NATO bando nuo savižudžių teroristų saugantį elektromagnetinį ginklą (Video)  (0)

Slaptoje NATO laboratorijoje Norvegijoje bandomas kompaktiškas įrenginys, blokuojantis prie karinių ar civilinių objektų artėjančių savižudžių teroristų transporto priemones ir radijo ryšiu valdomus sprogmenų sprogdiklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakoja NATO „YouTube“ kanale paskelbtas vaizdo siužetas. Norvegijoje dirbančios tarptautinės NATO šalių mokslininkų grupės atstovai jame aiškina pagrindines naujojo ginklo galimybes.

Sprendžiant iš vaizdo siužeto, tai gali būti arba ribotos galios elektromagnetinių impulsų (EMP) generatorius, kurį galima vežti lengvojo automobilio bagažinėje, arba kryptinė mikrobangų pluošto geenravimo sistema. Šiame įrenginyje taip pat įdiegta galinga mobiliojo ryšio blokavimo įranga, neleidžianti teroristams aktyvuoti detonatorių nuotoliniu būdu. Vaizdo siužete demonstruojama, kaip Norvegijoje bandomas ginklas blokuoja įtariamų teroristų transporto priemones su vidaus degimo varikliais.

Iš visko sprendžiant, naujoji apsaugos nuo savižudžių teroristų priemonė blokuoja elektronines automobilių ar kitų transporto priemonių variklių sistemas, nors, pasak NATO projekto dalyvių, toks poveikis yra laikinas ir didelės žalos varikliams nedaro.

Neaišku, koks naujojo ginklo efektyvumas naudojant senas transporto priemones, kuriose nėra elektronikos mikroschemų. Pranešama, kad šio ginklo bandymus ketinama užbaigti 2014 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)