Naujovė: dalį elektroninių įrenginių lėktuvuose bus galima naudoti viso skrydžio metu  (0)

Iki šiol keliaujantieji lėktuvu kylant ir leidžiantis orlaiviui privalėdavo išjungti visus elektroninius įrenginius. Jau nuo šių metų gruodžio mėnesio dalį elektroninių įrenginių bus leista naudoti viso skrydžio metu, praneša „The Guardian“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-11-18 Naujovė: dalį elektroninių įrenginių lėktuvuose bus galima naudoti viso skrydžio metu  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį sprendimą atlikusi saugumo testus priėmė Europos aviacijos saugos agentūra (EASA). Tiesa, visos kelionės metu galima bus naudotis ne visais prietaisais – didesnieji elektroniniai įrenginiai, kaip nešiojamieji kompiuteriai, orlaiviui kylant ir leidžiantis, turės būti išjungti.

Taip pat, kaip iki šiol, skrydžio metu bus draudžiama kalbėti mobiliaisiais – įjungtais telefonais bus leista naudotis tik nustačius skrydžio režimą.

Viso skrydžio metu keleiviai galės naudotis elektroninėmis knygomis, planšetiniais kompiuteriais ir nešiojamomis žaidimų konsolėmis.

„Tai yra svarbus žingsnis siekiant leisti naudotis asmeniniais elektroniniais prietaisais viso skrydžio metu, neinant į kompromisus dėl saugumo“, – sakė EASA vykdantysis direktorius Patrickas Ky'us.

Pasak Civilinės aviacijos administracijos, tam, kad avialinijos galėtų leisti keleiviams naudotis elektroniniais prietaisais viso skrydžio metu, aviacijos bendrovės turi pritaikyti naują įrenginių saugumo testavimo metodologiją. Esą kai kurios iš jų jau atliko reikalingus minimalius tyrimus.

Manoma, kad kai kurios aviacijos bendrovės dar iki Kalėdų keleiviams leis naudotis elektroniniais įrenginiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)