Disney Research technologija leis sensoriniame ekrane pajusti daiktų formas (Video)  (0)

Kompanijos Disney Research specialistai sukūrė technologiją, kuris suteiks galimybę vartotojams „pajusti“ sensoriniuose ekranuose atvaizduojamo daikto struktūrą. Visa tai pasiekiama, panaudojant nedideles vibracijas, o tai ir leidžia žmogui pajusti prisilietimą prie medžiagos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaroji technologija leidžia atlikti didžiulį šuolį sensorinių ekranų tobulinimo srityje, o taip pat padidina jutiminio ryšio lygį, t.y. leidžia pajusti trimatį daiktą, dirbant su dvimačiu ekranu.

Priklausomai nuo rodomo vaizdo keičiasi ekranui paduodama įtampa ir generuojamos vibracijos lygis, kuri ir leidžia žmogaus smegenims suprasti, kad liečiamas būtent tūrinis daiktas. Technologija veikia tiek su statiniais vaizdais, tiek ir su filmuota medžiaga.

Ekranų, išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamintojams dar teks sugalvoti, kaip pastarąją technologiją įdiegti į savo produktus, kad ši veiktų korektiškai. Savo ruožtu, Disney Research specialistai dar negali tiksliai pasakyti, kada ši technologija taps masinių produktų dalimi.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)