Naujas USB lizdo standartas leis jį įkišti bet kuria puse  (8)

USB sąsaja ir jos pagrindu sukurti kabeliai pažįstami daugeliui. Ir daugelis tikrai pamena, kiek daug laiko teko praleisti, bandant jį įkišti teisinga puse! Turbūt jei sudėtume visas sekundes ir minutes, tikrai gautume porą nervingų valandų. Ir štai pagaliau organizacija „USB3.0 Promoter Group“ nusprendė padaryti kištuką, kurį galima prijungti bet kuria puse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacija paskelbė, kad bus kuriamas C tipo USB kištukas. Jis bus skirtas „naujiems, ypač ploniems įrenginiams – nuo išmaniųjų telefonų iki planšečių, nuo įrenginių „2-in-1“ iki nešiojamų ir stacionarių kompiuterių“. Jo matmenys bus panašūs į šiuo metu naudojamo micro-USB kištuką, ir jį bus galima įkišti bet kuria puse.

Tiesa, bus maža bėda: naujasis kištuko standartas nebus suderinamas su dabartiniais. Antra vertus, jau seniai laikas: kiek gi galima naudotis didžiuliais kištukais, prie kurių mes jau seniai pripratome, kai už lango mobilių įrenginių amžius?

Kol kas neaišku, kokį duomenų pralaidumą pasiūlys naujasis standartas. Tikėtina, kad iš pradžių bus apsiribota 10 Gb/s. Organizacija tikisi, jog standarto techninės specifikacijos bus sukurtos 2014 metų viduryje, tuo tarpu apie debiutą realiuose produktuose galima kalbėti dar vėliau.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: