ASUS ruošiasi debiutuoti nešiojamų kompiuterių su Chrome OS rinkoje  (0)

Kompanija ASUS, kuri labai lengvai ir operatyviai pasigaudavo pagrindines iniciatyvas nešiojamų kompiuterių rinkoje, pradedant netbookais ir baigiant pirmos kartos ultrabookais, iki šiol gana atsargiai žiūrėjo į sprendimus su operacine sistema Google Chrome. Pastarųjų pardavimai buvo sąlyginai maži – net ir kompanijos Acer asortimente taip vadinamų Chromebook dalis pardavimuose sudaro ne daugiau 3%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komponentų tiekėjai iš Taivano praneša, kad ASUS ketina pasirodyti Chromebook rinkoje dar šių metų IV ketvirtyje. Tokio poelgio priežastimi rinkos ekspertai įvardina bendrą nešiojamų kompiuterių pardavimų mažėjimą. Kompanija ASUS jau sumažino savo nešiojamų kompiuterių pardavimų prognozę nuo ankstesnių 22-24 mln. iki 17-19 mln. Kadangi sezonas nusimato nelabai optimistinis, gamintojas ketina išbandyti jėgas ir Chromebook segmente. Šiuos nešiojamus kompiuterius paprastai perka švietimo įstaigos, tačiau net ir tokie pardavimai yra geriau, negu nieko.

Ypatingo entuziazmo nešiojamų kompiuterių su sensoriniu ekranu atžvilgiu kompanija ASUS taip pat nejaučia. Kad būtų padidintas šių įrenginių populiarumas, kompanija ketina išleisti biudžetinius VivoBook modelius. Būtent jie greičiausiai ir bus pademonstruoti rugsėjo 15 d. vyksiančiame renginyje kartu su Intel ir Microsoft. 2014 metais, kuomet operacinės sistemos Android ir Chrome OS gali būti apjungtos, kompanija ASUS ketina sulaukti ir korporacijos Google paramos, tad ruošiami Chromebook kompiuteriai – tai ilgalaikės strategijos dalis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)