Aleksandras Lukašenka pasirašė įsaką dėl Baltarusijos AE statybos  (5)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasirašė įsaką „Dėl Baltarusijos atominės elektrinės pastatymo“, pranešė naujienų agentūrai „Interfax“ prezidentūros spaudos tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal įstatymą „Dėl atominės energijos panaudojimo“ sprendimą dėl atominės elektrinės ar jos bloko statymo pastatymo priima valstybės vadovas, nurodė ji.

„Minimas įsakas leidžia generaliniam rangovui „Atomstrojeksport“ (Rusijos Federacija) pradėti Baltarusijos AE statybą“, – paaiškino spaudos tarnyba.

Ji dar nurodė, kad šiuo metu Baltarusija jau baigė AE statybos pradžiai reikalingus parengiamuosius darbus, taip pat ir pagal prisiimtus tarptautinius įsipareigojimus.

Elektrinės dislokavimo regione sukurta infrastruktūra, reikalinga ES pastatymui, parengti projektiniai dokumentai, kuriuos patvirtino Ministrų taryba. Taip pat objekto užsakovas – „Atominės elektrinės statybos direkcija“ – gavo licenciją, suteikiančią teisę vykdyti veiklą atominės energijos naudojimo ir jonizuojančios spinduliuotės šaltinių srityje branduolinių jėgainių įrengimo darbų dalyje.

Statybos darbų grafiko užtikrinimui, administravimo procedūrų supaprastinimui ir iš biudžeto panaudojamų išlaidų sumažinimui įsakas leidžia vykdyti žemės sklypų paėmimą (AE teritorijoje ir aplink ją) lygia greta su statybos darbais.

Medienos paruošas ir jos realizavimą vykdys organizacijos, šiuo metu atsakančios už miškų ūkio darbus minėtuose sklypuose.

Numatoma galimybė perduoti užsakovams arba jų teisių perėmėjams AE statybos laikotarpiu laikinus AE pastatus ir įrengimus naudotis neatlygintinai.

Užsakovas atleidžiamas nuo žemės ir miškų ūkio nuostolių, patirtų dėl žemės ūkio naudmenų ir miškų fondo žemių išėmimo ar laikino užėmimo AE statybai, atlyginimo.

Įsakas taip pat atleidžia nuo valstybinių mokesčių už leidimų išdavimą laikinai gyventi Baltarusijoje užsienio piliečiams ir asmenims be pilietybės, kurie pritraukiami į AE statybą ir jos eksploatavimą garantiniu laikotarpiu, nurodė Baltarusijos prezidentūros spaudos tarnyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)