JAV kariai: mes nesame pasaulio policija ir nenorime kariauti Sirijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GM 2013-09-05 15:29
Pagal apklausas, dauguma amerikiečių prieš kišimąsi į šį konfliktą. Džiugu girdėti ir matyti, kad tai atsispindi Obamos veiksmuose - kreiptis į kongresą dėl pritarimo, kaip ir priklauso pagal konstituciją. Vis kažkoks, nors ir nedidelis, pabudimas.
immortallt 2013-09-05 16:27
Bet Obama labai nori pradėti, o dar gavo Nobelio taikos premiją...
Shioks 2013-09-05 17:36
Kazi del ko nori pradedi tas atakas Obama?
Donattello 2013-09-05 19:22
Yra pasirodo mastančių.
O_O 2013-09-05 23:25
Karas yra gerai! Said no one ever.
DJ_LFS 2013-09-06 00:09
Kokia nauda JAV is to karo Sirijoje?
Jomajo 2013-09-06 02:31
nauda, kad rytoj nebus panaudotas dar vienas cheminis, biologinis ar atominis ginklas. ar geriau uzsimerkt ir sakyt -ai nesikiskim musu tai neliecia.
vanduo4 2013-09-06 02:49
Sito karo reikia ne Pasauliui, ne Amerikieciams, bet zydams. - Jie nori pagaliau isspresti vidurio Azijos problema. Butent del siu problemu Izraelis nepriimtas y ES. ES nares iskele reikalavima Izraeliui kaip ir visoms salims kandidatems - isspresti savo valstybiniu sienu problema. O dar zinant Izraelio karsta buda, niekas tiesiog nenori tureti su jais tokiu kontaktu; - Bet pasirodo, kad ir JAV armija pradejo reiksti nepasitenkinima kariavimu del nezinia kieno interesu. Ten juk ne viens Zydu marionetes, bet (pirmiausiai) JAV pilieciai!!! - Zodziu Demokratija yra galingas ginklas, kuris gali sustabdyti vienos Nacijos ysiviespatavima Pasaulyje. Teks Izraeliui siusti savo elitinius burius. Kodel sio karo reikia Amerikai - paziurekit Lietuvos politologu laida ir pasakykit ka manot. http://www.youtube.com/watch?v=FyxQwD4bxlI As asmeniskai manau, kad sio karo reikia netgi ne vien zydams, bet ir visam Pasauliui: - Zydai "isarde" (padejo isardyti) SSSR; - deka ju didziojoje Pasaulio dalyje yra Demokratija (kitos salys ir derybos tik trukdis ju pasaulio valdymo suvokime); - jie issprende Kaukazo sienu problema Gruzijoje; - jie Serbijai dave ramybe atskirdami Kosova; - jie sukure P.Koreja kaip atsvara Rusiskajam komunizmui Korejos pusiasalyje; - jie remia kinijoje ten kazkoky dvasiny lydery ir siekia nepriklausomybes (kol kas nesekmingai), kad viduryje azijos galetu ykurti dar viena savo karine baze; - salyse, kur ilgiau uzsilaiko Rusija, ysivyrauja chaosas, zmones nusigyvena, pastovus nestabilumas, didelis atsilikimas; issivysto priklausomybe nuo vieno pajamu saltinio, korupcija; - O kas sako, kad karai Irake ir Afganistane nedave rezultato, labai klysta - ten sunaikinti galimi smurto zidiniai, y ten bet kada vel gali buti pasiusti taikdariai ko anksciau nebuvo galima padaryti. Teroristai issilakste y kaimyniny Pakistana bei afrikos salis ir ta pacia Sirija. Sirija yra tam tikru grupuociu prieglauda. Tad ta puliny reikia isspausti karta ir visiems laikams, o tam reikia Pasaulinio pritarimo, kad teroristai neturetu moralinio palaikymo. Tik klausimas - kada tam ateis galas? Manau kad niekada - gyvenimas - tai karas. Kiekviena diena - tai kova uz buvy. Zydai tai supranta, todel ir valdo Pasauly. - Busimi karai: 1. Sirija + Iranas; 2. Vidurio Azijos kontrole; 3. Siaures ir rytu Afrika; 4. Rusijos subyrejimas (vertimasis y demokratija); 5. Kinijos Komunizmo zlugimas; 6. S.Korejos prijungimas prie P.Korejos; Sirijos karas - tai raktas y Vidurio Azija.
Anonymous 2013-09-06 07:00
O tai kas tą chemiją naudojo? Asadas ir taip jau laimi, o panaudoti nuodus kaip tik tada, kai atvažiavo tikrintojai?! Čia kažkas ne taip...
Pumper 2013-09-06 08:38
", t.y. galima naudoti priešo kariam naikinti.
Arns 2013-09-06 08:49
vanduo4, tu tikras ką sakai? Teroristai ne valdžia. Jie būtent yra purvas, kuris lipa prie atbrailų, likusių po didžiųjų kumštynių. Jie neįsitvirtina stiprią valdžią turinčiose valstybėse, bet suveši jei tik jose prasideda neramumai ar bevaldystė. O Sirijos atveju nėra net teorinio lyderio, kurį kas nors paremtu perimant valdžią.
vanduo4 2013-09-06 17:38
Labai gerai papildei mano mintis paaiskinimais. Sutinku, kad Sirijoje nera teorinio lyderio, kuris perimtu valdzia. Priesingu atveju ten seniai problema butu isspresta. - Siuo metu ten yra try pagrindines grupes: Alavitai (Assado valdzia) mazuma, kurdai bei kiti islamistai. Alavitai yra labiau krikscioniska islamo atsaka, todel "tikrieji" musulmonai Alavitus laiko islamo isdavikais. Tad ir kovoja noredami nuversti Assado valdzia. Jie (Al Qaeda) pasinaudogo JAV ir Izraelio sukelta sumaistimi (raudonoji revoliucija) Sirijoje ir bando perimti valdzia. JAV nori nuversti rezima, todel santuriai kovotojus remia ginklais. Taciau nenori tu ginklu duoti per daug, kadangi jie gali nukeliauti Al Qaedos kovotojams ir kitose Pasaulio salyse bei tam paciam Talibanui. Tad Al Qaeda jausdama galios trukuma, pralaimi kara pries Sirijos valdzia, kuria dosniai Remia Rusija. - Manau, kad Al Qaeda bus pasinaudota, kol jie nuvers Assado rezima, o paskui viciliu pritarimu yves taikos palaikymo pajegas be jokio karo ir didesniu nuostoliu. O jau kai susiformuos salyginai stabili vyriausybe (kaip buvo Irake bei Afganistane), tada isves savo karius. Tuo paciu bus nukirstas Rusijos pajamu saltinis is ginkluotes pardavimu bei politinis palaikymas tame regione. Liks tik Iranas, kuris realiai niekam gresmes nekelia tik zarstosi grasinimais y grasinimus ju atzvilgiu. Iranas taptu dar labiau izoliuotas. - Tarp kitko. Sakai kad Talibanas tik ir laukia kol vel gales sesti y sosta teisetu keliu. Taip, Islamistai pabande tai padaryti Egipte. Demokratisku keliu "Musulmoniskoji brolija" buvo isrinkta y valdzia, o paskui bande pakeisti Konstitucija bei suimineti priesininkus ir mane, kad niekas to nepastebes. Tai va dabar buvo nuversta "Brolija" ir daug "kovotoju" sunaikinta. Nors Islamistu Egipte daugiau nei kitokios pakraipos zmoniu, visgi jie nesugeba ysotvirtinti. Naikina juos is leto kaip ziurkes.
GM 2013-09-06 23:51
deivec 2013-09-07 09:26
tik truputi kariai pamirsta..kad tarnaudami kariuomeneje....ji vykdo pareiga...ir pan. cia tas pats kaip darbas....eini...nors ir nepatinka.... nebuk kariu...jeigu nenori kariauti ar ne taip ? politikuoti kareiviams manau nereiketu... patys amerikieciai gi dauguma didziuojasi...kad visiems gali ikrauti shiknon...su savo ginklais....del to amerikieciai didziausi nusmurgeliai moraline prasme
vanduo4 2013-09-08 02:57
O kaip tu paaiskinsi ta procesa, kad Libijos karo metu dalis kariu pasitrauke is armijos sudeties protestuodami pries civiliu gyventoju zudyma. Tad cia irgi panasi reakcija. Armijos uzduotis ginti savo tevyne, o ne spresti kazkieno konfliktus. Naturalus klausimas - kokia to prasme? Kas stovi uz to? Zmones stojo y armija, kad ginti tevyne, o ne pulti kitus, kai tevynei gresmes nera. Niekas to atsakymo duoti negali, kadangi tai yra slapta JAV politika (tapti vienvaldziu lyderiu pasaulyje). Cia ne kariu problema, o ideologijos trukumas. Motyvo kariauti.