Virtualios valiutos „Bitcoin“ kursas gerokai viršijo 1 000 JAV dolerių ribą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2013-12-02 18:16
Naujas finansisnis burbulas. Dabar investuoti y Bitcoin tai tas pats kaip investuoti y auksa. Dabar juos reikia parduoti, o ne investuoti. Ir siaip tai kazkoks oras. Spekuliacijos ir tiek. Ydomu kuo pagrystas ta vertes kilimas - didele paklausa, kadangi vis daugiau zmoniu jy atranda? Ar cia tik reklaminis triukas?
Jonas17 2013-12-02 18:28
O ar lengva juos parduoti? Manau jie tokie nestabilūs, kad jų niekas neturėtų pirkti. Beja immortallt viską neigianti legenda sugrįžo vėl
deivis 2013-12-02 18:37
Aš kaip suprantu ta vertė atsiranda, naudojant kompiuterio skaičiavimo pajėgumus, kas sudaro elektros eikvojimą ir laiką, norint surasti kažkokį tai hash'ą kuris yra paslėptas (ar kažkas tokio) tam tikruose failuose, tiesiog PC spėlioja kol pataiko į reikiamą seką. Ko daugiau sekų surandama, to mažesnė tikimybė rasti naują nes jų kiekis baigtinis. Tik va kame bėda, atrodo lyg vertė ir pagrįsta skaičiavimo resursais, tačiau esmės randant tuos hash'us lyg ir nėra, ta prasme jokios naudos(nes tie failai lyg ir buvo sukurti tam, kad jame specialiai knistis ir ieškoti, tad praktinės naudos nematau ). Tai kai galbūt pasieks bitcoin'ai riba, niekas jų nebeieškos, vertė kris iki nulio arba stabilizuosis. (Galbūt) Nesu tikras dėl viso šito ką parašiau, bent taip aš suvokiu. Jei klystu pataisykit.
kestutisz 2013-12-03 09:09
Net ne burbulas, o praktiškai klasikinė piramidė. Na kaip Sekundės bankas ar MMM kas dar pamena. Pirk bitkoin'us šiandien, bo rytoj tai jau pabrangs :) Ir tai kurį laiką veikia, kol yra naujų perkančių (suteikiančių paslaugas).