Žemėje praktiškai nebeliko sensorinių ekranų gamybai būtino metalo  (0)

Dėl smarkiai išaugusios mobiliųjų įrenginių su sensoriniais ekranais gamybos pasaulyje baigiasi gamtiniai indžio, priklausančio retųjų žemės elementų grupei, ištekliai. Dėl to nešiojamųjų įrenginių gamintojai turės per kelis artimiausius metus įsisavinti naujas sensorinių ekranų gamybos technologijas, kuriose būtų naudojamos kitos medžiagos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinio dabartinio sensorinių ekranų gamybos komponento - indžio - žinomos atsargos Žemėje netrukus turėtų pasibaigti, teigia rinkos tyrimų bendrovė „NPD DisplaySearch“. Kažkiek indžio atsargų turi pačios gamyklos bei iškasenas išgaunančios įmonės, tačiau šie rezervai greitai senkantys.

Pranešama, kad indžio trūkumo problema buvo aptarta San Franciske (JAV) neseniai pasibaigusioje „Semicon West“ pramonės konferencijoje. Šiuolaikiniuose sensoriniuose ekranuose naudojama iš indžio oksido ir alavo pagaminta plėvelė, registruojanti paspaudimus. Indis joje yra nepakeičiamas dėl to, kad tokia plėvelė yra labai skaidri ir gerai praleidžia elektros srovę.

Sensorinių ekranų gamintojai privalo per kelis artimiausius metus rasti technologinę pamainą indžiui. Viena iš daug žadančių alternatyvų yra grafenas: jis yra lankstus ir labai atsparus deformacijoms, kuo negali pasigirti indžio oksido ir alavo plėvelės. Dar viena alternatyva gali būti sidabrinės nanovielos: laboratorinėmis sąlygomis iš jų pagaminta sensorinė plėvelė atlaikydavo maždaug 100 000 sulenkimų likdama atspari deformacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(23)
(0)
(3)

Komentarai (0)