Branduolinis karas tarp Indijos ir Pakistano sukeltų pasaulinį badą ir faktiškai sugriautų civilizaciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sigitas.lk 2013-12-11 12:56
Kazkoks cia burimas. Skambus pavadinimas "SUGRIAUTU CIVILIZACIJA" o visas straipsnis, kaip butu sakes kinijai. Tai tik Kinijoj siuo metu klesti civilizacija? O ir siaip, manau kad kaip tik priesingas efektas butu. Isivaizduokit 2-2,5 mlrd zmoniu nuliptu planetai nuo sprando. Kiek maisto maziau reiketo. O cia sneka apie 10tadaliu sumazejusius derlius.. Derlius sumazeja 10tadaliu, zmoniu sumazeja trecdaliu.. visi badaujam.. Logika kur?
Paramotoras 2013-12-11 13:08
Da nesamones peza. Jei 2000 su kapeikom bombu nesugriove tai kelesdiasimt neturetu turetu itakos. Kai suzinai jog visoe per 2000 bombikiu susprogdinta, o kai kurios tai nesveiko dydzio buvo, tai apie kokia ekologija, klimato atsilima ir pansius dalykus peza. Blin uo vienos bombikes visa zemes atmosfera keleta dienu vizualiai sviete ir radijos neveike, tai sivis kyla klausimas apie tai ar verta bent kiek sukti galva del ekologijus ar kazkokiu konfliktu.
Enjoysilence 2013-12-11 13:13
Na čia pažymi, kad didelė dalis mirtų nuo maisto stokos bet žinoma teigti, kad sugriūtų civilizacija yra drąsu ir čia labiau naudojama dėmesiui atkreipti.
cluendo 2013-12-11 13:39
Sigitas, paramotoras: Tai kai bandymai vyko, niekas virs zmoniu galvu ar miestu nesprogdindavo juk. O beto daugelis tu branduoliniu bandymu sukeldavo ivairius zemes drebejimus cia kaip minimum, nesnekant apie nenustatyta zala per visus tuos 2000 ar kiek ten. Visai kiti padariniai butu karo metu, bet cia pezejimas yra tik is tos puses, kad tokie super duper branduoliniai karai siais lakais mazai tiketini nors ir visi apsiginklave sedi.
sub 2013-12-11 15:53
Su tokia pasauline politika, kaip diktuoja JAV: "Mes atisisakysime savo branduolinio arsenalo, kai atsisakys kitos tautos", tai kitos tautos diktuoja lygiai tokią pačią politiką kaip tie Amerikonai. Aišku Amerika turi savo balsą, bet su branduolinaiis sprogimais pirma ir pradėjo Amerika. Tad mano nuomonę, visų pirma branduolinių užtaiosų turi atsisakyti Amerika, parodydama kitoms šalims pavyzdį. O dabar galit kliedėt, kaip Amerikai atsisakius tokių ginklų - ji iškart būtų užpulta. Manau branduolinis karas niekam nereikalingas, nebent politikos žaidėjams, kurie žaidžia viso pasaulio gyvenimais.
Kirtiklis 2013-12-11 16:05
O koks skirtumas? Ar pajautei ką nors kai Filipinų taifūnas sulygino miestą, o jei bomba, efektas tas pats - miesto kaip ir žmonių nėra ar ne kažinkas likę, tik nebent radioaktyvių dalelių gali atpūsti ar koks seisminis virptėlėjimas bus (mažai tikėtina kad išvis pajusi ką nors).
demukazz 2013-12-11 17:40
Kai jus, zmones, svaigstat! Pirmiausi karo atgarsiai butu chaosas. Siandieniniai ir labai trapiai civilizacijai, kurioje esame vieni nuo kitu labai priklausomi uztektu savaites chaoso ir produkcija stotu, o savo ruoztu importas bei eksportas, o tai stipriai kirstu per suvartojima. Menesis tokios sitacijos ir pasaulio koki sukureme neliktu. Nereiktu net bombu.
modis 2013-12-11 18:39
Užtenka, kad degalinėse benzo neliktų ir vsio. Ten ant kokios Rusijos ar Persijos įlankos palaidytų ir naftos stygius nesveikas. Parduotuvėje nebeliktų maisto, nes nėra kaip atvešt, prasidėtų riaušės. Kaime dar išsimaitintų, o miestų gyventojams kapas. Visi bėgtų iš miestų į kaimus maisto. Nebelikus funkcionuojantiems miestams mūsų civilizacija sustotų. Nekalbu net apie internetą, kuris nuo EMP iškrūvų senai būtų išjungtas. Minimaliai veiktų komunikacijos. Ir šiaip visuotinė baimė.
Pjovėjas 2013-12-12 12:11
Na, jei Kinijoj kiltų visuotinis badas, manot jie ramiai pas save sėdėtų ir mirtų? Manau, alkana orda pajudėtų ieškot maisto, kas reiktų konflikto plitimą ir naujus galimus židinius. O grandininė reakcija gali ir privesti prie katastrofos.