Ypač punktualiems žmonėms Bathys Hawaii siūlo rankinį atominį laikrodį  (4)

Išmanieji įrenginiai nuolat mažėja, o vis didėjantis technologinis potencialas leidžia juos nešiotis su savimi bei atlikti tuos veiksmus, kuriuos anksčiau galėdavome daryti tik prie namų kompiuterio. Iš pradžių PC platformos galimybės sėkmingai migravo į telefonus ir planšetes, šiemet pamatėme ir išmaniųjų laikrodžių. Tiesa, pastarieji po truputį skatina domėtis ir paprastais rankiniais laikrodžiais, kurie nuo šiol turi tikrai išskirtinį atstovą – ypač tiksliai laiką rodantį „Cesium 133“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-11 Ypač punktualiems žmonėms Bathys Hawaii siūlo rankinį atominį laikrodį  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra atominis rankinis laikrodis, kurį sukūrė kompanija „Bathys Hawaii“. Tai gana kompaktiška atominių laikrodžių reinkarnacija, kuri leis ypatingai didelį tikslumą ir punktualumą mėgstantiems žmonėms niekur nevėluoti – „Cesium 133“ vienos sekundės paklaida galima tik per 1000 metų. Cezis (teisingiau, šuolio, vykstančio tarp dviejų cezio 133 atomo pagrindinės būsenos palygmenių, dažnis) jau kuris laikas yra laiko matavimo etalonu. „Cesium 133“ naudojamas tas pats veikimo principas, kaip tikruose atominiuose laikrodžiuose, tik šį kartą viskas patalpinta į gana kompaktišką metalinį korpusą. Čia rasime ir lazerį, pašildymo įrangą, hermetišką talpą su dujų būsenos ceziu ir kitus komponentus.

Tiesa, kompanija Bathys Hawaii savo atominį laikrodį vadina prototipu, kadangi jo autonominio darbo laikas sudaro vos keletą valandų (naudojamos ličio jonų baterijos). 2014 metais žadama išleisti kompaktiškesnę ir ilgiau veiksiančią versiją, kurios gamyba vyks Šveicarijoje. Teigiama, kad tiražas bus labai ribotas – vos 20 egzempliorių. Tikėtina, kad ir kainuos laikrodis nepigiai, juolab, kad dabartinio prototipo kaina sudaro $12000 (30750 litų).

Nors kai kas pasakytų, kad „Cesium 133“ nėra tokie „išmanūs“, kaip mobilių įrenginių gamintojų siūlomi variantai, tačiau tikrai niekas nesiginčys, kad Bathys Hawaii gaminys nėra technologiškas ir ypač punktualus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (4)