Po naujų „iPad“ pristatymo analitikai perspėjo „Apple“ dėl lemtingos klaidos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2013-10-28 12:57
O man tokiems "apple neinovuoja" skeptikams norisi paklausti: Ką per paskutinius metus naujo kiti sugalvojo? Ką naujo Google sukūrė? Samsung? HTC?
League 2013-10-28 13:23
Na čia vieno technologijų mėgėjo objektyvūs komentarai apie Android plančiatę http://www.youtube.com/watch?v=FLh9470Qkdo
Teqnology 2013-10-28 13:29
Google pristatė google glass. Gal dar ir nevisai išbaigtas produktas, bet vertas dėmesio. tuo pačiu parodė, kad įmonoma realizuoti kažka panašaus ir suteikė impulsa kitiems gamintojams. LG, Samsung lankstomus ekranus (yra išlenktų telefonų ). Dar labiau prototipine stadija, bet tai žingsnis į prieki, bei šviesi ateitis su tokiais dalykais. HTC, "boom sound". Jei iš asmeninių potyriu dar nesu girdejęs, kad koks telefonas taip gerai skambėtu per įtaisytus garsiakalbius. Aišku ne inovacija, bet vis naujiena. O apple, tik biometrini sensoriu ką naujo pasiūlė. Iš straipsnių kiek mačiau samsung žada kaip atsaką akies rainelės skaitytuvą įtaisyti. Na dar 64bit procas. Bet kam tie 64bit jei ramu tik 1gb(5s iphone atveju) ? AMR taip pat išleis, bet tikriausia tada, kada bus verta. O dabar tai labiau marketingo triukas. Visas mano skepticizmas yra ne vien dėl to, kad jie neinovuoja, bet dėl to, kad kainos labai išpūstos atsižvelgiant į siūlomą produkciją, bei jos privalumus.
Paprastas_zmogus 2013-10-28 13:41
Tai pagal tave pagirų labiau nusipelno kažkoks neišbaigtas ir dar neparduodamas beta produktas nerdams, nei išbaigtas produktas kurio nori ir gali nusipirkti paprasti žmonės? Lankstomi ekranai? Ok, kur tas lankstus Samsung telefonas? Samsung Galaxy Curve yra tik anekdotas, tolygus internetiam komentarui "FIRST" Tau gal tas pirštų skaitytuvas įspūdžio nepadarė, bet pagal apie tai: Niekas iki šiol nesugebjo padaryti, kad telefone šis dalykas veiktų taip paprastai, patogiai ir greitai. HTC One Max skaitytuvą matei? Dar vienas anekdotas Dėl procesoriaus... Tas žmogus, kuris pavadino Apple procesorių "marketingo triuku" jau neteko savo posto (sutapimas?), o kompanijos "spokesman" viešai prarijo savo to žmogaus žodžius Realiai šis procesorius yra dvigaubai spartesnis už praeitą modelį. DVIGUBAI spartesnis. Dviguba sparta per vienerius metus - tik "marketingo triukas" ? Manau, kad gerai jog pereina ant 64bit. Tai tikrai žingsnis, dedantis pagrindą ateičiai. ir apskritai keista kad inovacijas matuoji tik hardware srityje. O software visai pamiršai.
League 2013-10-28 13:49
Gerai pirma apie Google Glass, taip iš pirmo žvilgsnio tai atrodo šaunu ir labai inovatyvu, bet kolkas praktinės naudos iš to mažai. Na galbūt kada nors ateityje ir bus tai naudinga, bet kolkas tai nėra tas daigtas kurį mielu noru naudotų eilinis žmogus. Čia video apie google glass http://www.youtube.com/watch?v=wSOo4UfBBts Lankstus ekranas, taip pat dar daug klausimų kyla ar tai tikrai bus praktiška ir kam to reikia? Man tai labiau panašu į marketingo triukus, bet pagyvensim pamatysim, gal iš tiesų bus patokiau pirštą vesti per lenktą ekraną o ne tiesų.. O apie 64bit, dauguma ekspertų pripažysta jog Apple aplenkė visus bent pusej metų į priekį. Ir tai ne marketingas, kai dviejų banduolių procas parodo daug spartesnius rodiklius nei 4 branduolių. Taip pat čia yra Qualcomm atsiprašymas jog 64bit procus pavadino "reklaminiu triuku" http://www.technologijos.lt/n/technolog ... m/S-36404/
Creatium 2013-10-28 17:46
Mažytis skirtumas tarp tavo išvardintų inovacijų, kurias sukūrė kiti gamintojai ir Apple: apie Google Glass, lankstomus ekranus girdime jau eilę metų iš eilės. Nesakau, kad tai blogai ir kad niekas nieko neturėtų daryt. Bet skirtumas tarp išleidžiamos inovacijos (pristatomos produkte) ir tarp prototipinės inovacijos, kuri parodose rodoma 3 metus iš eilės - tikrai yra skirtumas. Trumpiau tariant: Samsung, LG, Google kuria inovacijas, jie apie jas nuolatos skelbia, kas galų gale atsibosta patiems vartotojams. Apple? Niekas neįsivaizduoja ką Apple kuria šiuo metu ir ką turi sukūrus. Tik gandai: laikrodis, tv ar žaidimų kompiuteris kt. Todėl ir sakyti, kad Apple nieko nepristato, o va Samsung jau prieš 3 metus pristatė prototipinį lankstomą ekraną - tai kvaila.
Teqnology 2013-10-28 19:25
Biški apsilenkiau su testais. Nebuvau dar matęs. Na su praeitų metų modeliu lyginant tai preiaugis didelis, bet tai reiškia kad praeitų metų a6 procas buvo nevykęs. Nes su konkurentais (praeitos kartos), tas prieaugis nėra toks labai didelis. O su xperia Z1 apple eina panašiai. 64Bit žingsnis dedantis pagrinda ateičiai, tik ta ateitis bus, kai išleis naują įrenginį su daugiau ram. O ne taip ilgai truks ir iš straisnių kiek mačiau samsungas išleis taip pat 64 bit procą, bei nepatingės įdėti daugiau ram, kas parodys visą 64 bit architektūros grožį. Nekalbant apie kitas funkcijas, kurias realizuos, apple kaina tikriausia nekris, o konkurentų bus dar ir mažesnė, kaip visad būna. Taip kad laikyti apple kompanija nr 1 vienas aš nedrysčiau. Pasitaisė kažkiek su tuo procesoriu, bet tai nėra priežastis ją laikyti viršūnėje... Šnekant apie software tai ten tų inovacijų nesimato. Konkurentai jau prieš ios 7 daugelį naujovių buvo įdiegę. O apie tuos produktus, inovacijas aš suprantu, kad su dabartinės technikos aukštu produktyvumo lygiu, nedažnai ką pasiūlysi tokio naujo ir įspūdingo. Bet darbai vyksta ir nors beta stadijos, turbūt greičiau nei apple, konkurentai pasiūlys ir ne beta išbaigtus produktus. Mikrosoftas, kuria google analoga. Samsung taip pat įregistravo patentą. Nežinau, kas gausis, bet potencialas yra.
Creatium 2013-10-28 19:32
Noriu tik patikslinti. Apple yra irgi užpatentavusi nemažai labai įdomių dalykų. Pavyzdžiui, telefonas su ekranu aplink korpusą. Arba kamera, paslėpta už ekrano. Tad, kaip minėjau anksčiau, niekada negali žinot ką pristatys Apple. Juolab, kad ji nesiskelbia ką kuria. Todėl dar kartą kartoju, kad sakyt, jog Samsungas labai inovacijas kuria (dėl to, kad skelbiasi vos tik kažką padaro), o Apple - ne (vien dėl to, kad nieko neskelbia apie kuriamus dalykus), nelabai išmintinga. P.S. Berods ne Samsungas išleis 64 bitų procesorių, o Qualcommas. P.S.S. Pats procesorius parodys tik dalį savo galios, jeigu softwaras nebus tam pritaikytas. Nežinau ar Androidas pritaikytas 64 bitams, bet kad programos jiems nepritaikytos - faktas. Žinoma, galbūt situacija pasikeis.
Sigitas.lk 2013-10-28 19:38
Apple nebeturi inovatyviu ideju, kaip ir daugelis kitu gamintoju. Tik visokios bevertes nesamones pilasi istisai. Vienintelis gamintojas kuris mano galva paskutiniais metais kazka inovatyvaus pristato tai yra NOKIA, fotografavimo srityje.
Teqnology 2013-10-28 19:41
Paprašė žmogus pasakyti ką google ar konkurentai sukūrė per paskutinius tris metus. Tai prabėgom ką ištraukiau iš atminties tą ir išvardinau. Neįvardinau to kaip pagrindiniu argumentu ir nereikia per daug apie tai kalbėti. Esmė tokia, kad apple kuria produktus, pakankamai auštos kokybės, bet ta karštligė, kuri prasidėjo ir vis dar besitęsia yra netiksli. Nes pasverus visus už ir prieš jų kainos yra išpūstos. Naudojasi jie žmonių liguista būsena, bet kai žmonės tą supras ir pradės migruoti kitur reikalai pasikeis.
Creatium 2013-10-28 20:01
Neatitikimas tik tas, kad tą "karštligės" atslūgimą visi prognozuoja nuo pat pirmoji iPhone išleidimo. Tačiau kaip augo pardavimai, taip ir auga. Tad čia kažkas negerai su visu pasauliu arba tiesiog "karštligės" teorija yra klaidinga
Paprastas_zmogus 2013-10-28 20:30
Na software jau slidesnė tema, nes yra dalykų, kuriuos Android turėjo anksčiau, bet yra ir dalykų, kuriuos iOS turėjo anksčiau.
Kirtiklis 2013-10-28 21:58
Video, kvailas ir tokį pat efektą išgausi kai klausaisi muzikos per ausines, rašai eidamas sms ir t.t puikus komentaras - gadgets dont make u an asshole, u prob are an asshole without them. Ir aš ta pati maniau, kam tie touchscreen ir ypač atlenkiami telefonai? Ar išstumiami..
kroitus 2013-10-29 09:34
Kai kalba pasisuka apie inovacijas, tai skaitant Apple fanų pasisakymus susidaro įspūdis, kad tai vienintelė kompanija pasaulyje, kuri sukuria kažką naujo. Ir ne tik apie tecnhologijas kalbant. Įtariu, jei Apple pristatytų obuolį nuo obels, jis būtų irgi niekieno anksčiau dar nematytas dalykas, o visi kiti prieš tai augę - tik bandymai kopijuoti...
League 2013-10-29 15:32
Tą patį būtų galima ir apie Apple heiterius pasakyti