Virtuali valiuta bitkoinai įgauna pripažinimą: Kipro universitetas priims įmokas bitkoinais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-11-25 13:41
O jei aš noriu sumokėti močiutės uogienės slovikais, galima?
kionig 2013-11-25 14:02
Mėgink, jei ką nors pavyks įtikinti natūriniais mainais ir pagrįsi savo močiutės uogienės slovikų kainą..
aurimokas 2013-11-25 16:02
Kai valstybė šitiek praskolinta, nenustebčiau jei kitais metais ir uogienės stiklainius pradėtų priiminėt. Belieka Graikijai priimt dar Bitcoinus, Litecoinus ir šiaip stiklinius rutuliukus kaip valiutą. Nors skola sumažėtų
vladas34 2013-11-25 19:54
bitcoin jei jums atrodo kad tai stikliniai rutuliukai , kai kitos valstibes medzius pjauna ir is ju daro pinigus is dulkiu o dar kitos is plasmases kad butu atsparesni gvandeniui ir susidevejimui tai jei patvirtintu bit koina valiuta kaip tarptautine tai geriau ne medis ir ne plasmase o PC resursu ir elektros istekliu pagaminta valiuta BitCoin, siuo metu tenkina $ ir Litai
cosmosas21 2013-11-25 22:40
juk tie, kurie valdo sita bitcoina, daro sau pinigus. mes gaunam kazkokius bitcoinus, jie gauna musu pinigus. ir kai dauguma prades naudoti bitcoinus, ju valdytojai gali nuvertinti juos arba istrinti is vis ir bus tada jum su tais bitcoinais, pykst ir nera . Cia kaip tos piramides tik si yra paslepta minotauro labirintu lol , pagyvensim, pamatysim kas tame labirinte slepesi - piramide ar ne jei nusisnekejau - sorry
exas 2013-11-25 22:49
Nėra jokių valdytojų, o nuvertinti irgi negali, nes algoritmas fiksuotą kiekį bitcoinų leidžia, ir nustos kažkada išvis leist. Ištrinti irgi niekas negali, nebent elektra dingtų. Nors turbūt tiesa, kad įkūrėjas ir kiti labai anksti prisidėję jų turbūt daug turi, taigi dabar jau turbūt turtingi.
mental1ty 2013-11-25 22:58
Manau gan taiklus bitcoinų apibūdinimas http://i.imgur.com/q3h8Jxd.jpg
TLas 2013-11-26 01:05
Kuo spekuliantai labiau domisi tuo daugiau sansu staigiai nuverteti. Ir visi sitie PR triukai su bitkoinu bankomatais, mokejimu uz studijas, narkotiku pardavinejimu online, bei norvegais uzdirbusiais milijonus is bitkoinu tik kelia aziotaza ir kaina tik kyla. Jis is esmes neturi realios vertes, o ta kaina tik spekulentine. Kaip gali kazkas kainaves centus dabar kainuoti simtus? Cia tik spekuliavimo pasekme. Ir kaina kils tol kol tiem kas vadeles valdo noresis. ir tie kas spes i sokt i traukini gal kazkiek uzdirbs, bet visada yra didele rizika kad gali but tas paskutinis ilipes i traukini, o kaip zinia atejus netiketai kriziai tie paskutiniai viska praranda. O kad krize bus tai faktas, tik neaisku kada ir kaip smarkiai.
Arthuras 2013-11-26 01:22
O litas turi realią vertę?..
exas 2013-11-26 01:36
Kaip sakiau, jokių vadeliotojų nėra, kurie galėtų tyčia sukelti krizę. Nesakau, kad tokios krizės nebus ir nesakau kad bitcoinai stebuklas (pats jų neturiu), bet niekas nežino kiek ta vertė kils ir kada ta krizė (ir ar) prasidės. Tavo teiginiuose daug tiesos, bet tiesos yra ir tame, kad bitcoinai nemažai kuo pranašesni už dabartinius pinigus - pervedimų kainos, privatumas. Sakai tiesą, kad dabar bitcoinai yra beveik vien spekuliacinė priemonė (arba priemonė plauti pinigus ir slaptiems mokėjimamas), bet žinau žmonių (geekai daugiausiai), teigiančių, kad bitcoinai - tai pinigų ateitis. Na, jei iš jų tikrai kas nors gausis (pvz kokia maža valstybė padarys bitcoinus savo valiuta) tai atsiras krūva žmonių, turtingesnių už Bila Geitsą. Jau dabar manoma kad yra žmonių kurių bitcoinų rinkos vertė turbūt viršija 1 mlrd. Arba gali būti kad koks 100 žmonių susitarę tarpusavyje tik pardavinėja bitcoinus vienas kitam, užkelia kainą, o paskui savo bitcoinų resursus parduoda naujiems žmonėms. Velniai žino kas čia gausis iš jų, ir tik laikas tą parodys.
immortallt 2013-11-26 10:38
Taip turi. Už lito yra Lietuvos ekonomika bei 160% kiekvienas litas padengtas užsienio valiuta + auksu. Ex'as, o tie kas sukūrė bitcoin'us? Gal pasidėję jų tiek, kad jau dabar yra milijardas? Patyliukais išpardavinėja po truputį, varo tokias reklamines kompanijas ir tiek bei kelia toliau vertę ir susidomėjimą, kad išsigryninti pinigus. O kaip ten su tuo kodu yra - niekas nežino. Gal pasilikęs kūrėjęs kokį BD ir kai kainos dar labiau sukils "paspausdins" sau valiutos. O šiaip defliacinė valiuta, tai ne valiuta. Tai sukelia daug problemų, panašių į tas, kurias sukėlė auksas.
exas 2013-11-26 12:05
Kodas yra open-sourcinis, kas nori tas ir gali pasižiūrėti. Kaip kitaip žmonės bitcoinais pasitikėtų : ). Kaip ir sakiau, labai tikėtina, kas kūrėjas/ai gali turėt apie 1mlrd rinkos vertės bitcoinų. Na bet tai dar nereiškia, kad jis viską vienu kartu galėtų parduot, nes nėra tokios didelės apyvartos. Gal iš tiesų po truputį pardavinėjair dolerius kraunasi. Tik aišku kiek keistai tai atrodytų, nes daugelis mano, kad kūrėjas/kūrėjai turėtų būt profesoriaus lygio kriptografijos žinovai. Beveik visi spėjimai to žmogaus yra žymūs mokslininkai iš žymių universitetų, o tokie mokslininkai nelabai būna pasaulinių machinacijų kūrėjai, ir net į verslininkus net nepanašūs.
sigun 2013-11-26 17:10
Pagal paskutinius įtarimus Ross William Ulbricht ir Satoshi Nakamoto yra tas pats asmuo arba labai stipriai susiję. Tiek stipriai, kad naudojasi tomis pačiomis sąskaitomis. Na o toliau jau kiekvienas gali pats pagalvot. Bitcoin yra ganėtinai egzotiškas pinigas. Jau vien tuo, jog jų gali pats gamintis ir tai ne tik kad nedraudžiama, bet ir skatinama. Tiesa, tam turi turėt skaičiavimo pajėgumų Labai didelių skaičiavimo pajėgumų. Ir su kiekviena diena vis didesnių, jei nori išlaikyti tuos pačius "gamybos" tempus.
immortallt 2013-11-26 17:14
Paskutinė išaiškinta stambi Ponzi schema JAV - gerbiamas investuotojas, kurio autoritetu niekas nedvejojo. 30 metų pinigėlius traukė iš žmonių. O tada viskas sugriuvo. O šiaip kaip pats sakei, taip ir neaišku, kas sukūrė. Pinigus šiais laikais paslėpti nėra taip sunku, daug sunkiau juos išleisti. Kas dėl atviro kodo, na nesu programeris, bet kažkaip man neatrodo įtikinamai, kad pasižiūrėjus gali būti garantuotas, kad nėra BD. Kai išleidžiama programinė įranga, irgi taip mano, kad nulaužti nėra variantų. Deja, praėjus kiek laiko, viskas tampa nulaužiama.
UTF16 2013-11-26 18:10
Ten, kur aš gyvenu, litas turi tokią pat vertę kaip ir auksas ar bitkoinai, t. y. jokios, nes už juos negaliu gauti jokių prekių ar paslaugų. Kad jie įgytų tą vertę, aš visais trim atvejais turiu kreiptis į tarpininkus.
immortallt 2013-11-26 22:57
Nu sugebat pritempti. Būdamas negyvenamoje saloje tau bet kokia valiuta yra tuščia vieta, tiesa, laužą gali pasikurti, o bitkoinai - tas pats kas neegzistuoja. Tad nežinau, ką čia norėjai pritempti...
UTF16 2013-11-27 00:44
Valiuta gali būti padengta kuo tik nori – platina ar betonu, ji turi tik tokią vertę, kiek dėl jos susitariama. Aš, pvz., šią techninę detalę, kad litai padengti auksu, sužinojau tik šiandien iš tavęs. O ar mano šalies valiuta kuo nors padengta – neturiu žalio supratimo. Ir aš neturėčiau nieko prieš, kad man darbdavys algą mokėtų bitkoinais, jei tik prekybininkai sutiktų juos priimti.
obuglas 2013-11-27 09:25
nauja "tulpių manijos" išraiška O šiaip kripto valiutų šiuo metu yra >100 vnt. aišku kai kuriu kapitalizacija yra niekinio dydžio. O kai kurių, neskaitant bitcoin, jau visai padori. Tiesa ebay yra skelbimas, kuris parduoda "kripto" valiutos sukūrimo algoritmą. t.y. gali susikurti savo kripto valiuta ir ar ji išpopuliarės ar ne čia jau darbo rezultatas
Vytax 2013-11-27 09:40
Na Bitcoinas turi savų privalumų, pavyzdžiui galimybių vengti mokesčių, užsitikrinti visišką anonimiškumą atliekant nelegalius sandorius ir pan.
immortallt 2013-11-27 09:53
Vytax, anonimiškumą užsitikrinti gali tik kol kas. Grynaisiais atsiskaitant ir anonimiškumas išlaikomas. UTF16, na šiaip lito vertę nustatė Lietuvos bankas. Tiesa, jinai santykinai stabili tik su Euru. Litas nėra padengtas auksu. Auksas sudaro mažą vertę. O šiaip berods apie 22mlrd šiame rezerve yra. Jie yra atskirti nuo seimo ar vyriausybės ir niekada turėtų negalėt jų pasiekti. Kitose šalyse, kur kursas laisvai vaikštantis, padengta yra realiai tik tos šalies ekonomika bei žinoma veikia prekybos balansas, jei daugiau eksportuoji nei importuoji - tavo valiuta brangsta, jei importuoji daugiau - pinga.