Paukščio skrydis kiekvienam: Lietuvoje jau siūlomi nepilotuojami lėktuvai-robotai  (13)

UAB „Hnit-Baltic“ Lietuvos rinkai pristato naują produktą – nepilotuojamą lėktuvą-robotą eBee. Bet kuris matininkas, statybų inžinierius, miškininkas, gamtininkas ar ūkininkas galės pats paleisti ir saugiai valdyti lėktuvą, surinkti duomenis ir greitai atnaujinti teritorijos žemėlapį, užfiksuoti darbų eigą, pamatuoti iškasto ar supilto grunto tūrį, nustatyti gamtinius pokyčius. Padarytuose trimačiuose (3D) žemėlapiuose objektus galima matuoti kelių centimetrų tikslumu, infraraudonosiose nuotraukose atpažinti sergančius medžius ar agrokultūras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio lėktuvėlio valdymui nereikia piloto licencijos, profesionalų pagalbos ar specialių gebėjimų. Jau po valandos mokymų kiekvienas savarankiškai gali nurodyti skrydžio planą, paleisti lėktuvą, surinktus duomenis persikelti į kompiuterį ir gauti 3D žemėlapį.

Įmonės specialistai sėkmingai išbandė eBee, operatyviai atnaujindami informaciją „Maps.lt“ svetainėje apie naują objektą – IKEA prekybos centrą Vilniuje. Anksčiau būtų tekę laukti metus, kol duomenų teikėjai turės galimybę atnaujinti šios teritorijos ortofotonuotraukas.

„Manome, kad civiliniame gyvenime, o konkrečiai geomatavimų inžinerijoje ši technologija netolimoje ateityje padarys tokį pat perversmą, kaip šiandien tai jau daro karyboje,“ – sako Linas Gipiškis, UAB „Hnit-Baltic“ direktorius. Pamatyti eBee galima „Hnit-Baltic“ stende Tarptautinėje Baltijos šalių kelininkų parodoje, kuri vyks „Litexpo“ š.m. rugpjūčio 26-28 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(1)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: