Už nuorodą į piratinį turinį – iki 6 metų kalėjimo  (4)

Lietuvos vartotojai neretai skundžiasi, kad internete nuolat uždaromi mylimi piratiniai puslapiai – ir apskritai, vyrauja visuotinė betvarkė. Tačiau Ispanijoje vien tik už tai, kad patalpinama nuoroda (torrent ir ne tik), leidžianti atsisiųsti nelegalaus turinio, puslapio savininkui gresia patekti į kalėjimą visiems šešeriems metams, rašo naujienų agentūra Reuters.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanija nėra paklusniausia šalis, jei kalbėtume apie autorinių teisių teisės aktų laikymąsi, o tokiomis griežtomis bausmėmis ispanų valdžia bando parodyti kolegoms iš Jungtinių Valstijų, jog yra pasiruošusios bendradarbiauti. Šalys, kurios nesilaiko numatytų kovos su piratinio turinio platinimu priemonių, rizikuoja užsitraukti JAV prekybines sankcijas.

2012 metais Ispanija buvo pašalinta iš „juodojo“ internetinio piratavimo sąrašo, tačiau 2013 metais ji vėl sugebėjo ten sugrįžti. Tokios griežtos sankcijos laukia tik tų interneto puslapių, kurie bando gauti finansinės naudos iš nelegalaus turinio, priklausančio trečiosioms šalims. Finansinės naudos sąvoka apima „tiesioginį arba netiesioginį pelną“ – pavyzdžiui, iš reklamos.

Anksčiau Ispanijoje buvo baudžiami tik nelegalaus turinio platintojai, o ne tie, kurie publikavo nuorodas į piratinę medžiagą. Savo ruožtu, sugriežtinti teisės aktai negalios paieškos sistemoms, taip pat P2P failų dalinimosi puslapiams. Ispanijos Teisingumo ministras Alberto Ruiz-Gallardon teigė, kad taip bus pasiektas realus balansas tarp naujųjų technologijų ir autorinių teisių apsaugos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (4)