Iš skalūnų konkurso besitraukiančio „Chevron“ laiške – užuominos apie piktybišką politikų veiklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2013-10-09 10:10
Taip ir turėjo būti. Džiugu jog toks monstras galų gale sustabdytas. Bet reikia tęsti darbus toliau, ir galutinai baigti reglamentuoti įstatymus, susijusius su gelmių turtų paieškomis. Kad kitą kartą nereiktu bėgti vairuotojui paskui benuvažiuojantį autobusą.
Aklas 2013-10-09 15:20
O tei nebutu paprasciau tiesiog vienu reglamentu uzdrausti ir viskas. Kam tos biurokratijos tiek reikia.
perihellis 2013-10-09 16:14
reiktų dar atsiimti ieškinį dėl gasprom, uždaryti dujų terminalą, psirašyt dujų tiekimo sutartį kokiem 30m..
StN 2013-10-09 16:40
Taip ir norisi trenkt šį straipsnį šio video kurėjam: https://www.youtube.com/watch?feature=p ... PO4tbV4UHk
Luftwaffle 2013-10-09 17:31
Facepalm.... Jo jo, ir isvis reikia uzdrausti BET kokia gelmiu veikla, taippat uzdaryti visas gamyklas (trasu, BIo pramones, IT pramones) ir pan. Jas nugriauti, o ju vietoje auginti bulves ir runkelius! taip, kaip tai dare musu senoliai balandos gadynej. Va tada tai gyvensim!
1337 2013-10-09 18:04
IMHO strateginius gelmiu turtus turi isgavineti tik valstybines imones ir visas pelnas turi eiti i valstybes biudzeta, kaip tai sekmingai daro Norvegu Statoil. Priesingu atveju jokios energetines nepriklausomybes nera, nes privatus duju isgavejas jas tiesiog pardavines siek tiek mazesne kaina uz importuotoja sau pasimdamas visa pelna. Tiesiog viena privatu ir nepavaldu tiekeja pakeiciam kitu, vietoj to kad patys isgautumem ir sunaudotumem be jokiu perekupu pagalbos.
perihellis 2013-10-09 18:55
1337 na visai neskaitei nieko apie tas nelemtas dujas ir kas atitektų nuo to lietuvai.. ps. o tai kanados bendrovė nenusipirko 54% statoil'o? tuo pačiu nė viena lietuviška kompanija neturi galimybių išgauti tas dujas
Luftwaffle 2013-10-09 19:49
Jo, juk lietuviskos imones turi visus reikalingus sertifikatus ir patentuotas technologijas bei specialistus siam darbui atlikti... Nu kur tavo protas, zmogau?
Shanti 2013-10-09 21:03
JOJO... parduodam VISKA KA TURIM ir kuo greiciau. Tada prisiperkam masinyciu, aifoniuku, blizguciu. Ir duokdie kad tik nepasirodytum kaip runkelis is kaimo!!! Spek ka? Po 50 metu kai tavo visi blizguciai susideves tada nebeturesi net zemes kur bulves augint.
Sloth 2013-10-09 21:48
Užmėtykit kas nors tą Shanti įspėjimais ir galiausiai duokit bananą už nuolatinį forumo teršimą. Nei vieno argumentuoto posto iš šito veikėjo dar neteko matyti. Na, o į temą, tai situaciją su Chevron varo į gilią neviltį. Ne todėl, kad būčiau labai didelis skalūnų propaguotojas, o paprasčiausiai dėl Lietuvos vardo gadinimo tarptautinėj erdvėj. Vienas dalykas yra tiesiog pasakyti, kad jie nelaukiami Lietuvoje, tačiau visai kas kita yra vilkinti ir kelti nepatogumus jau po konkurso laimėjimo, taip griaunant bet kokį strateginių investuotojų pasitikėjimą Lietuva. Tuo pačiu užkertant kelią ir kitoms stambioms investicijoms. Lietuvai tai ne tik energetinės alternatyvos praradimas, bet ir smarkus vardo suteršimas. Atėjus krizei ir matant realius atlyginimų kritimus ir visuomenės demoralizaciją buvo mažesnis noras bėgt iš Lietuvos, negu dabar, kuomet akivaizdžiai matosi, kad Lietuvos vyriausybei toli gražu ne Lietuvos interesai yra svarbiausi bei žinant, kad tokia vyriausybė turi didelį rinkėjų ratą. Ir tokie nuolatiniai dviejų partijų karai tęsis dar ilgai, nes kažkur giliai provincijoj auga nauja pro-rusiškai nusiteikusi ir populizmui neatspari karta.
Shanti 2013-10-09 21:58
Is tamstos irgi negirdet nei vienos protingos minties ar argumento Tau tik terupi parduot Lietuva, del gero ivaizdzio... Tai kuom jusu mastymas skiriasi nuo fyfos, kuri pasirengusi ..... uz blizguti?
Xdmin 2013-10-09 22:05
Pardavimas uz blizguti ar ne, bet papildomi pinigai protingai panaudojant (nors dali ju..) pagerintu gyvenimo kokybe Lietuvoj, sumazinus emigruojanciu skaiciu ir stengiantis susigrazinti bent dali emigravusiu, salis gali atsigauti, juk is uzsienio grize zmones mato kaip viskas byksta kitur, galima kopijuoti uzsienio tvarka, dazniausiai is uzsienio zmones grizta ne tusciom, todel gali bandyti igyvendinti savo verslo idejas. Jei toliau viskas bus daroma kaip dabar, viena diena gali ir milijonas tik tebelikti Lietuvoje.
kionig 2013-10-09 22:15
Ateity tą ir padarysim. Nes kimba jau ne pirmąsyk ir man. O jei taip ir toliau rašys, tai greitai prisirinks įspėjimų. Kitas dalykas - pasistengti nekreipti dėmesio į jį ir jo atsakymus.
Shinigami 2013-10-09 23:20
Gali man parodyti pelningai dirbančias valstybines įmones Lietuvoje? Jei skalūnais užsiimtu valstybinė įmonė už dujas mokėtume daugiau nei gazpromui ir ta įmonė vis tiek sėdėtu skolose. Žiūrėk kiek pelno gauna prekybos centrai ir viską pasiima privatus asmenys. Gal juos irgi reikia nacionalizuoti ir prekyba leisti užsiimti tik valstybinėms įmonėms? Juk prekyba sudaro didelę dalį Lietuvos BVP. Bei Lietuvos piliečių perkamoji galia yra nacionalinis turtas kaip ir gelmių ištekliai. Gal dar nacionalizuokime ir logistikos verslą? Juk ten taip pat nemaži pinigai sukasi. O šiaip kam smulkintis, nacionalizuokime bet koki verslą. Ir visas pelnas iš bet kokios veiklos eis į valstybės biudžetą.
Arns 2013-10-09 23:44
Matosi jog nemažai serga nepilnavertiškumo kompleksu, jiems reikia kad būtinai juos visi girtu. Net jei pagyros iš mandagumo ar padlaižiavimo. Tačiau jiems yra kuo didžiuotis. Visų pirma strateginiai turtai yra vertingesni nei kokie investuotojai. Protingai išnaudojantys juos tampa turtingais, leidžiantys pelnytis įmonėms, lieka ir toliau trečiojo pasaulio šalimis. Visų antra, kai iškeliamas pasirinkimas verslas ar gamta, didesnė dalis gyventojų turi turėti viršenybę prieš bet kokį verslą. Nes nėra to neįmanomo, iš ko neišspaustumei naudos, yra tik totaliai užterštos vietos, iš kurių randai Černobyliai ir panašios baugios zonos. Kas ten pas norvegus su statoil nežinau, bet jų politika, bent užsienio investicijų atžvilgių - nesusikoncentruoti į vieną įmonę, nuo kurios priklausytu perdaug. Tad mokytis yra iš ko, tik reikia norėti. Norvegija dirbo dėl rezultato, o ne laukė jog atvyks kas ir paduos naujo namo raktelius.
Shinigami 2013-10-10 07:36
Jo, jo. Ir geriausi tokių šalių pavyzdžiai yra Rusija, Šiaurės Korėja juk pas juos viskas priklauso valstybei. Ir kokie jie dėl to turtingi ir ne trečio pasaulio šalys. Tuo tarpu JAV kur net gamtos ištekliai, nuo pats šalies susikūrimo, priklausė ir vis dar priklauso žemės savininkui, o ne valstybei. Yra pati didžiausia trečiojo pasaulio šalis. Ir skurdesnė nei Zimbabvė.
1337 2013-10-10 09:47
Tai gal pradekim nuo to, kad valstybeje yra visiskas bardakas, o ne cypaukim apie tai, kad Antanas dirbdamas valdiskoj imonej suda mala, o nuejes pas privatnika kazkokiu stebuklingu budu pradeda pelna generuot. Kada valstybinems imonems bus pritaikytas tas pats valdymo modelis kaip ir privaciu imoniu atveju, t.y. direktoriai tiesiogiai atsakys uz imones rezultatus, tada ivyks stebuklas koki mateme Statoil atveju - tiesioginis pelnas i valstybes biudzeta. Del pardavimo Kanadieciams negaliu nieko komentuoti nes apie tai nezinau. Bet zinau tai, kad desimtis metu tai buvo valstybine imone ir labai sekmingai i Norvegu biudzeta pumpavo pasakiskus pinigus. As asmeniskai nematau nei vienos objektyvios priezasties, kodel valstybine imone turetu dirbti prasciau uz privacia. Deutsche Post irgi dar vienas geras pavyzdys, kaip beveik valdiska imone generuoja pasakiskus pelnus. Stebulkas? Nieko panasaus, tiesiog pritaikytas privacios korporacijos valdymo ir atsakomybes principas. O kolkas matau tik tinginio logika, mazdaug "Ai, vistiek bus viskas isvogta, tai geriau iskart atiduokim". Lietuvoje mes turime tikrai daug protingu ir patyrusiu zmoniu ir tuos skalunus tikrai galetumem isgavineti patys. Bet gi tada va dirbt reiktu, o juk susirinkt otkata ar pelno mokesti daug lengviau, ar ne?
1337 2013-10-10 09:56
O kodel tu baksnoji i JAV, kurie turi nekontroliuojama pinigu spausdinimo masina ir sedi visiskai prasiskoline tiek sau, tiek pusei pasaulio tiek, kad net valstybines imones uzdare? Gal baksnok geriau i Norvegus, kurie ne tik kad pinigu nespausdina, neprasiskoline, bet dar ir turi sukaupe milziniskus pinigu rezervus?
Shinigami 2013-10-10 10:22
https://www.google.com/maps?q=40.7820,++-79.9924 https://www.google.com/maps?q=41.395162,++-77.487627 https://www.google.com/maps?q=41.8656,++-75.9303 +41° 44' 21.30", -77° 6' 17.00" http://www.rlstore.com/
Arns 2013-10-10 11:45
teisingai, viską liberalizuokim ir kas valstybės išdalinkim. Oi, gi tą visi ir padarė po TSRS žlugimo. Tiesiog neįtikėtina kaip visokie svarčikai per naktį tapo milijardieriais Ir beje teisingai pastebėjai, JAV žmogui nauda iš turto yra, Lietuvoje jokios. Bet net ten, negali visokio Š malt, yra normos ir visi turi laikytis. Aišku menkavertiškumo komplekso genami, savus galim suvaryt į rezervatą, vien dėl įvaizdžio, už kelis dolerius nors ir nuogi šokt, svarbu, kad tik mus liberaliais laikytu. O jei vienas ar du užsidirbs papildomus milijonus už otkatus, tai tik į naudą. Gi kažkas pamenu pezėjo, jog turtingas žmogus savo turtų neišsivež, ir jie liks bei bus investuoti ar išleisti čia. O va skurdžius, ims ir pabėgs. Tad tikrai, visi kas neturi nustatytos sumos, turi būtinai emigruoti, kad nestekentu tokios šalies