Baltarusiai sukūrė didžiausią pasaulyje sunkvežimį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

deivec 2013-09-30 13:25
o lietuva tik pizdavoja baltarusija.... realiai iki baltarusijos pramone jeigu lygintis. taimums dar augti ir augti
šakės 2013-09-30 14:00
Lietuvoje vienas žmogus sukuria dvigubai daugiau vertės nei žmogus Baltarusijoje: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... per_capita Kam tokiai mažai valstybei, kaip Lietuva, reikalinga sunkioji pramonė? Ypač dabar, kai pelningiausia yra žinių ekonomika, ir kuriai, skirtingai nei sunkiąjai pramonei, mes turime puikų pagrindą ir infrastruktūrą?
Shinigami 2013-09-30 14:18
Sunkiausia ne sukurti šitokį agregatą, o jam rasti pirkėją. Lietuvoje jo nepanaudosi, nes keliais juo niekas nevažinėja, o tokiu didelių karjerų kuriose butu ekonomišką juos naudoti Lietuvoje nėra. O kuo dar Baltarusiai lenkia Lietuvą? Gal lazerių technologijomis?
vilius123 2013-09-30 15:55
Svarbiausia, baltarusai niekam nepardave savo dusios, o savizudybiu skaicius Lietuvoje puikiai atspindi tikraja padeti ir gyvenimo kokybe...
šakės 2013-09-30 16:42
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... icide_rate Lietuva 3 vietoj pagal savižudybių skaičių 100k gyventojų, Baltarusija - 6 vietoje. Iš 110 valstybių. Gal dar kas nors norit kokią genialią mintį pasakyt?
Shinigami 2013-09-30 17:56
Jei paspausi "(more info)" prie Lietuvos pavadinimo gausi daugiau informacijos. Didžiausias savižudybių skaičius buvo 1995 metais ir nuo to laiko pastoviai mažėja. O dabar nukrito iki 1985 metų lygio. Mažiausiai savižudybių buvo 1990 metais. Greičiausiai tikėjosi, kad pagerės gyvenimas tai nesižudė. Bet praėjus 5 metams, veltėdžiai, suprato, kad demokratijoje gyventi dar sunkiau nei buvo komunizme ir niekas nieko jiems už dyka neduos. Tad visi pradėjo žudytis. P.S. 1985 metai tai sovietmetis, tuo metu oficialiai nusikaltimų ir savižudybių skaičius buvo mažas. Tad klausimas ar tik nebuvo dalis jų nuslėpta.
Arns 2013-09-30 19:32
šakės, žinių kaip ir paslaugų pramonė tiesiogiai priklauso ekonominės situacijos. Kai ekonomika auga, jos generuoja įspūdingus pelnus, kuria darbo vietas. tačiau užėjus sunkesniems laikams, ar pasikeitus poreikiams, jos tampa našta, nes perorientuoti praktiškai nėra ko (nei saulės daugiau prikursi, nei kalnų išauginsi, nei naujų idėjų prigaminsi ar išgelbėsi užsakydamas kokius darbus). Taigi, kol nepastatė komunizmo, geriau pramonės (tiek lengvosios tiek sunkiosios) nemesti į šalį. Tos kurios anksti atsisakė (kaip pvz Graikija), paskui stebisi iš ko reikės gyventi, kai laikai nebebus pro rožinius akinius. Shinigami, tavo žiniai, tokie aparatai surenkami, išbandomi, išardomi dalimis ir siunčiami kur reikia. Tad nebūtinai ir pačioje Baltarusijoje Belaz'ų gali reikėti, tai grynai eksportinė prekė, ir gamintojų gal tik 2-3 per visą pasaulį. Kas dėl lazerių pramonės. Na gal baikim girtis. Taip, turim. Kiek į biudžetą iš to gaunam pelno? Matyt keliskart daugiau nei Baltarusija iš Belaz'ų, Maz'ų ir Belarus'ų kartu sudėjus:)) Tad nesišaipom, jei jie iš to užsidirba, ir žmonės dirbta, tegu. Nebūtina matuotis ilgiais, daugiau žmonių girdėjo lietuviško lazerio pavadinimą ar baltarusiškos technikos. Kas dėl savižudybių sovietmečiu. Neįtikini su savo "argumentais". Kaip tik sakyčiau jų skaičius galėjo būti padidinamas siekiant paslėpti KGB, Milicijos broką ar kokio svarbaus anuomečio žmogaus . Nes kalbamaisiais 1985 m. jau ne pokario tvarka, ir kad neleido skelbti medijose, nereiškia kad ir statistikoje klastojo, prasmės maža (vis vien propagandai tokio duomens nelabai panaudosi).
Algucis R 2013-09-30 20:31
Arns maladec, gana aiškiai viską išdėstė amerikoniškos propogandos praplautais smegenim paranojikam. Dabar laikai visai kiti, bet kažkada Lietuva draugaudama su aplinkinėm tautom (baltarusai, rusai, ukrainiečiai, lenkai...)buvo galinga valstybe. Geriau didžiuokitės savo kaimynais, nes su jais mes turim bendro daug daugiau nei su kažkokiais iškrypėliais iš vakarų.
Talkatif 2013-09-30 22:25
LOL Teisybės dėlei, tai lietuviai viduramžiais visus mušė. Tiek savus, tiek svetimus. Va taip ir tapo daugiataute valstybe. O dabar tik ant savų sugeba varyt. Kas iš to Belazo jei tinkamas tik penkmečio agurkų derlių parvežt? Kas iš to blizgančio Minsko, jei kitur tik lušnynai ir griuvėsiai? O baltarusių sukurtos prekės tik bananų respublikoms tinkamos. Pigioji Ikea turėjo tradiciją kas keletą metų keisti gamintojus. Po bandymų juos surasti Baltarusijoj ir Ukrainoj, skuodė atgal pas SBA. O baltarusiam tik sėmkas ir teauginti. Kiek pažįstu Baltarusijos jaunimo, visi pavydi mums. Juokinga skaityt mankurtų sapaliones, kaip ten geriau.
azotas 2013-09-30 22:54
jaigu blogai tai ko baltarusijos jaunimas nenuvercia lukasenkos ? galetu susirinkt keli tukstanciai ir sturmuot visu gal nesusodintu kitaip tarent jaigu batka nesitraukia tai skelbt partizanini kara pries valdzia.
technologas 2013-10-01 00:25
Dar neretai maldauja paskolų, bet bratcams jau atsibodo, tai laksto savo boingu su auksiniu tualetu po visą pasaulį ir kaulina paskolų iš tų, ka mažiau jį pažįsta... Situacija ne iš linksmųjų. Plius dar Lietuvos istoriją vagia, mat gi jie litvinai buvo, o Olgierd, Vitovt, tai čia jų kunigaikščiai. Žodžiu bielarusų belieka paklausti vieno - iš ko šovinizmo mokosi, iš rusų ar ukrainiečių Kita vertus, kas belieka, kai situacija tokia, visomis pozomis...
Talkatif 2013-10-01 00:54
O šito, tai nereikia. Turėjom mes bendrą istoriją. Į ją teises mes vienodai turim. Ir mėlyną kraują vienodai skiedėm. Ir Vilnių kartu statėm. Ir mūšiuose kartu galvas guldėm.
immortallt 2013-10-01 01:43
Savižudybių skaičius mažai koreliuoja su pragyvenimo lygiu, nes tada japonai irgi vargšai, tragiškai gyvena. Kas dėl tarybinių laikų, o tai tokie naivūs, kad KGB reikėjo priedangos? Gal dar ir pasakysit, kad invalidų, nelaimių ir pan skaičiai nebuvo kraipomi? Dar pridėkit, kad greitkelyje užšokantys ant mašinų buvo skaičiuojami ne kaip savižudžiai, o kaip nužudymai/nelaimingi atsitikimai, priklausomai nuo teismo sprendimo.
Vytax 2013-10-01 08:34
O nuo kada pramonė yra kažkoks gyvenimo kokybės rodiklis? Turim ir mes pramonės, pavyzdžiui visokius tekstilininkus ar Matijošaičius su savo žuvies pakavimo verslais. Kurie jau nuolat verkia, kad nebegali rasti darbuotojų siūlydami atlyginimą „netgi iki 2000Lt“. Tai nafig tokia pramonė išvis reikalinga? Jei kas ir generuoja įspūdingus pelnus ir užtikrina aukštus atlyginimus, tai tik inovatyvi pramonė, tokia kokia gali pasigirti pavyzdžiui vokiečiai, korėjiečiai ar japonai. Beje ir už šio savivarčio sukūrimą turbūt labiausiai verta padėkoti vokiečių Siemens. Mat būtent šis koncernas šiam savivarčiui sukūrė ir pagamino transmisiją.
Arns 2013-10-01 10:32
immortallt, prašom papasakoti plačiau, tai kaip buvo įvardyjami tokie spec tarnybų brokai? Gal demokratiškai atliekant tyrimus atliktų veiksmų, išrašomi papeikimai, o jie įtraukiami į statistiką kaip nužudytieji? Na,o dėl greitkelių ir pan, pilnai suprantu jog gali skaičiuoti kaip nelaimingus atsitikimus. Šiandien ne vietoje per per gatvę išėjusius irgi neskaito savižudžiais Vytax, na papasakok plačiau. Gal atseit reikia gaminti automobilius, o ne plytas ir tik tada pramonė verta pagarbos? Nes tos tavo algos yra ne pramonės, o verslinykų kaltė. Kas yra inotyvi pramonė? prašom plačiau. Ir kaip ji gali aprūpinti mus visomis būtinomis priemonėmis. Nes kažkaip įsivaizduoju plytų gamybą nepatenka į tavo reikalingos įnotyvumo aprašymą, bet kažkaip be jų pastatų neįsivaizduoju dar. O dėl to sunkvežimio. Dėl transmisijos. Na matyt nesidomi, kad nežinai jog joks koncernas didžiausių projektų nebevykdo vienas. Kur bestumei, visur rastumei ne vieno koncerno darbą. Juk iš tikro, jei moki gaminti gerus variklius, nebūtinai mokėsi gerai konstruoti galutinį produktą (pvz rolls royce aviaciniai varikliai montuojami daugelyje lėktuvų, o kiek patys jų pagamina?), jei moki atlikti dizaino darbus, bet ar visados sukuri galutinį produktą (pvz italų garsi dizaino studija Pininfarina, kiek ji pati pagamina automobilių ar pan?). Nes žiūrėk kompanijos kooperuojasi ir tokie grandai kaip NIssan-Renault kartu vieną variklį gamina, tai kieno tada skaitosi galutinis produktas?
šakės 2013-10-01 11:55
prašau pasakyk, kad juokauji.
Arns 2013-10-01 12:28
šakės, gali savo prielaidas kuom nors paremti? Tiek sunkioji tiek lengvoji pramonė gali gaminti "į sandėlį", kaip pvz darė tie patys vokiečiai (valstybė kompensavo dalį nuostolių, nes suprato jog išlaikyti darbo vietą pigiau nei panaikinus paskui sukurti naują). Galima ieškoti atnaujinimų produkcijos galimybių (na kol kas nė vienas įprastas dalykas neišnyko, tad kur tobulėti yra vietų), pakankamai nemažai įmonių sunkmetį išnaudojo perskirstydami gamybos prioritetus (reta gamykla šiai dienai sugeba gaminti tik vieną daiktą). Prašom plačiau, tai kaip ji veikia (nors nė neatsakei ką laikai ta žinių pramone). Spėsiu jog pvz programuotojus priskirtumei vienam iš to sektoriaus. Tačiau imam sunkmetį, kas bankrutavo daugiausiai? Būtent burbulinės paslaugų įmonės, kuriančios prabangos prekes (įvairūs app'sai, žaidimai, programos, tinklalapiai), nes jų negali gaminti be užsakovo. O ir pačios jos duoda naudos tik jei jas perka, na o tai pripažinkim ne pirmo būtinumo prekė. Tad atėjus krizei žinių verslas pirmiausiai bankrutuoja. Tačiau prasidėjus atsigavimui, turi greičiausią potencialą atsigauti (jei tik geriausi darbuotojai neišsilakstė kas kur). Tačiau vėl gi, kalbant apie IT sektorių, didžiausios pajamos pradės generuotis tik atsiradus stambiems užsakovams. Jie patys,kaip kirpėjai ar masažistai, teikia tik paslaugas kaip produktą.
BadAss 2013-10-01 13:27
Įdomu kiek litrų kuro reikia bent iš vietos išjudinti 800t
Arns 2013-10-01 13:37
šiaip sąlyginai nedaug Ko gero 95%, itin sunkiosios karjerų technikos, varomi elektriniais varikliais įmontuotais ratuose, o įprasti varikliai atlieka generatoriaus funkciją. Tad jei per parą ir praryją tonas kuro, palyginus su atliekamu darbu - vieni niekai.
perihellis 2013-10-01 14:06
kas paprasčiau greičiau ir lanksčiau, nustot gamint belazus ir pradėt gamint automobilius. Ar Apps'ų 'programeriui' nustot kurt apps'us ir pradėt rašyt bilekoką kažką kito? vienam reiks keist žinias ir įrengimus, kitam reikės keist žinias ir viskas. Kuris lankstesnis? O bankroto priežastis įvardinčiau kitas, tiesiog nedidelę įmonę sukurti daug lengviau, nei didelę. Todėl daugiau žmonių galėjo tai daryti, o tai galėjo reikšti, kad tie kuriantys nebuvo labai verslūs. kaip vienoj knygoj (nu tikrai gerai žinoma knyga) buvo minėta, kad per krizes paaiškėja, kas moka daryt biznį, kas nemoka ir mažai svarbu, koks produktas ar traktorius, ar lektoriaus paslaugos. O šiaip aš nelabai suprantu kam jūs lyginat Baltarusiją su Lietuva? Sunkiai lyginamos valstybės, po skirtingais sparneliais sėdinčios. Abi turi, kuo didžiuotis, abi turi ko gėdytis ir kur pasitempt.