Seagate jau kitą savaitę parodys kietus diskus su lazeriniu pašildymu  (0)

Artimiausiu metu kietų diskų gamintojai kaupiklių talpą ketina didinti, pasinaudodami taip vadinama „čerpių struktūra“. Bent jau dvi kompanijos – Seagate ir Hitachi – apsiginklavo būtent šia technologija. Pastaroji leis jau 2014 metais padidinti duomenų įrašymo tankį 25%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik šis metodas yra artimiausios ateities planas. Tolimesnėje perspektyvoje gamintojai bus priversti apsiginkluoti įrašymo su lokaliu pašildymu technologija HAMR, kuri numato, kad bus pasitelktas lazerio spindulys. Pirmuosius atitinkamų kaupiklių pavyzdžius kompanija Seagate kartu su japonų TDK ketina pademonstruoti kitą savaitę. Tuomet Japonijoje prasidės paroda CEATEC 2013.

Seagate atstovų teigimu, technologija HAMR leis pakelti teorinę duomenų įrašymo tankio ribą iki 500 terabitų viename kvadratiniame colyje. Tokiu būdu, 2020 metais galima tikėtis pamatyti 20 TB talpos kietus diskus.

Reikia pažymėti, jog kitais metais turėtų būti išleisti 5 TB talpos kaupikliai, taigi keturgubą talpos skirtumą skiria vos 6 metai. Visos žmonių parašytos knygos, Seagate teigimu, užimtų ne daugiau kaip 400 TB, taigi užtektų apie dvidešimt HAMR technologijos pagrindu sukurtų diskų.

Be to, kad bus naudojamas lazeris su lokaliu pašildymu duomenų įrašymo metu (ir vėlesniu tų sektorių atšaldymu), Seagate ketina naudoti savaime savo struktūrą sureguliuojančius magnetinius masyvus, sudarytus iš geležies ir platinos dalelių. Pirmą kartą HAMR diskai bus panaudoti verslo sektoriuje, jam bus skirti 2,5“ formato kaupikliai su 10 000 aps./min. sparta.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: