Duomenų privatumas debesinėje saugykloje? Nejuokaukit, visi jums meluoja!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zhaltees 2013-08-16 12:56
Debesys tai tik duomenų saugojimo būdas. Daugeliu atveju visiškas jos užšifravimas tiesiog prarastų paties serviso prasme. Pvz email'e jūs negalėtumėt atfiltruot spamo, FB įrašus matytumėt tik jūs patys, failų talpyklose praradus slaptažodį, galėtumėt atsisveikint su savo failais. Visgi priėjimas prie duomenų nėra padėtas ant lėkstutės tretiems asmenims. Duomenys pateikiami tik tam kam priklauso pagal įstatymus ir disclaimerį su kurio sutinkate registruodamiesi paslaugai. Man visiškai suprantama, kai tam tikri duomenys perduodami teisėtvarkai, tokiu būdu iššaiškinta tūkstančiai sunkių nusikaltimų. Ironiškiausia, jog dėl savo privatumo labiausiai pergyvena niekam niekuom neįdomūs asmenys.
ZmogZ 2013-08-16 14:08
http://labs.bittorrent.com/experiments/sync.html pats dar nebandžiau, bet manau įdomus dalykas
1337 2013-08-16 16:39
O tu susirask koki holokausta isgyvenusi zyda, ir pabandyk jam irodyt, kad nieko blogo nera tame, jog vyriausybe, policija, spec tarnybos ir dar bala zino kas gali kuistis po jo asmeninius duomenis, sudarinet visokias duombazes ir kitaip registruoti viska ka jis daro Kazkaip zmones apie tokius dalykus nesusimasto, kol nebuna per velu.
zhaltees 2013-08-16 18:01
1337, vyriausybems nereikia taves persekioti kad nustatyt tavo tapatybe. Tam yra tavo pasas su atitinkamais irasais duombazese. Ar tu siulai ir pasu atsisakyt? O taip automobiliu registracijos numeriu, sveikatos draudimo ir tt. Gal tiesiog tada paprasciau kraustytis gyvent i miska?
azotas 2013-08-16 19:16
na ir ka ten tokio gali perkelt, kad skaudetu galva delto ?
Arns 2013-08-16 20:19
vanduo4 2013-08-22 02:10
Manau, kad beprasmiska siekti, jog jusu duomenys butu absoliuciai niekam neprieinami. Taip negali buti del pacio saugumo - elektronineje erdveje ir ne tik padaroma labai daug nusikaltimu. Tad spec. tarnyboms priemjimas prie sios informacijos padeda uzbegti yvykiams uz akiu. Reikia tik tiketis, kad saugumas pakamai didelis del hakeriu ataku. - Vis gi, reikia nepamirsti, kad internetas yra viesa erdve ir pries keliant y ja duomenis visada reikia tureti galva ant peciu. Galima isimti kokius nors fragmentus, kuriu deka, informacijos grobejams nebus galima susidaryti bendro vaizdo. - As pilnai palaikau toky sekima, jis butinas. Tik reikia tiketis jog ta informacija pateks y tinkamas rankas.