Lėta „Apple“ idėjos mirtis: pasauliui trūksta revoliucinių produktų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2013-10-13 13:11
Dafuq did I just read? Kažkoks žurnaliūga aiškina, kad daugiausiai uždirbanti, multimilijardinė kompanija turėtų keisti strategiją? O ta vieta su "paklaus, kodėl galaxy 10 dolerių pigesnis" tai išvis užmušė Miela technologijos.lt komanda, suprantu, kad rašote apie tai, kas susilaukia daug dėmesio iš skaitytojų, bet neturėti jokių kokybės standartų ir skelbti tokius šūdstraipsnius nereikėtų...
punktyras 2013-10-13 13:17
Pasidomėk, kaip ši kompanija, buvusi asmeninių kompiuterių kūrimo smaigalyje ir šlavusi turtus, laiku nepakeitė strategijos ir vos nesubankrutavo, kol Jobsas negrįžo. Vienintelis dalykas, ko istorija mus moko, yra tai, kad iš istorijos nepasimokome.
šakės 2013-10-13 13:39
Pasauliui netrūksta revoliucinių produktų. Keli pavyzdžiai: Google: save vairuojančios mašinos, papildytos realybės akiniai, senatvės gydymo priemonių paieška, interneto tiekimas oro balionais, kvantiniai kompiuteriai ir daugybė kitų. IBM: išmanaus miesto sistemos, Watson. Elon Musk: Tesla, Space X, Hyperloop. "Apple" nėra ta kompanija, kuri kuria inovacijas. Bent jau ne šiuo metu. Seniau buvo, maždaug iki S. Jobs mirties. Dabar atrodo, kad direktorių valdyba bijo kažką keist, bijo bandyt.
Paprastas_zmogus 2013-10-13 13:56
Man atrodo tamstai pačiam reiktų pasidomėti, kaip iš tikrųjų viskas įvyko. Keisti strategiją vien tam, kad pakeisti yra kvaila. Svarbu yra turėti GERĄ strategiją ir mokėti adaptuotis. O prie bankroto ribos Apple būtent ir atsidūrė dėl to, kad turėjo tragišką vadovą(-us), kurie savo ruožtu mažai nutuokdami apie IT pasaulį, darė labai nevykusius sprendimus. Nuo to laiko, kai S.J. buvo grįžęs į kompaniją, Apple strategijos dar kartą pakeitusi net nebuvo ir kaip matome sekasi jiems puikiai.
punktyras 2013-10-13 14:05
Ar tai reiškia, kad SJ buvo būtina ir pakankama Apple sėkmės sąlyga?
SkylineDiT 2013-10-13 14:21
Paprastas_zmogus 2013-10-13 14:34
Ir taip ir ne. SJ grįžęs į Apple apvertė viską aukštyn kojom. Tuo metu kompaniją valdė netinkami žmonės, o produktų linija buvo visiškas chaosas. Gamino įvairiausių kategorijų prietaisus su įvairiausiom variacijom, o kai SJ paklausė darbuotojų, kurį apple spausdintuvą jie rekomenduotų savo šeimos nariui, šie nesugebėjo atsakyti. Taip pat Macintosh'us gamino įvairiausi gamintojai, todėl bendra jų kokybė ir dizainas buvo gan žemame lygyje. Ką jau kalbėti apie apverktinai pasenusią Mac OS.... Taigi jis atstatydino visą direktorių valdybą, nutraukė galybę produktų, nutraukė Mac OS licenzijavimą kitiems OEM'ams. Ir net viešai pasakė darbuotojams: "our products suck. There's no sex in them anymore" Taigi nuo tada kompanija stengiasi negaminti milijono skirtingų modelių ir vietoj to savo išteklius sukoncentruoja į kelis vieno produkto variantus su aiškiu auditorijos diferencijavimu. Jie tai daro iki šiol. Taigi sunku pasakyti ar tik vienas SJ galėjo sugalvoti, kad Apple reikėjo stiprios pertvarkos. Aš manau, kad ne. Galbūt tiesiog tik jis vienas turėjo pakankamai įtakos, kad galėtų tai padaryti. Youtube kažkur mėtosi vienas nerealus vaizdo įrašas, kur per Apple dev'ų konferenciją ant scenos kalbėjo tuometinis kompanijos vadovas. Žiūrint į tą mykčiojantį, IT visiškai neišmanantį, aiškios vizijos neturintį babūną, buvo tiesiog akivaizdu KODĖL Apple ant bankroto ribos. O tada jis ant scenos pakvietė SJ, kuris dar nebūdamas joks vadovas parodė puikią viziją, ką kompanija turėtų toliau daryti ir kokie jos tikslai turėtų būti. Labai rekomenduoju pažiūrėti visiems. Net ir tiems, kas Apple kompanijos išvis nemėgsta: http://www.youtube.com/watch?v=QhhFQ-3w5tE
šakės 2013-10-13 16:49
Smagu žiūrėt, kaip stumia ant Microsoft, kai tuo pačiu metu jie investavo $150M į Apple likus keliems mėnesiams iki kitaip neišvengiamo bankroto.
Creatium 2013-10-13 17:15
Man tai čia išvis nepanašu į straipsnį.. labiau kaip netaisytą pranešimo tekstą, kur kažkoks veikėjas tiesiog surašė mintis savo, o apie kažkokius minties perėjimus, stilistiką ir apskritai esmę straipsnio - nepagalvojo. Bet kuriuo atveju mintį supratau. Inovacijos... Vieni inovacija vadina šokantį telefoną, kitiems tuo tarpu užtenka ir pirštų antspaudų skaitiklio telefone. Tad čia toks labiau subjektyvus dalykas (nors apibrėžimą turi labai aiškų ir konkretų). Todėl paėmus vidurkį - inovacijų nepristato nei viena iš esamų telefonų gamintojų. Kita vertus, nėra prasmės tikėtis inovacijų (čia tipo holografinius vaizdus rodantis telefonas, maždaug monetos dydžio) kiekvienais metais.
dzedajus! ;D 2013-10-13 19:28
Iphonas ir makintošas nepakels veržliarakčio į kosminę stotį
dyendy 2013-10-13 21:02
straipsnis panasus I anekduota.
Paprastas_zmogus 2013-10-13 21:05
Bent man ten yra daug įdomesnių dalykų, nei Microsoft ir Apple "karas"
League 2013-10-14 13:42
Vien šito straipsnio pirmas sakinys neatitinka tikrovės, ko nekalbu apie visą straipsnį. Apple niekad neketino kurti pigaus iPhono jie tik atpigino ankstesnę jo versiją taip kaip darydavo visada tik šį kart pakeitė ir telefono dizainą. Pats Tim Cook'as spaudos konferencijoi pasakė jog niekada ir neketino gaminti pigaus telefono. Šio straipsnio kūrėjui reiktų bent minimaliai pasidomėti apie tai ką jis rašo.
kukulis 2013-10-14 15:51
Kristiskai zvelgiant is salies, aiskiai matosi tikroji situacija. Sendien dienai apple su savo iPhone (butent telefonu, nes tarkim laptopu segmente jie turi tam tikru negincijamu pranasumu pries kitu kompaniju gaminius) neturi absoliuciai nieko inovatyvaus. Ty. Ju siulomas tiek 5s tiek 5c modelis nesiulo absoliuciai nieko, ko neturetu samsungo, htc, ar nokios flagmanai. Sendienine situacija yra kardinaliai pasikeitusi, lyginant su kokiais 200tais metais, kai Applo iPhone buvo tikrai isskirtinis gaminys, o konkurentai negalejo pasiulyt net kazko panasaus. Sendien apple dar vaziuoja is inercijos, ir didziaja dalimi ta sekmingai daro bukiausiu vartotoju segmento deka, katrie pirktu ir meslo gabala, jei tik ant jo butu obuolio zenklelis. Arba kaip kinieciai - parduotu inksta, bet nusipirktu telefona. Dabar del apple pigiojo 5c modelio. Jis YRA biudzetinis 5s varijantas, nes didziausioje Apple rinkoje (USA), pigiausias 5c varijantas(su sutartimi, aisku)kainuoja $99, ir lyginant su pigiausiu 5s tai dvigubai pigiau. Coockas tegul peza ka nori, bet realybe tokia, kad biednas vartotojas dabar jams plasmasini 5c uz $99 su dvieju metu sutartim, ir badys pirstu rodydamas, kad overall, sitas plasmases gabalas tik $100 pigesnis uz 5s'a. As nemeginu teigti, kad tarkim samsungas ar nokia ar dar kazkas sendien yra ziauriai inovatyvus, bet tame ir reikalas, kad sendien nera nei vieno gamintojo, katras gali pasiulyt kazka unikalaus, ko kiti neturi. Ir tik obuolio fanatiku saskaita Apple vis dar gali pardavineti niekuo neissiskiriancius telefonus uz siek tiek didesne kaina, lyginant su kitais rinkos dalyviais.
Paprastas_zmogus 2013-10-14 16:03
Pigiausias iš tiesų yra iPhone 4S, kuris su sutartimi duodamas nemokamai. Plius Apple niekada, niekur nė karto nesakė, kad 5c yra "biudžetinis". Taip, jis pigesnis, bet tik tiek. O sakyti, kad Apple išsilaiko fanatikų dėka, tai visiškas absurdas. Apple jau pardavė šimtus milijonų iPhone. Tai nuo kada pasaulyje tiek fanatikų yra? Prasilenkiam su sveiku protu biškį?
kukulis 2013-10-14 17:58
Tai kad tu ir pats vienas is tu fanatiku. Tu uzsimerki pries akivaizdzia tiesa, ir sventai tiki tuo, ka Apple sako arba nesako. Mastyk logiskai: 5s pigiausias varijantas tikslinej rinkoj - $199, be sutarties -$649 5c pigiausias varijantas tikslinej rinkoj - $99, be sutarties - $549 4s - dalinamas nemokamai prie sutarties, kaip pasenes modelis. Kodel apple reikia tokio modelio kaip 5c ir kodel aviu banda ji pirks: 1. Nes tai ne pasenes modelis, pasirode kartu su 5s 2. Pasak apple tai ne biudzetinis modelis (ir varguliai linguoja galvas), nes be sutarties kainuoja $549 (tikrai brangus), bet px, kad overpriced, ir kad 99% 5c bus nupirkta butent uz $99 su sutartim. 3. Nes is esmes tai yra tas pats apple 5, su pakeistu coveriu, todel tiesiog toliau stampuojamas tas pats telefonas. 4. Nes 5c hardware pilnai pajegus tempt ios7 be jokio juntamo lago ir pilnai ispildyt visus smartfonui taikomus reikalavimus. 5. Nes 5c is esmes nera blogas telfonas, bet jis orientuotas i biudzetini segmenta, nepaisant tai ka sako ar ka nesako pats apple. Skaiciau patys uz save kalba. Dabar paimkim kad ir ta pacia samsung galaxy s serija. Koksnors galxy s2 sendien dienai jau bus skaitomas biudzetiniu varijantu, nepaisant to, kad jis kaip ir iphone 5c visiskai sugeba ispildyt visus smartfonui keliamus reikalavimus. Tiesiog lyginant su 5c, vartotojui jis zymiai nepatrauklesnis, nes tai yra senas modelis. Ir pabaigai, - as nesakiau, kad apple issilaiko vien tik fanatiku deka. Ka as sakau, tai kad tu fanatiku deka jie dar parduoda didele dali telefonu su dideliu antkainiu. Nes ju tiksline auditorija yra emocijomis besivadovaujantys zmones, brandu aukos ir panasiai. Apple cool. All else - not so cool. Jeigu absoliuciai visi pirkejai elgtusi racionaliai, apple produkcija kainuotu pigiau.
Paprastas_zmogus 2013-10-14 18:39
Norėčiau pamatyti tą tyrimą, kuriuo remdamasis darai tokias drąsias išvadas apie milijonus žmonių kurių net nepažįsti Man atrodo už tas "aukas" didesnis fanatikas esi tu pats, nes tik toks žmogus ir gali kitiems klijuoti menkinančias etiketes vien dėl to, kad šie perka telefoną, kuris tau nepatinka
kukulis 2013-10-14 20:01
$99 tai kaina, kuri is esmes labai nedaug mazesne, negu 5c gamybos kastai. $549 - iliuzija, kuria paperkami idijotai kaip tu. Daugmaz perku labai brangu daikta uz pigiai. Jeigu tavo kempinliges nualinti smegenys sito nesugeba suvokt - as neturiu tau daugiau ka pasakyt. Gali neatrasinet, neskaitysiu.
Paprastas_zmogus 2013-10-14 20:18
Na štai ir vėl įžeidinėjimai Ir dėl ko... Dėl kažkokio telefono... Galiu pasakyti tik tiek, kad žmogus, kuris apie kitus sprendžia pagal jų daiktus, dažniausiai turi gan tuščią galvelę Kitaip sakant, tas, kuris kitą gali išvadinti idiotu dėl jo naudojamo daikto, pats yra idiotas kvadratu
League 2013-10-14 21:08
Kukulis teorija - Turi Apple tu fanatikas, avis, užhipnotizuotas, išplautom smegenim ar dar kažkaip mistiškai paveiktas žmogus per daug prisiskaites konspiracinių teorijų ir per daug fantastinių filmų žiūrai Manau žmonės perka Apple nes tai tikrai gera produkcija, atidirbta ir suderinta įranga, kuri tiesiog veiks. Manau verta paaukot šiek tiek daugiau pinigų dėl gero daigto kuris tau tarnaus ilgai ir parduodant galėsi atgaut didelę dalį pinigų kurių sumokėjai už daigtą, manau tai dar vienas didelis pliusas Apple produkcijai kad jų kaina mažai krenta kas byloja apie kokybę.