„Sausas iš balos nelipsi”: Lietuvoje pasipylė sustabdytų saulės jėgainių kompensacijų prašymai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2013-08-13 10:13
Nėra žodžių, apibūdinti Lietuvos situaciją su energetika. Arba tie žodžiai būtų necenzūriniai.. Arba labai korumpuoti, arba žiauriai trumparegiai.
demukazz 2013-08-13 20:06
Kelias link VAE tiesiamas per aplinkui; vystoma sistema, kad kito pasirinkimo kaip ir nebūtų.
Benediktas 2013-08-13 20:21
Kokia dar sistema link VAE. Ji kaip tik yra suzlugdyta, kartu su socdemų atėjimu. As kaip tik matau afera su saules energetika. Pasidomek kokius tarifus, mes turime apmoketi saules energetikos pardavejams. O pati saulės energetika Lietuvoje su šiuolaikinėmis technologijomis vargiai ar yra ekonomiška, jei eltra supirkinetu, uz tokia kaina, kaip ir už atominę. Lietuvoje nera tiek daug saules, dabartinė akumuliatoriu technologija neleidzia elektros is vasaros persinesti i ziemą. Žiemą vistiek reikės elektrą pirkti iš tinklo, nes žymiai mažiau saulės.
Indzius 2013-08-13 22:36
prisistate viduri lauku tu elektriniu db tipo tegu kompensuoja, nereikia cia vaikytis, kai visi moka po 50 cnt uz kilovatvalande o cia jau supirks 3 kart brangiau.. nesamone, apseis kas pasistate ir su dvigubai ilgesniu etsipirkimu. Kur dirbama zeme gali but ir buvo dirbama nei tu liniju elektros nera nei nieko, reikia pristatyt tu paneliu, lyg nera stogu seip kokiu nepalankiu vietu ukininkavimui.. As uz tokias elektrines kai zmones va imones pasistato kad sutaupytu nereiktu moket tiek uz elektra, o komersantai, na jie patys ir seime sedi, galima spet kiek gauna partijos is tokiu bizniu, is narkotiku kad neuzdraustu visiskai, is regitros kad teises toliau galetu pirktis o neissilaikyti..
immortallt 2013-08-14 01:36
1) nėra atominės kainos. 2) skelbiama atominės supirkimo kaina nereali. Reali gaunasi kitose ES šalyse ~30-35ct/kwh, kas yra daugiau nei biokuras ar vėjas. 3) Taip, saulės energetika kol kas negali atsipirkti rinkos kaina mūsų platumose.