„The Financial Times“: JAV Siriją gali pulti jau šią savaitę, pirmieji smūgiai Damaską pasieks iš jūros (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

azotas 2013-08-27 11:14
Nebus kaip libijoi visgi sirijoi yra ir iranieciu kariai nebent jiem patiem pofik ant ju..O po sirijos tikriausiai eis iranas ? po irano vel kazka ras poto vel ir taip pasaka be galo kol ant kazko rimtesnio uzsiraus.
andriulis 2013-08-27 11:17
Tuomet sekantį kartą tiksliau rašyk, nes kalbos į ekstrimizmą panašios. Gal galit kas trumpai apšviesti, kodėl norima, kad Assadas būtų nuverstas?
mnv 2013-08-27 11:24
"Basharas al-Assadas: JAV patirs pralaimėjimą, kaip ir visuose savo karuose" Cia jau nuo kriteriju priklauso. Kai pasitraukima vadina pralaimejimu, nors net nebuvo planuota ta sali amzinai okupuoti, kazin ar pralaimejimas. O realiai tai nors ir pralaimejo, jam reiktu priminti kaip vietiniams valdovams baigesi ten Uz menesio ziures vel pasaulis kaip eilini diktatoriuka is kanalizacijos vamdzio traukia
Arns 2013-08-27 11:30
Kaip ir Irako atveju, musulmoniškos mažumos atstovas (alavitų atstovas) kai valstybėje dominuoja sunitai. Tad iš principo per daug tos grupės nesutaria. Plius diktatūra. Vakarai, ypač Izraelis, nesuinteresuotas Asado rėžimo išlikimu dėl to, kad jis dalyvavo remiant visus prieš Izraelį nukreiptus veiksmus. JAV labai svarbu uždaryti Rusiją dar Juodojoje jūroje, nes paskutinė bazė už šios jūros liko, dar TSRS sukurta, Sirijoje.
pozitronas 2013-08-27 12:18
Manau kad ir koks negeras policininkas ta JAV, bet , velgi mano nuomone pasaulis prisibijo labiau konfliktuoti, nes bijo atsakomuju veiksmu ir gal dabar tokie veiksmai reikalingi, kad ateityje butu kuo maziau tokiu konfliktu ir visi zinotu, kad jai griebsis ginklo bus patys nukauti. Ir dabar kai kurioss salys tikrai noretu aneksuoti kitas, bet bijo to policininko
ZmogZ 2013-08-27 12:18
Ekstremizmas ne kriterijus, tuščias žodis. Sirijoje, kaip ir visame pasaulyje, gyvena paprasti žmonės, kuriems ant galvų kariasi saujelė pačių įžūliausių ir aršiausių. Spėk, kurių daugiau kentės dėl karų, todėl tokios kalbos gali eiti tik iš smurtininko arba visiško kvailio burnos.
Arns 2013-08-27 12:26
Afrikoje jau ramų? Po Somalio operacijos beveik dvidešimt metų JAV nekišo savo karių į tą žemyną. Tapo ramiau? Po ištisų konfliktų Azijoje, kai buvo sustatyti musulmonų diktatoriai ir paremti ekstremistai (ypač Afganistano karo metu) sukūrė taiką? Diktatūrų įvedimas, vietoje teisėtai išrinktų kairiųjų atstovų Pietų ir Centrinėje Amerikoje atvedė į saugesnį rytojų? Kol kas ginklu niekas nebuvo sukurta. Ypač jei juo pasišvaistydavo atėjūnai, turintys savo vizijas, dažnai nesusijusias su valstybe (jiems rūpi gretimos).
Anzuolas 2013-08-27 12:49
Aš tai kaip tik manau, jog tu esi kvailys, jei manai, kad taika įsivyraus nieko nedarant.
Eidumukas 2013-08-27 13:30
Ta lygiai taip pat galima paimti ir priešingų pavyzdžių: Mongolija tebėra nepriklausome dėl Rusijos, Taivanas dėl Amerikos. Vien šių šalių užnugaris prevenciškai veikia. Reik pripažinti, kad "ginklų faktorius" kartais turi teigiamas, kartais neigiamas pasekmes. Pasistenk nepaimti kelių pavyzdžių ir iš jų nedaryk vienareikšmiškos nuomonės. Plačiau reiktų žiūrėti.
ZmogZ 2013-08-27 14:11
Aš taip nemanau, o tu manai kad taika įsivyraus remiant agresorius?
GM 2013-08-27 15:05
Kišimasis į kitų valstybių vidinius konfliktus nieko neišspręs. Niekada neišsprendė. Tapo tik dar blogiau, nes atėjūnai (JAV) visada patapdavo priešais, okupantais tos šalies gyventojų akyse. Todėl atsirado keršytojai - teroristai. Gerai čia parašė kažkas, kad per daug skiriasi mąstymas ir kultūros, todėl primetus savąją, tampi priešu. Ir sakyčiau tai visiškai logiška, tereikia įsivaizduoti save jų vietoje.
Anzuolas 2013-08-27 16:47
Visiems Rusijos gerbėjams: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=62173803
Arns 2013-08-27 16:59
panaršyk po internetą, rasi krūva viso pasaulio juokintojų, pradedant lietuviais, baigiant tais pačiais rusais ar amerikiečiais. Rusai save įsivaizduoja besidaliną pasaulį, amerikiečiai besidaliną Europą, lenkai bepriglaudžią buvusias žemes iki Maskvos... Kitas reikalas, vertinam kontekstą. Parašyta bloge. Pasiskaitom ką savo bloge publikuoja kad ir K. Grinius. Bemaž negirdėtos sensacijos. Pasiklausom ką kalba arba rašo jau oficialiuose savo straipsniuose, visai kitoks aiškinimas. Deja žiniasklaida, ypač lietuviška, labai mėgsta parašyti ištisą straipsnį, iškeltą į pirmą puslapį, ir iš komentaro po straipsniu
GM 2013-08-27 17:01
Visi kurie nepalaiko JAV, automatiškai palaiko Rusiją? Geležinė logika.
Shioks 2013-08-27 17:08
Tu katik save apsikvailinai. "Tarptautinei situacijai dėl Sirijos vis labiau kaistant, kai kurie Rusijos analitikai siūlo radikalius sprendimus. „Anksčiau siūliau, kad tuo atveju, jei NATO puls Siriją, mums reikia įvesti pajėgas į Užkaukazę. Tačiau dabar situacija pasikeitė, Rusija turi spausti ten, kur turi aiškų strateginį pranašumą, t.y. Baltijos valstybėse“" Tu remi JAV, kad uzpultu Sirija ir del tavo palaikimo mes busim okupuoti . Geriau pradek mastyti savo smegenais, nes tokiu nelabai ir rasta pas tave.
Sloth 2013-08-27 17:21
Nors ir blogas, bet tai yra oficialus asmuo. Kuris atvirai įžeidinėja ne tik Baltijos valstybes, bet ir Lietuvą konkrečiai minėdamas 1991 metų įvykius. Niekada negirdėjau, kad koks nors oficialus asmuo taip pezėtų savo bloge Lietuvoje. Pažiūrėk tą patį Račą - prisidirbo bloge ir neteko pareigų. Jei žmogus gali reikšti tokią savo nuomonę, vadinasi ji yra palaikoma ir įstaigos, kurioje jis dirba. Savaime suprantama, kad tie žodžiai tėra opiumas liaudžiai, bet įžeidimas lieka įžeidimu.
pozitronas 2013-08-27 20:34
Pagrindinė Rusijos pasipriešinimo, bet kokiems, NATO veiksmams tiek Sirijoje tiek kitose panašaus likimo šalyse yra ta, kad Pati Rusija elgiasi lygiai taip pat, kaip Sirija. Pabandytu žmonės sukilti prieš Putina visi būtų nušauti ar nukankinti. lygiai kaip dabar vyksta su Rusijos aktyvistais, išskirtinis kolkas tik Navalnis, bet jo istorija dar nebaigta.
Arns 2013-08-27 21:10
tiki jog JAV kovoja už taiką pasaulyje? Naivuolis JAV interesai aiškūs, naikinti savo priešus. Sirija jau senai kaltinama pagalba Iranui ir Š. Korėjai, teikianti prieš Izraelį nusiteikusioms jėgoms. Tad ieškoma progų tai pakeisti. Visi kiti rėžimai, nekliudantys JAV, gali kiek nori veikti. Paskaičiuok tos pačios Afrikos reikalus (atkreipk dėmesį į JAV reakcija, vykstant Ruandos skerdynėms). Rusija ir Kinija supranta jog prieš JAV galėtu arba trumpą apsišaudymą arba branduolinį karą surengti. Todėl ir spaudžia ją laikyti JTO susitarimų. Nes pastaroji suįžūlėjo iki tiek, jog po TSRS žlugimo, šią organizaciją mėgsta aplenkti imdamasi veiksmų (pvz antrasis Irako karas, pradėtas be JTO leidimo). O toks karo eskalavimas perkaitiną aplinką. Didžiosios šalys, ypač Kinija ir Rusija turi tam tikrų regioninių konfliktų, kuriuos norės tvarkytis patys, o ne tikėtis karinės intervencijos. Kaip atsaką užkelti karinę padėtį iki maksimalių ribų.
Talkatif 2013-08-27 21:35
Susirinko Maskvos ir Vašingtono botai į diskusiją pasipešti žaidimą "blogas mentas, geras mentas ir blogas blogiukas, teisingas blogiukas" Ir kas iš to? Nieko. Sirijas yra KGB įrankis nuo šaltojo karo laikų. Daug operacijų per ją vykdyta. Smurtinių irgi. Tai natūralu, kad JAV atsiradus progai norės nukalti šitą trofėjų. Iš kitos pusės pilietinis karas gali vykti be pabaigos su masinėm visiškai nieko dėtų aukom. Balkanai iki šiandien ne krepšinio aikštelėj santykius aiškintusi, o snaiperiais ir granatom, jei ne bombų lietus savu laiku ant jų. Tai kad teks prikirpti ir Sirijos šunis. Šaltasis karas teoriškai gal ir baigėsi Bet realiai rungtynės dėl dominavimo ir įtakos vyksta pilnu tempu. Baltijos šalys tik viena iš šachmatų lentų. Ir iš Maskvos pergalių tose partijose nematau mums jokios naudos. Tik nuostoliai ir nuostoliai. Tai kad tegu praranda ji Siriją. O skerdynes ten irgi būtina užbaigt.
Arns 2013-08-27 21:44
Talkatif, JAV į balkanų karą įsikišo tik kai Serbai užsipuolė musulmonus, daugiausiai Kosove ir Bosnijoje. T.y jau praėjus keliems karams http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_Wars Taigi, apart separatistinės Kosovo valstybės įkūrimo ir paskelbimo visų generolų karo nusikaltėliais, nelabai prisidėjo kuriant dabartinę padėtį. http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/kom ... 271700.htm pakankamai neblogas Dapkaus straipsniukas, kokia neaiški padėtis Sirijos atveju. Ir šiuo atveju kalbėti apie kažkokią tautos kovą prieš pavergėjus, nelabai eina sukurti. Ten užvirusi mėsmalė, ir geriau tegu susitvarko patys arba su JTO pajėgomis.