Australijos karjeruose be sustojimų ištisą parą dirba gigantiški autopilotų valdomi sunkvežimiai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-09-12 12:12
Taigi, autopilotai autotransporte jau seniai yra naudojami ir google autopilotas nėra tokia jau didelė naujovė. Ir eksperimentas jau 5 metus aktyviai vykdomas. Bet šitai ir yra ateitis. Kai viskas ką galima automatizuoti bus automatizuotas, o žmonės tik prižiūrės tą įranga arba kurs dar tobulesnę. Jokių juodadarbių.
w00xer 2013-09-12 12:28
Greit dings pasakymas "kazkam juk ir griovius kasti reikia"
immortallt 2013-09-12 12:36
juodadarbiai visai nedings, yra smulkios operacijos, kurias automatizuoti sudėtinga dėl nuolatinės kaitos. O universalius robotus dar negreit sukurs, kurie patys galės priiminėti sprendimą ar pan.
Shinigami 2013-09-12 13:05
Gal gali išvardinti tas smulkias operacijas? Bent kelias kaip pavyzdį. Nes pav. detalių gamyboje visus žmones galima bus laisvai pakeisti 3D spausdintuvais, kadangi jie gali spausdinti bet kokios formos objektus. Žinoma, niekas nesako, kad tai įvyks rytoj. Bet jau yra idėjos kaip tai galima padaryti, tai tik technologijas reikia ištobulinti.
immortallt 2013-09-12 13:40
Shinigami, kalba eina apie gamybą nedideliais kiekiais, kai kuriuos remontus ir pan., kada tai yra specifiniai dalykai kaskart ir neina standartizuoti. Iš tėvų verslo turiu pavyzdžių, kur tiesiog kainos kosminės. Žinoma, kai gamini stambiai - tai taip. Beje, nereiktų 3d printerių sudievinti. Tikrai nebus taip, kad jie absoliučiai bet ką galės padaryti per ateinančius 100 metų. O kas bus po 50 metų, sudėtinga nuprognozuoti. Iš esmės, jei termobranduolinė energetika pasiteisina, gali prasidėti Post Scarcity ekonomika, kur jau sudėtingi perversmai realūs prasidėtų, bet kaip susidėlios viskas - komplikuota nuspėt, nes priklausytų nuo to, kaip tas perversmas vyktų, kokiame lygmenyje būtų tarptautiniai ryšiai ir pan.
Shinigami 2013-09-12 13:52
Taip kažko prognozuoti toli į ateitį labai sudėtinga. Bet automatizacijos tendencijos labai gerai matosi. Aš 3D printeriu nesudievinu, bet suteikiu jiems daug vilties. Nes jie aktyviai tobulinti pradėti neseniai. Pažiūrėk kiek kompiuteriai pasiekė per trumpa laiką. O printeriai daug jaunesni už juos. Dėl brangios vienetinės produkcijos gamybos, tai tas brangumas priklauso nuo ekonominės padėties. Tai yra nuo darbuotojų atlyginimų ir darbuotojams suteikiamu socialinių garantijų. Todėl nors ir ne visose šalyse vienodu laiku, bet šalyse kur pragyvenimo lygis itin aukštas, bus daug pigiau naudoti 3D printerius nei samdyti žmogų. Žinoma dar viskas priklauso nuo verslo dydžio. Bet dabar taip pat vyrauja tendencija, kad gamyba yra didelių įmonių sritis. O su 3D printerių net pati specifiškiausia daiktą bus galima pagaminti.
Anonymous 2013-09-12 20:30
Autopilotui nereikia algos, atostogų ir mandagaus viršininko. Autopilotui išmesti nereikia išeitinių, pensijos ir biuletenių. Dar patobulins - ir į gatves paleis automatobilius, o kad nebūtų avarijų, uždraus žmonėms vairuoti. Anksčiau ar vėliau. O visi milijonai vairuotojų ims programuoti, prižiūrėti ir tobulinti Tada žinot kaip bus gera išeitis šerti žmogelius pašalpomis Mūsų pačių vartojimo vardan išmes mus į užribį
Planktonas 2013-09-12 22:07
Primena žaidimą redalert, buvo tokie kurmiai tai viens prie vieno, o šiaip automatizacija, visokie industriniai perversmai jau senai vyksta ir vykdavo, suras naujų būdų žmonėms suteikti darbo/pinigų, net dabar yra pinigų netikslingas pasiskirstymas tarp žmonių ir tai puikiai suvokiama kaip didžiule problema
Shinigami 2013-09-12 22:52
Hmmm. Nematau aš tos didelės problemos ir netikslingo pinigų pasiskirstimo. Nes kai skaičiuoja turtingiausius asmenys dažnai įtraukia ne tik jų turima turtą, bet ir akcijas. O kaip snukiaknygės pavyzdys parodė, dalis akcijų vertės gali būti iš oro. O reali vertė daug žemesnė. Antra, įmonės vertė neturėtu įeiti į skaičiavimus, nes tai turtas kuri naudoja kiti asmenys, kad užsidirbtu sau atlyginimus. Jo ne atsikasi ir tai pinigų kiekio nepadidins. O jei neskaičiuojant įmonių turto, tai paėmus visu turtingesnių už 1 mln. turtą ir jį padalinus ant visų žemės gyventoju. Tai kiekvienam teks ne tokia ir didelė suma. Gal tik po kelis dešimtis tūkstančių. Už tokia suma gyvenimo sąlygos nelabai pasikeis.
batusia 2013-09-13 11:16
Tau gal ir nepasikeis (man irgi)... Bet yra nemažai žmonių, kuriems tikrai tas į naudą išeitų : ) Skurstantys, badaujantys ir t.t. tikrai šį bei tą pakeistų į naudą... Kita vertus, kai turtas yra susikaupęs protingos galvos valdomose rankose, kartais jis gali paveikti teigiamai didelį skaičių gyvenimų. Kartais
immortallt 2013-09-13 11:20
batusia, turiu tau liūdną žinią, skurstantys ir badaujantys yra tokioje stadijoje dažniausiai dėl to, kad nemoka su pinigai elgtis pirmoje eilėje. O šiaip nuo pramoninės revoliucijos automatizacija prasidėjo, gyventojų berods patrigubėjo, o darbo vietų trūksta? Prieš pramoninę revoliuciją dauguma buvo žemės ūkyje ir miestuose buvo milžiniškas nedarbas.
Shinigami 2013-09-13 11:57
Tris mėnesius geriau pavalgyti tai ne pasikeitimas. Pasikeitimas butu tada jei tie pinigai visam laikui juos pakeltu iš skurdo bent jau į vidutinę klasę.
nondescript 2013-09-13 11:58
Tai, kad nereik laukt ir tolimos ateities, jau dabar technologijos leidžia daug ką automatizuot, žmonės tik aptarnauja mašinas, aišku kaip immortallt sako jei gamyba vienetinė arba mažom serijom tai be aukštos kvalifikacijos darbuotojų neišsiversi, bet jeigu masinė daug ką galima automatizuot.
batusia 2013-09-13 12:28
Tai žmonės, neturintys jokių finansinių įsipareigojimų (apmokėti telefono sąskaitas, lizingus ir t.t. (o akivaizdu, kad tie, apie kuriuos kalbam, to ir neturi), gali pavalgyti daug ilgiau. O nesukant galvos apie maistą, jei yra noro, jau gali ir kažkuo kitu užsiimti. Neteigiu, kad taip ir būtų, aš ir pats suprantu kas, kaip ir kodėl Beje, aš kalbėjau apie žmones, kurie TIKRAI skursta, o ne "nori geriau pavalgyti".
vvv2 2013-09-13 12:43
Shinigami 2013-09-13 14:36
O tai po kiek manai visiems atitektu? Visiems 7 milijardams žemės gyventojų? http://en.wikipedia.org/wiki/World_population Jei dabar iš visu žmonių žemėje paimtume visą jų turtą ir kiekvienam po lygiai padalintume. Kas sudaro turtuolių turtą? 1) Didžiausia dalis tai įmonių akcijos. Bet jomis nepavalgysi. Ir dažnai į kainą įeina ateities lūkesčiai, o ne realus turtas (facebook atvejis). Ir į pinigus šių akcijų nepaversi, nes iš visų jau paėmėme pinigus ir niekas neturi už ką pirkti. 2) Prabangus namai ir vilos, juvelyrini ir meno kūriniai. Bet jų kaina priklauso nuo to kiek kažkas yra pasiryžęs mokėti. Jei iš visu paimsime visus pinigus, tai jie bus beveik beverčiai. Todėl realus pinigai kuriuos gautu jei taip padarytume yra lamai maži. P.S. kaip vvv2 rašė Rusijos bolševikai jau tai bandė padaryti. Nors caras ir buvo sukaupęs didžiąja dalį Rusijos turtu. Bet juos visus padalinus ant visu Rusijos gyventojų, nelabai kas ir pajuto skirtumą. Nes tas skirtumas didelis tik tada kai lygini save su turtingu asmenių. Bet kai lygini visa tautą su turtingu asmenių, tai tik skatikai gaunasi.
batusia 2013-09-14 01:25
Aš nesuprantu, kas čia per manija ginčytis ir įrodinėti. Aš ir neteigiau kitaip ir nekėliau klausimo ar tai teisinga... lol
Shinigami 2013-09-14 08:10
Kaip gi ne? Taigi paprieštaravai mano teiginiui po kiek kiekvienas žmogus gaus. Šiame sakinyje apie teisingumą taip pat ne šnekėjau, o šnekėjau apie sumą.