Analitikai: operacinė sistema Windows 9 turi tapti nemokama  (20)

Tikimasi, kad Windows 9 turėtų debiutuoti 2015 m. pavasarį, tuo tarpu preliminarus anonsas įvyks šių metų balandį konferencijoje BUILD 2014. Bene daugiausia paslapčių išlieka, kalbant apie Windows 9 kainodarą. Kompanijos Stifel Nicolaus analitikas Brad Reback mano, kad Microsoft vieninteliu pasirinkimu yra nemokama licencija, ypač po nuviliančio Windows 8 pasirodymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemokamai platinama Windows 9 galėtų tapti stipriausiu faktoriumi, dėl kurio atgimtų asmeninių kompiuterių rinka: operacinė sistema padidintų gamintojų susidomėjimą, kuriems šiandien naudingiau išleisti Android planšetes, sumažinti kompiuterių kainą bei padidinti Windows rinkos dalį, taip pat ir planšetinių kompiuterių segmente.

Brad Reback teigia, kad Microsoft išlieka vieninteliu tiekėju, kuris tiesiogiai gauna pajamas iš operacinės sistemos pardavimų. Jis mano, jog šis sena išlaidų monetizacijos praktika gali nepasiteisinti artimiausioje ateityje, tad Microsoft tektų ieškoti kitų uždarbio iš Windows vartotojų būdų. Teigiama, kad šios problemos sprendimas taps viena svarbiausių naujojo Microsoft generalinio direktoriaus užduočių.

„Mes manome, kad anksčiau ar vėliau Microsoft bus priversta sekti Apple ir Google pėdomis ir operacinę sistemą platinti nemokamai, ypač vartotojų rinkoje, o pagrindiniu pajamų šaltiniu padaryti programų parduotuvę, paieškos tarnybą Bing, Skype, Office 365 ir t. t. Vis tik mes tikimės, kad firmos ir toliau apmokės palaikymo paslaugas, sudarydamos įvairius verslo susitarimus“, – teigia Stifel Nicolaus analitikas.

Jei Microsoft priims teisingą sprendimą, analitiko manymu, nemokama Windows 9 padės iš principo pakeisti jėgų pusiausvyrą rinkoje ir žymiai sustiprintų kompanijos iš Redmondo pozicijas. Tiesa, korporacijai reikėtų pasverti visus tokio žingsnio pliusus ir minusus, kadangi atgalinio kelio jau nebebūtų.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: