Viskas viename: į kišenę telpantis modulinis kompiuteris „xPC“ (Video)  (2)

Jau ne pirmus metus kompanija „ICE Computer‘s“ kuria savąjį modulinio tipo kompiuterį. Pradėję nuo idėjos, vėliau pademonstravo prototipą o po keleto metų galiausiai ruošiasi oficialiai premjerai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu kompanija tinklapyje „Indiegogo“ užsibrėžė surinkti $300,000, o pasiekus šią sumą pažadėjo išleisti į rinką savąjį šedevrą.

Pati įrenginio idėja yra paprasta – du įrenginiai viename, o pagrindiniai komponentai sudėti į telefono dydžio korpusą. Kalbama jog šis kompiuteris pasižymės x86 architektūros, keturių branduolių „Intel Atom“ procesoriumi, 4gb darbine atmintimi bei 64GB SSD talpykla. Be abejo taip pat prietaisas turės WiFi bei Bluetooth adapterius ir vaizdo pokalbiam skirtą kamerą.

Iš tiesų „xPC“ primena lietuviams puikiai žinomus „ASUS Padfone“ hibridus: telefono dydžio korpuse esantys komponentai yra prijungiami prie 10.1 colio įstrižainės ekrano ir štai turime planšetinį kompiuterį. Papildomai prijungiame klaviatūrą ir galime mėgautis mini stalo kompiuteriu.

Norėdami išsiskirti šiuo produktu, kompanija pažadėjo nesustoti ties pačiu kompiuteriu, o ateityje žada sukurti ir daugybę priedų, kurie pavers „xPC“ dar universalesniu. Tai pavyzdžiui leis įrenginį prijungti prie televizoriaus ir netgi naudoti kaip žaidimų konsolę.

Kompanija šiam prietaisui naudoja atvirą architektūrą, o tai leis nepriklausomiems kūrėjams kurti įvairius priedus, kas turėtų paversti šį prietaisą dar geresniu. Gamintojai tikisi, kad „xPC“ rinkoje pasirodys vasaros viduryje, o kaina prasidės nuo $369.

Taigi, atrodo, kad greitu metu galėsime turėti savo asmeninį kompiuterį su savimi visur ir visada.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (2)