Pasirodė pirmosios Samsung laikrodžio Galaxy Gear prototipų nuotraukos  (5)

Kol vienos kompanijos dar tik ruošiasi sukurti mobilius įrenginius, kurie turėtų atgaivinti tokį terminą, kaip „rankinis laikrodis“, kitos kompanijos juos jau turi ir ketina pristatyti artimiausiu metu. Pastarųjų kategorijai priklauso Samsung, kurios „išmanusis“ laikrodis Galaxy Gear turi debiutuoti rugsėjo 4 d. Kaip dažniausiai nutinka tokiose situacijose, prieš pat anonsą nutekinamos naujojo produkto nuotraukos. Ir ne tik jos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapio VentureBeat žurnalistams iš anoniminių šaltinių pavyko gauti vieną iš Galaxy Gear prototipų. Po preliminaraus susipažinimo buvo konstatuota, kad „išmanieji“ laikrodžiai netaps išmaniųjų telefonų pakaitalu, o tarnaus kaip priedas prie jų. Prototipo ekrano įstrižainė sudaro 3“, į laikrodžio dirželį integruota 4 MP raiškos kamera, taip pat buvo rastos miniatiūrinės kolonėlės. Žadamas baterijos darbo laikas – iki 10 valandų, taigi visai tikėtina, kad „išmanusis“ laikrodis dažnai bus nešiojamas „komos“ būsenoje. Iš privalumų žurnalistai paminėjo balso komandų palaikymą ir suderinamumą su Samsung Galaxy telefonais bei planšetiniais kompiuteriais, prieigą prie socialinių tinklų, galimybę aktyvuoti skambučius ir prieigą prie praleistų ar priimtų skambučių, kitos informacijos, kuri yra išmaniuosiuose telefonuose.

Sprendžiant iš aprašymo, pagrindiniu tokio laikrodžio naudojimo scenarijumi taps ne el. paštas ar naršymas internete, o fitnesas. Tam reikalui įdiegtos aplikacijos, kurios padeda matuoti širdies ritmą, kalorijų skaičių, nueitą atstumą ir t.t.

Tokiu būdu, prieš mus yra specifinis įrenginys, o ne „naujas technologijų proveržis, kuris bus labai populiarus“, nors būtent revoliucinio proveržio ir tikisi daugelis rinkos ekspertų ir analitikų. Reikia tikėtis, kad Apple „išmanusis“ laikrodis pasiūlys sugebės pasiūlyti ką nors išradingesnio ir inovatyvesnio.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (5)