BlackBerry telefonai neša tik nuostolius, o kompanijos pastangos kažką pakeisti primena negyvo arklio gaivinimą  (0)

Iki kanadiečių kompanijos BlackBerry ketvirčio finansinės ataskaitos paskelbimo liko savaitė, tačiau jau dabar kompanija prisipažįsta, kad jos ketvirčio nuostoliai sieks apie $1 mlrd. Firmos darbuotojams tai reiškia naują masinių atleidimų vajų: savo darbo vietų neteks 40% iš jų. Ko gi imsis BlackBerry vadovybė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos pranešime spaudai teigiama, jog ji susitelks į verslo produktus ir profesionalus, siūlydama „galutinius sprendimus, įskaitant aparatinius sprendimus, programinę įrangą ir paslaugas“. Korporacija savo asortimente paliks 4 išmaniuosius telefonus iš dabartinių 6, visi jie bus skirti verslo atstovams.

Deja, bet ekspertai ir analitikai jau dabar tikina, kad tokie BlackBerry planai nuo pat pradžių pasmerkti žlugti. Tai tolygu norui prikelti negyvą arklį keliomis stipriai veikiančių preparatų injekcijomis. BlackBerry (savo laiku – RIM) išmanieji telefonai nuo pat pradžių buvo populiarūs būtent tarp didelių kompanijų vartotojų, tačiau tie laikai jau baigėsi.

Apple iOS ir Android užėmė visas įmanomas nišas, ir netgi korporacijai Microsoft neliko praktiškai jokių šansų kažkaip pakeisti susiklosčiusią situaciją. Netgi pats Steve Ballmer pripažino, jog išleisti šimtai milijonų neleido įgyti bent kažkokios rimtesnės rinkos dalies mobilių platformų rinkoje, ką jau bekalbėti apie finansinių bėdų prispaustą kanadiečių kompaniją.

Kol BlackBerry bandė iš mobilios rinkos gigantų atimti bent dalį vartotojų rinkos, jie užgrobė ir tuos segmentus, kuriuose anksčiau BlackBerry turėjo labai stiprias pozicijas.

Tad nieko keisto, jog kompaniją BlackBerry galiausiai nuspręsta parduoti. Mashable.com jau skelbia, kad BlackBerry už 4,7 mlrd. dolerių įsigis holdingas, vadovaujamas „Fairfax Financial Holdings Ltd“.

Sandorio metu „BlackBerry“ akcijos bus įvertintos po 9 dolerius. „Fairfax“ pažymėjo, kad jie jau turi įsigiję 10 proc. „BlackBerry“ akcijų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)