Didžiausiu išmaniojo telefono Moto X kūrimo stabdžiu buvo… Google  (0)

Įvykus išmaniojo telefono Moto X premjerai, pradėjo ryškėti faktai, jog tarp Google ir jos dukterinės kompanijos Motorola Mobility yra nemažai nesutarimų. Nors ir kalbama, jog Google norą įsigyti Motorola pirmiausia paskatino didžiulis antrosios patentų portfelis, tačiau nereikia pamiršti, jog Motorola taip pat garsi ir savo mobiliais įrenginiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google savo laiku pažadėjo nesikišti į savo „dukrelės“ darbą ir savo žodžio gana ilgai laikosi. Dar daugiau, jei tikėti neoficialiais šaltiniais, kurie cituoja buvusius ir esamus darbuotojus, tarp Google ir Motorola personalo buvo pastatyta tikrų tikriausia „siena“.

Kai kurie Motorola darbuotojai, kuri iki susiliejimo glaudžiai bendravo su Google specialistais, po sandorio tarp abiejų kompanijų pastebėjo, kad jiems tiesiog nustojo atsakinėti į elektroninius laiškus.

Leidinio The Wall Street Journal teigimu, įtampa buvo jaučiama ir visos Moto X programos ruošimo metu. Motorola darbuotojai pranešė, jog pasitaikydavo atvejų, jog kai kurie Android kūrėjų komanda tiesiog neatsakydavo į gautas užklausas, nors su kitais Google padaliniais santykiai buvo visai neblogi.

Situacija nepasikeitė ir tuomet, kai Android padalinio vadovą Andy Rubin jo poste pakeitė tuomet už Chrome projektą atsakingas Sundar Pichai, dabar atsakantis už Android kūrimą bei plėtrą. Buvo netgi rimtų abejonių, ar Moto X gaus gamykliškai įdiegtą naršyklę Chrome. Laimei, tokios abejonės nepasiteisino, iš išmanusis telefonas pasirodė kartu su Chrome. Antra vertus, Moto X vis dėlto negavo naujausios Android versijos 4.3 Jelly Bean.

Tiesa, nors telefonas buvo visų lauktas, tačiau jo kaina be sutarties daugelį nuvylė – ji yra aukštesnė, nei tikėtasi, juolab kad ir techninės specifikacijos nėra ypač aukšto lygio.

Antra vertus, ypatingai dėl to nerimauti ne JAV, Kanados ir Lotynų Amerikos gyventojai neturėtų. Motorola Mobility generalinio direktoriaus Dennis Woodside teigimu, kompanija supranta, jog būtina išleisti pigesnių modelių, kurie būtų populiarūs besivystančiose šalyse.

Duodamas interviu portalo CNet žurnalistams, Motorola Mobility vadovas patvirtino, jog pigesnė Moto X versija jau yra kuriama, tuo tarpu įdomu tai, jog biudžetinis išmanusis telefonas taip pat priklausys Moto X serijai. Ar tai reiškia, kad ir nebrangaus modelio išorinį dizainą bus galima modifikuoti pagal savo skonį, nepatikslinta.

Mes norime, kad visi turėtų prieigą prie nebrangaus išmaniojo telefono“ – pareiškė Dennis Woodside. „Moto X prekiniam ženklui mes dabar skiriame daugiausia dėmesio. Per artimiausius mėnesius jūs pamatysime naujų produktų.“ Ar naujokas sugebės konkuruoti su visa galybe Android išmaniųjų telefonų (tame tarpe ir Google išleistu Nexus 4), pamatysime per artimiausius kelis mėnesius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)