„Bitcoinai“ atveria naują vagysčių erą  (0)

Šiais laikais bankų plėšimas yra labai sudėtingas reikalas: reikia gauti ginklų, išsiaiškinti pinigų saugyklos konstrukciją, tiksliai suplanuoti ir įvykdyti gyvybei pavojingą operaciją ir rasti gerą vairuotoją pabėgimui. Daug lengviau tampa apvogti skatmeninės valiutos savininkus ir mokėjimų operatorius, rašoma portale qz.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiulis susidomėjimas „Bitcoin“ virtualia valiuta neaplenkė ir plėšikų, nes vien pernai ši valiuta dolerio atžvilgiu brango 6000 proc. ir 300 proc. vien praėjusį mėnesį.

Praėjusią savaitę Lenkijos elektroninės valiutos portalas Bidextreme.pl buvo visiškai iššvarintas, tačiau atstovai neatskleidžia tikslios sumos. Kitas Europos „Bitcoin“ operatorius BIPS tuo pačiu metu prarado maždaug 1 mln. JAV dolerių. Programišiai įsilaužė į serverius ir taip gavo priėjimą prie naudotojų internetinių „Bitcoin“ piniginių.

Kaip vagiami virtualūs pinigai

Žurnalas „Wired“ rašo, kad „Bitcoin“ piniginė susideda iš dviejų komponentų: unikalaus interneto adreso ir kodo, kuris tinkia tik šiam. Įsilaužėliams užtenka šių duomenų ir pinigus iš internetinės piniginės gali siųsti į kitą sąskaitą, kol galiausiai pasirinktu būdų „bitcoinai“ išgryninami.

Šios perlaidos negali būti susekamos be abiejų pusių sutikimo, taigi vagys lieka nenubausti. Pervedimai yra atliekami per kelias sąskaitas, dėl to „Bitcoin“ savo vartotojus perspėja prieš vykdant pervedimus įsitikinti, kad gavėjas nesidengia netikra tapatybe, nes tik taip galima apsaugoti visos sistemos skaidrumą.

Grįžtama prie tradicijų

Savos internetinės piniginės saugojimas taip pat nėra paprastas, mat programišiai atrado sistemos saugumo klaidas ir pinigus gali vogti tiesiogiai iš vartotojo kompiuterio. Šiandien patariama elektroninius pinigus laikyti tradiciniais būdais: USB atmintinėse, pastarąsias galima laikyti bankų saugojimo dėžutėse, kodą patariama užsirašyti ant lapelio arba išsigraviruoti vidinėje žiedo pusėje.

„Bitocoin“ vis dar yra nauja valiuta ir nusikaltėliai randa naujų būdų, kaip išnaudoti jos privalumus. Neseniai atsirado programa „CryptoLocker“, kuri įsilaužia į vartotojo kompiuterį ir užblokuoja visus jame esančius duomenis. Kompiuterio vartotojo prašoma sumokėti 2 „bitcoinų“ išpirką ir šie būna atblokuojami. Augant valiutos vertei, šiandien užgrobėjams yra mokama pusė „bitcoino“ arba 390 JAV dolerių.

Net ir bizantietiški nusikaltimai pradės dažnėti, jei „bitcoinai“ išpopuliarės. Jau šiandien pasirodo spekuliacijų, kad klasikiniai plėšikai su ginklais ir šarvuotais automobiliais gali pasirodyti „Coinlab“, „Bitcoin24” ir „Bitstamp“ būstinėse, kur pareikalaus koduočių. Galbūt ne už kalnų tie laikai, kai plėšikų tramdytojams teks mokytis naujos technikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(9)
(0)
(2)

Komentarai (0)