JAV kariuomenė gaus milžiniškus bepiločius lėktuvus (Video)  (1)

Jungtinių Valstijų karinio jūrų laivyno užsakymu bendrovė „Northrop Grumman“ kuria didžiausią iki šiol bepilotį žvalgybinį lėktuvą, kurio sparnų ilgis didesnis už „Boeing 757“ keleivinio lėktuvo. Pasak „Northrop Grumman“ atstovų, „Triton“ pavadinto lėktuvo prototipas neseniai sėkmingai atliko 9-ąjį bandomąjį skrydį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandomųjų skrydžių programa turi patvirtinti „Triton“, kurio sparnų ilgis yra 39 metrai, tinkamumą skraidyti ir manevruoti itin dideliame aukštyje, iš kurio realiuoju laiku vykdomos stebėjimų ir žvalgybos operacijos, sakoma pranešime. Taip pat tikrinamos šio bepiločio lėktuvo galimybės skraidyti dideliu greičiu ir gabenti didelės masės naudingąjį krovinį.

JAV karinis laivynas yra užsisakęs 68 „MQ-4C Triton“ lėktuvus. Jie turėtų pradėti vykdyti kovines užduotis 2017 metais. „Triton“ lėktuvuose įrengta elektroninės žvalgybos įranga suteikia galimybę operatoriams bet kuriuo paros metu 360 laipsnių aprėptimi stebėti vandenynų ir sausumos plotus iki 3 600 atstumu.

Pasak „Northrop Grumman“ atstovų, „Triton“ bepiločiai lėktuvai suteiks visiškai naujas žvalgybos galimybes lyginant su kitais bepiločiais orlaiviais: jie galės pakilti į didesnį aukštį ir aprėpti didesnį nei kiti plotą. Pranešama, kad „Triton“ lėktuvai galės nusileisti žemiau debesų, kad galėtų geriau įsižiūrėti į žvalgomus objektus, ir mokės automatiškai identifikuoti laivus jūrose.

„Triton“ valdantys operatoriai galės kontroliuoti lėktuvo radarą, o elektroninių daviklių ir didelės raiškos vaizdo kamerų renkamus duomenis galės iškart perduoti kitiems kariniams junginiams. Pranešama, kad naujausio bandymo metu buvo sėkmingai patikrinta „Triton“ galimybė savarankiškai grįžti į suprogramuotą skrydžio kursą po to, kai dėl stiprios turbulencijos pasikeičia skrydžio trajektorija.

„Triton“ lėktuvo prototipas bandomas virš Kalifornijos. Bandomųjų skrydžių, kurie iš viso truko daugiau nei 9 valandas, metu jis pakyla į 15 kilometrų aukštį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(0)
(0)

Komentarai (1)