Rankų darbo 45 cm³ V8 variklis – įspūdingo kruopštumo bei ilgo darbo vaisius (Video)  (4)

Turėdami daug laisvo laiko bei konkretų pomėgį nagingi vyrai dažniausiai prisigalvoja įvairių dalykų. Tačiau rankų darbo 45 kubinių centimetrų darbinio tūrio V8 variklis gali gimti tik tikro auksarankio rankose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagaminti tokius šedevrus su kompiuterizuotomis staklėmis, kurios pagal brėžinius pagamina detales – juokų darbas, palyginti su tuo, ką savo rankomis ir tik tam tikrais įrankiais pagamino „Keith5700“ slapyvardžiu pasivadinęs meistras.

 

„CNC tipo įrenginių aš neturiu, todėl tenka viską surinkti rankomis“, – teigia jis „Home Model Engine Machnist“ bendruomenėje.

Vyras pasirinko V8 DOHC tipo variklį – su dviem po du paskirstymo velenėlius turinčiomis galvutėmis. Beveik visas reikiamas detales, tokias, kaip vožtuvai, stūmokliai, švaistikliai ar net įdėklai, meistras pasigamino pats.

Su „Megasquirt MS2“ kuro įpurškimo valdymu jis sėkmingai „užmaitino“ purkštukus ir užvedė variklį. Nemanykite, kad tai – tik tiksliai sujungtos metalinės detalės. Čia yra ir tepimo sistema, sklendės padėties daviklis, „Walbro“ degalų siurblys – viskas, ką turi ir realaus dydžio motoras.

Siūlome jums persikelti į „Home Model Engine Machinist“ forumą ir atkreipti dėmesį į „Keith5700" slapyvardžiu pasivadinusio auksarankio kūrinį. Jis šioje bendruomenėje pasidalino krūva nuotraukų, kurios padės suprasti kiek sunkaus bei be galo kruopštaus darbo įdėta į šį kūrinį.

Negana to, tai – ne paskutinis jo projektas. Ateityje jis ketina sukurti naują sumažintą rankų darbo variklį su priverstinio oro pripūtimo sistema (turbokompresoriais arba mechaniniu kompresoriumi). Jis taip pat žada pamatuoti jau surinkto V8 variklio galią, nes daugybė entuziastų klausia, kokie šio motoro parametrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(0)
(1)

Komentarai (4)