali įsivaizduoti, užstrigę ties šaltuoju karu. Net pati Kinija teigia jog nėra pasirengusi, ir tikrai nenorėtu tapti pasauline galia. Apie ES bandymus iš vis neteko girdėti. Tas pats ir su tavo antru argumentu. Pati ES, prasidėjusi nuo "Plieno ir anglies sutarties" sudarė ekonominę sąjungą. Ji funkcionuoja nepriklausomai didelis valstybingumas ar ne. Net priešinagi, kuo didesnis valstybingumas, tuo didesnėm ir turtingesnėm šalim ji mažiau naudinga. Pardavimo sąlygos nesikeičia, o sumokami mokesčiai nesugrįžta jiems (kaip po žmonėms), o investuojami užsienyje su teorine graža. Tad dideliais pinigais buvo paremtos užsienio šalys. Taip pasiektas itin nedidelis efektas gaivinant savo ekonomiką. Tikėtis jog ši šalis gautu tokias pačias dovanas nerealu. Ir ar Vokietijai yra realios prasmės siekti visiškai savo gyvenimą bloginti, kad kada nors pasivys kitos šalys? Rukis, tas pats ir tavo atveju. Tokį ES efektą sąjunga turi jau daugiau nei 50 metų savo narėse. Ekonominė sąjunga ir yra ekonominė, nebūtina valstybės kurti jog tokius dalykus spręstumei.